V Stražunskem gozdu je v teh dneh mogoče opaziti ogromno hlodovine.

V prihodnjih 14 dneh bodo v Stražunskem gozdu potekala redna vzdrževalna dela. Izvajalec del, družba Slovenski državni gozdovi, sprehajalce poziva k previdnosti.

Kot je za Radio Maribor povedal delovodja gozdne proizvodnje Peter Kolar, bodo odstranili 244 dreves: “To je strokovni negovalni ukrep. Drevesa za posek označi Zavod za gozdove Republike Slovenije, Slovenski državni gozdovi pa v vlogi lastnika gozda to sečnjo izvedejo in les spravijo iz gozda.”

Izvedli bodo t.i. pomladitveno sečnjo – posekali bodo nezdrava in tudi starejša drevesa, ki zastirajo svetlobo mlajšim. »Tako nekako omogočimo mlademu gozdu, da se lahko razvija, in da lahko mlajša drevesa prerastejo v tako mogočna, kot so bila tista nad njimi,” je še dodal Kolar. Lesa bo približno za 344 kubičnih metrov, večino pa ga bodo odkupili slovenski dobavitelji.

Opozorilo sprehajalcem

Izvajalec del ob tem sprehajalce prosi za razumevanje in jih opozarja, naj se izogibajo deloviščem in ne plezajo na kupe lesa, v času nalaganja lesa na tovornjak pa naj upoštevajo navodila delavcev.