V Mariboru se december skoraj tradicionalno začne z vprašanjem, kje bomo letos pričakali novo leto, saj se v zadnjih letih tudi pri nas utrjuje navada organiziranih silvestrovanj, ki ponujajo še malenkost več kot le glasbo in kozarec penine ob polnoči.

V mestu, kjer so zadnji dnevi leta res vedno napolnjeni z raznoliko ponudbo prireditev, koncertov in družabnih večerov, spada med bolj uveljavljene izbire tudi Hotel Habakuk, ki pod Pohorjem pripravi enega bolj prepoznavnih silvestrskih programov v regiji.

Hotel Habakuk tako seveda tudi letos, ko silvestrovanje 2025 napoveduje prehod v novo leto, leto 2026, že prav tradicionalno pripravlja silvestrovanje, ki je zasnovano kot res nepozaben, zaokrožen večer na eni najlepših mariborskih lokacij.

[[image_1_article_82985]]

Ob prihodu penina, nato silvestrski bife

Večer se bo začel s penino dobrodošlice, ki jo bodo gostom ponudili ob vstopu v hotel. Sledita pozdrav iz kuhinje in bogat silvestrski bife, ki ga pripravlja ekipa chefa Gregorja Jabuke.

Iz hotela sporočajo, da bo poudarek na kakovostnih sestavinah in preverjenih kombinacijah, ki se jih ljudje razveselijo prav ob koncu leta. Namen bifeja je ponuditi praznično izbiro, ki nagovarja širok krog gostov, brez avanturističnih krožnikov ali skrajšane priprave.

Silvestrski meni v Hotelu Habakuk je zasnovan tako, da zajame širok spekter okusov, obenem pa ohranja praznično linijo, ki jo gostje ob takšnem dogodku pričakujejo. Za uvod bo postrežen amuse-bouche, ki mu sledi vitello tonnato v klasični interpretaciji – telečji file z nežno tunino omako, kaprami in svežimi micro zelišči. Jušni del menija prinaša dve popolnoma različni, a dopolnjujoči si izkušnji: kremno juho s kostanjem in črnim tartufom ter bistro govejo juho, v kateri bodo roladice z račjimi jetri in jušno zelenjavo poskrbele za bolj izrazit, tradicionalen okus.

Hladni del bifeja združuje tako mesne kot ribje in vegetarijanske izbire, vse od govejega tatarja z maslom do poširanega divjega lososa ter burattine z barvnim paradižnikom, rdečim pestom, pinjolami in micro baziliko.

Dodani so tudi serrano pršut, seneni sir s tartufi ter izbor namazov in rastlinskih jedi, kot sta baba ganoush in terina iz oreščkov. Ena od posebnosti letošnjega menija je postaja »rezanja pred gosti«, kjer bodo na licu mesta pripravljali Thor Hammer BBQ – dimljen goveji bočnik, dimljena puranja prsa s Cumberland omako ter porchetto z aiolijem iz črnega česna.

Med glavnimi jedmi bo mogoče izbrati med različnimi tipi mesa, rib in vegetarijskimi možnostmi. Mangalica lička bodo postregli v kombinaciji z mini jabolkom in hrenovimi ostružki, jagnječje zarebrnice bodo oplemenitene z zeliščnimi in pistacijinimi notami, konfit račjega fileja pa bo dopolnila foie gras omaka s figo.

V ribjem delu menija bodo škampi pripravljeni na solnem žaru z buzara omako, smučev file pa z espumo holandske omake in dehidriranimi agrumi. Vegetarijanski del vključuje sirove štruklje z brusnicami in pečeno smetano. Priloge, ki bodo ponudile vse od basmati riža s kardamomom in cimetom do kostanjevega pireja, baby zelenjave z vanilijo in lešnikovim maslom ter krompirjevega croissanta so zasnovane tako, da se prilagodijo različnim glavnim krožnikom.

Solatni bife bo ponujal klasične in praznične izbire, med drugim francosko solato, več vrst listnatih solat, grško solato, marinirano rdeče zelje, korenje, rdečo peso, češnjev paradižnik in Waldorfsko solato. Zaključek pred polnočjo bo v znamenju bogatega izbora sladic in sadnega bifeja, po polnoči pa bodo postregli še tradicionalne novoletne sarme ter staran falot z džemi, oreščki in suhim sadjem – jedi, ki se ju mnogi razveselijo prav zato, ker predstavljata sproščen, domač element po uradnem delu večera.

[[image_3_article_82985]]

Skupina Victory kot osrednji del zabavnega programa

Za glasbeni del bo skrbela skupina Victory, ki jo slovensko občinstvo dobro pozna po pesmih, namenjenih plesiščem. Njihov nastop bo srčika večera, saj bodo koncert povezali z odštevanjem in prehodom v novo leto. Organizatorji so več kot prepričani, da bo prav glasbeni del tisti, ki bo večino večera ohranjal živahen ritem.

Razlog, da se za dogodek odločajo tudi družine

Habakuk tudi letos daje poseben poudarek najmlajšim. Med celotnim dogajanjem bo organizirana otroška animacija, kar pomeni, da bodo starši lahko spremljali večer na plesišču ali ob mizi, otroci pa bodo imeli svoj ločen program, prilagojen njihovim starostim.

Polnočni ognjemet in presenečenje za tri goste

Nad hotelom bo ob polnoči pripravljen ognjemet, ki ga boste lahko spremljali tako, kot se spodobi – s kakovostno penino, seveda.

[[image_2_article_82985]]

Da bo večer res poseben, prehod v novo leto, leto 2026 pa res nepozabno, v Habakuku silvestrovanju dodajajo še manjši element presenečenja – trije gostje bodo sedeli na stolih, pod katerimi bo skrito darilo.

Cena in rezervacije

Silvestrovanje vključuje penino dobrodošlice, pozdrav iz kuhinje, silvestrski bife, animacijo za otroke, koncert skupine Victory, ognjemet in dodatno penino ob prehodu v novo leto. Cena je 150 evrov za odrasle in 75 evrov za otroke do 12 let. Ker gre za dogodek, ki se tradicionalno hitro zapolni, priporočajo pravočasno rezervacijo,
slednjo pa lahko opravite na 02 300 81 00 ali na [email protected].