Jesenski Maribor bo letos zadišal po žaru, oljčnem olju in svežih začimbah. Hotel Habakuk, ki že leta skrbi za kulinarično razvajanje svojih gostov, pripravlja nekaj, kar bi lahko postalo nov mestni ritual: grški brunch, ki vas bo z enim samim grižljajem preselil na belo-modre ulice Santorinija.

Grčija še zdaleč ni le destinacija

Grčija je mnogo več kot turistična točka. Je kultura, ki slavi hrano kot del vsakdanjega življenja. In prav ta filozofija bo 28. septembra dihala tudi v restavraciji Hotela Habakuk. »Želimo, da se ljudje sprostijo, uživajo, se pogovarjajo ob mizi in začutijo grški 'filotimo' – ljubezen do gostoljubja,« poudarjajo v hotelu.

Mediteranska prehrana je ena najbolj zdravih na svetu – bogata z olivnim oljem, zelenjavo, ribami, oreščki in zelišči. Zato brunch v Habakuku ne bo le užitek za čute, temveč tudi poklon zdravemu življenjskemu slogu, ki ga pogosto pozabimo v vsakdanjem hitenju.

[[image_1_article_80436]]

Brunch kot potovanje jed po jed

Gostje bodo z vsakim hodom potovali skozi različne grške regije: od epirskih sirov do kikladskih morskih jedi, vse do peloponeške jagnjetine in kretskih sladic. Na voljo bo tudi možnost, da si jedi ogledate, kako nastajajo – kuharji bodo jedi pripravljali pred gosti, kar bo dogodek spremenilo v pravi kulinarični spektakel.

Sladki finale

Vsak brunch se mora končati s sladkim. Tokrat bo to paleta grških sladic, ki jih poznajo le tisti, ki so se kdaj potepali po majhnih atenskih slaščičarnah. Baklava s pistacijo, loukoumades s toplim medom in cimetom, pa galaktoboureko – mlečni kolač v hrustljavem listnatem testu. To je Grčija na žlico.

Grška glasba, slovenska duša

Dogodek bo spremljala živa glasba v grškem slogu, a s pridihom domačnosti – morda celo kakšen duet bouzouki in harmonike. To bo gotovo brunch, ki ne bo poznal formalnosti, temveč bo ponudil sproščeno druženje, vino v kozarcih in vonj po morju v zraku.

Jesen z mediteranskim pridihom

Čeprav se dnevi krajšajo, bo 28. september v Mariboru obsijan z mediteransko toplino – na krožniku, v glasbi in v vzdušju. In čeprav bo zunaj mogoče pihljal jesenski veter, bo v Habakuku dišalo po soncu, soli in sveže pečenih dobrotah.

Za rezervacijo svojega mesta na tem enkratnem dogodku se lahko obrnete na 02 300 81 00 ali pišete na [email protected]. Število mest je omejeno.