V nedeljo, 28. septembra 2025, bo restavracija Hotela Habakuk na Pohorski vznožju zaživela v ritmu Grčije!
Sredozemska kulinarika z razgledom na Pohorje
Zamisel o grškem brunchu v Mariboru se morda sliši nenavadno, a prav v tem je čar – Hotel Habakuk, ki je že desetletja sinonim za kakovost, udobje in doživetje, je pripravil koncept, ki združuje najboljše iz dveh svetov: lokalni spokoj narave in živahno srce grške gostoljubnosti.
Gostje bodo lahko uživali v razgledu na barvite pohorske gozdove, medtem ko bodo okušali tradicionalne grške jedi, kot so musaka, souvlaki, horiatiki solata, spanakopita, pa tudi grške morske dobrote, pripravljene po avtentičnih recepturah.
»Želeli smo ustvariti dogodek, ki bo presegel zgolj hrano. Gre za doživetje – za vonje, za glasbo, za občutek, da si nekje ob Egejskem morju, čeprav sediš v Mariboru,« pravijo organizatorji v Hotelu Habakuk.
[[image_1_article_80437]]
Pristnost v vsakem grižljaju
Jedilnik je sestavljen z mislijo na avtentičnost in kakovost. Na voljo bodo izbrane sestavine iz Grčije, med njimi oljčno olje iz Krete, feta sir iz Epira, origano iz Peloponeza in tradicionalne sladice, kot so baklava, loukoumades in galaktoboureko, ki jih bodo prelili z medom in orehi.
Meni vas čaka tukaj.
Posebna pozornost bo namenjena pripravi jedi pred gosti – kuharski mojstri bodo pred očmi obiskovalcev pripravljali sveže ribe, jagnjetino z žara in druge dobrote, kar bo dogodek še dodatno obogatilo.
Hladne predjedi
- Dolmadakia (polnjeni listi vinske trte z rižem, limono, meto in zelišči)
- Tirokafteri (začinjen namaz iz fete in feferonov)
- Melitzanosalata (solata iz jajčevcev)
- Fava iz Santorinija (pire iz fave s kaprami in rdečo čebulo)
- Tzatziki s pita kruhki
- Carpaccio hobotnice z limonino emulzijo in kaprami
Juhe
- Avgolemono (piščančja juha z rižem ter jajčno limonino omako)
- Fasolada (kremna juha iz belega fižola z zelišči in olivnim oljem)
- Topli glavni krožniki
- Moussaka (z jagnjetino in govedino)
- Jagnjetina Kleftiko (počasi pečena jagnjetina z rožmarinom, česnom in limono)
- Souvlaki (ražnjiči iz svinjine s tzatzikijem)
- Lavraki (file brancina z olivnim oljem in origanom)
- Stifado iz govedine (enolončnica z vinom, paradižnikom, cimetom in pimentom)
Priprava pred gosti
- Orzo s špinačno omako, pinjolami in sirom Graviera z otoka Lesbos (testeninski rižek)
- Gyros
Priloge
- Gigantes plaki (velik pečen fižol v paradižnikovi omaki)
- Spanakorizo (riž s špinačo in limono)
- Briam (pečena sezonska zelenjava)
- Kolokithokeftedes & Saganaki sir (bučni ocvrtki s feto in zelišči / pečen sir)
- Patates sto fourno (krompir pečen z limono in origanom)
Izbor solat s prelivi
- Grška solata
- Rukola z granatnim jabolkom
- Paradižnikova solata s kaprami in olivami
- Pečena pesa s kozjim sirom
- Cezarjeva solata s feto
- Bulgur z zelišči in limono
- Stročji fižol s čebulo
- Tzatziki (kumare z jogurtom in koprom)
Sladki bife
- Baklava z oreščki
- Galaktoboureko (grški mlečni griz, zavit v testo s sirupom)
- Loukoumades (medene miške z orehi in cimetom)
- Grški jogurt z medom, figami in orehi
Sadni bife
Glasba, ki diši po Santoriniju
Kulinarično izkušnjo bo dopolnjevala tudi živa glasba z grškim pridihom – od nežnih balad do poskočnih ritmov, ki vabijo k plesu. Obiskovalci bodo lahko uživali v glasbi, ki bo prostor napolnila s toplino, in morda, kdo ve, skupaj z drugimi zaplesali syrtaki ali pa le nazdravili s kozarcem retsine.
Rezervacije so že odprte
Zaradi velikega zanimanja v Habakuku svetujejo, da si mizo rezervirate pravočasno. Cena bruncha znaša 50 evrov za odrasle in 25 evrov za otroke do 12. leta, število mest pa je omejeno.
Rezervacije sprejemajo na 02 300 81 00 ali preko e-pošte [email protected].