Ta bo mesto ob Dravi vsaj za nekaj ur popeljal v tople in živahne kraje Latinske Amerike, kjer je hrana strast, glasba pa duša druženja.
Od Mehike do Argentine na enem krožniku
Latinskoameriška kuhinja slovi po drznih kombinacijah okusov in edinstvenih jedeh. Habakuk bo tako že to nedeljo svojo restavracijo spremenil v kulinarični zemljevid, ki bo obiskovalce popeljal od Mehike do Argentine.
[[image_1_article_71943]]
Pripravili bodo širok nabor jedi – od klasičnih empanad do cevicheja, tatarskega bifteka carne apache in školjk choritos a la chalaca iz Peruja.
Meso bo zavzelo osrednje mesto: argentinska pečenka z omako chimichurri, kolumbijski odojek in brazilska ají de gallina bodo razvajali ljubitelje sočnih, popolno začinjenih kosov mesa. Če vas mika nekaj eksotičnega, pa ne zamudite perujske papa púrpura – vijoličnega krompirja – ali brazilske moquece, tradicionalne jedi iz sveže ribe in morskih sadežev.
Kaj bo ponudil nedeljski meni južnoameriškega bruncha?
- Carne apache (tatarski biftek), Cecina (sušena govedina) - Mehika
- Salpicão de Frango, piščanec v solati - Brazilija
- Dimljena mečarica in tunin ceviche - Ekvador
- Choritos a la chalaca, marinirane školjke - Peru
- Huevos diablos, guacamole, nachos - Mehika
- Bistra goveja juha s koruzo in rdečo papriko
- Locro de Papa (krompirjeva juha s sirom in avokadom)
- Peka steakov pred gosti
- Argentinska pečenka (chimichurri, salsa rioja) - izbrani deli govejega mesa z žara in omako
- Telečja picanha
- Lechona, odojek - Kolumbija
- Ají de gallina, perujska piščančja jed
- Piščančje tortilje
- Moqueca, brazilska ribja jed
- Camarones Embarazados, nabodala gamberov - Mehika
- Chili con carne - Mehika
- Papa púrpura, vijoličen krompir - Peru
- Moksi alesi, riž - Surinam
- Sopa Paraguaya – narastek s čebulo in sirom
- Pečena koruza z maslom, ocvrti jalapeni s sirom
- Solatni bife z izbranimi prelivi
- Slastne sladice z eksotičnim pridihom tropskega sadja – mango, kokos, papaja in še več ...
Kuharski spektakel pred vašimi očmi
Latino brunch v Habakuku ne bo le kulinarična izkušnja, temveč tudi predstava. Nekatere jedi bodo pripravljali pred očmi gostov. Vonj sveže pečenega mesa, ki se prepleta z vonjavami svežih začimb, bo tako zagotovo poskrbel, da se vam bo ognjevito novembrsko doživetje dodobra vtisnilo v spomin.
[[image_3_article_71943]]
Na voljo bo tudi bogat solatni bife, kjer boste s tropskimi prelivi in svežo zelenjavo lahko ustvarili pravo umetnino na krožniku. Sladkosnedi bodo uživali v eksotičnih sladkih dobrotah iz manga, kokosa, papaje in drugih tropskih sadežev.
Latino glasba bo srce dogodka
Brez glasbe ni pravega latinskega dogodka. Živahni ritmi salse in zapeljive melodije bossa nove bodo poskrbeli za energijo, ki bo napolnila prostor. Ob takšnem vzdušju bo brunch vsekakor dogodek, ki bo pogrel tako telo kot vašo dušo.
[[image_2_article_71943]]
Rezervirajte svoje mesto za to nepozabno doživetje
Če si želite ujeti košček Latinske Amerike v Mariboru, pohitite z rezervacijo. Cena bruncha znaša 45 € za odrasle in 22,50 € za otroke. Rezervacije sprejemajo na telefonski številki 02 300 81 00 ali prek e-pošte na naslovu [email protected].
Ne pustite, da se vas novembrski mraz dotakne – že to nedeljo si ogrejte srce in vse čute. Se vidimo na latino brunchu v Habakuku? Privoščite si popotovanje, ki vas bo z okusom in ritmom popeljalo na jug, vse do vročih ulic Latinske Amerike!