Vonj po kurkumi, cimetu in sveže pečenem naan kruhu bo že to nedeljo napolnil Habakukovo restavracijo, kjer bodo obiskovalci lahko okušali pristne jedi iz različnih delov Indije. Pripravlja se pravi praznik okusov, ki bo povezal bogastvo začimb, toplino indijskega gostoljubja in glasbo, ki bo dogodek zaokrožila v pravo doživetje.
Okus Indije na Pohorju
Habakuk se bo za en dan spremenil v … indijsko tržnico. Na mizah bodo dišale jedi, ki jih v Mariboru redko srečamo, kuharji pa bodo hrano pripravljali kar pred gosti. Ljubitelji mesnih jedi, rib, zelenjave in sladkih dobrot bodo lahko okušali več kot dvajset različnih jedi, vsako s svojo zgodbo in značajem.
Med hladnimi predjedmi bodo postregli hrustljave samosa zvitke, osvežilno chana chaat čičerikino solato, baingan bharta namaz iz melancanov in paneer salad, solato s svežim indijskim sirom. Že uvod bo dišal po ulični hrani Delhija.
Sledili bosta dve klasični juhi – mulligatawny, rahlo začinjena juha s piščancem, in indijska juha iz leče, kremasta in nežna, kot nalašč za jesenski dan.
Meni Indijskega bruncha
Hladne predjedi
- Samosa (ocvrti zelenjavni zvitki)
- Chana chaat (čičerikina solata)
- Baingan bharta dip (namaz iz melancanov)
- Paneer salad (solata s sirom)
Juhe
- Mulligatawny juha
- Indijska juha iz leče
Glavne jedi
- Chicken vindaloo (piščančji kari)
- Fish korma (ribji kari)
- Rogan josh lamb (jagnjetina)
- Butter chicken (masleni piščanec)
- Prawn biryani (riž s kozicami)
Priprava pred gosti
- Naan kruh
- Chicken tikka
Vegetarijanske jedi
- Punjabi chole masala (čičerikin kari)
- Jeera aloo (krompirjev kari s kumino)
- Aloo tikki (krompirjev polpet)
- Basmati riž
- Daal (lečin kari)
Izbor solat s prelivi
Sladki bife
- Gajar ka halwa (korenčkov puding)
- Gulab jamun
- Kheer (rižev puding)
- Shrikhand (jogurtova sladica)
Sadni bife
Glavne jedi, ki govorijo svoj jezik
Glavni del bruncha bo prava predstava. Med jedmi bodo obiskovalci lahko izbirali med najbolj znanimi klasikami, kot so butter chicken, kremasti masleni piščanec, chicken vindaloo, pikantna specialiteta z zahodne obale Indije, ter fish korma, riba v kokosovi omaki.
Na voljo bo tudi rogan josh lamb, počasi dušena jagnjetina v aromatični omaki, in prawn biryani, dišeči basmati riž z kozicami, zelišči in mandlji. Za ljubitelje zelenjave pa bodo pripravili punjabi chole masalo (čičerikin kari), jeera aloo (krompir s kumino) in aloo tikki, krompirjeve polpete, ki jih v Indiji pogosto prodajajo ob cestah.
Zaradi velikega zanimanja v hotelu priporočajo, da rezervacijo svojega mesta na nedeljskem brunchu opravite pravočasno – po telefonu 02 300 81 00 ali preko e-pošte [email protected].
K jedi bo postrežen sveže pečen naan kruh, pripravljen kar pred gosti, ter dišeč basmati riž. Vsaka jed bo začinjena drugače – ena s toplim kardamomom, druga s koriandrom, tretja z ingverjem ali klinčki – ravno toliko, da prebudi naše čute, ne da bi jih utrudila.
Žar, vonj in glasba … Prava indijska izkušnja!
Del doživetja bo tudi priprava hrane v živo. Kuharji bodo pekli naan in tandoori meso pred očmi obiskovalcev, iz kuhinje pa se bo razlegal značilen vonj, ki ga poznajo vsi, ki so kdaj obiskali Indijo. Ob tem bo dogodek spremljala živa glasba – nežni zvoki sitarja in ritmi table, ki bodo prostoru dali tisti pravi občutek oddaljenega Orienta.
Sladki zaključek, vreden kraljevskega praznika
Ko se bodo začimbe umirile, bo na vrsti sladki bife. Postregli bodo z izborom klasičnih indijskih sladic – gulab jamun, mehke kroglice iz mleka v sladkem sirupu, gajar ka halwa, korenčkov puding z mandlji, kheer, rižev puding z mlekom in kardamomom, ter shrikhand, kremasta jogurtova sladica z žafranom. Na voljo bo tudi sadni bife, ki bo poskrbel za lahek zaključek bogatega obroka.
Kulinarični dogodek, ki povezuje
Brunch ne bo le priložnost za pokušanje novih okusov, temveč tudi srečanje kultur. Indijska kuhinja je znana po tem, da ljudi povezuje za isto mizo, saj hrana ni le obrok, temveč način druženja, praznovanja in spoštovanja. Habakuk želi s tem dogodkom obiskovalcem približati prav ta občutek: užitek v hrani, glasbi in pogovoru, ki ga zaznamuje toplina.
Rezervacije in cene
Cena bruncha znaša 50 evrov na osebo, otroci do 12. leta pa bodo uživali za 25 evrov. Zaradi velikega zanimanja v hotelu priporočajo, da rezervacijo opravite pravočasno – po telefonu 02 300 81 00 ali preko e-pošte [email protected].