Pod znamenito mariborsko Kalvarijo se bo v torek, 4. junija 2024, odvila tretja Žametna večerja med vinogradi. V ospredju edinstvenega gastronomskega dogodka, ki bo ponovno na posestvu Biotehniške šole Maribor, je sodelovanje dijakov SŠGT Maribor in študentov VSGT Maribor z uveljavljenimi strokovnjaki ter ozaveščanje o priložnostih, ki jih ponujajo poklici v gostinstvu in turizmu.
Štirje mladi upi kuharstva in strežbe ter njihovi prepoznavni mentorji se že intenzivno pripravljajo na edinstveno Žametno večerjo med vinogradi. Omizju s 150 gosti bo postreglo okoli 80 študentov in dijakov mariborskih šol za gostinstvo in turizem, ki bodo v okviru t. i. long table dogodka ustvarili prvovrstno vinsko-kulinarično doživetje ter z njim opozorili na svoje kompetence in potenciale v gostinstvu in turizmu, so sporočili iz Zavoda za turizem Maribor.
Na večerji bodo gostom postregli s pethodnim Žametnim menijem, ki so ga sestavili dijak SŠGT Maribor Lan Verko in študentka VSGT Maribor Klara Šmigoc ter chefi Jorg Zupan, Luka Jezeršek in Sebastjan Plevčak.
Za odlično postrežbo, koktajl presenečenje in vrhunsko vinsko spremljavo bosta poskrbela dijak SŠGT Maribor Antonio Pintarič in študentka VSGT Maribor Ana Marija Šavli, ki sta se na dogodek pripravljala pod mentorstvom predavatelja Lovra Visočnika, barmana Davida Možiča in sommelierja Jerneja Lubeja.
Kako potekajo priprave mladih upov kuharstva in njihovih mentorjev, si lahko ogledate na tej in tej povezavi.