Maribor je bogatejši za ulični bistro Lonche, ki ob kinocentru Maribox na Lentu ponuja teksaško-mehiško hrano. Zid na ploščadi, kjer je postavljen bistro, so poslikali dijaki Srednje šole za oblikovanje Maribor. Otvoritev bistroja je bila pretekli četrtek, Lonche pa je v teh dneh zaprt, polno bo zaživel v ponedeljek. “Od ponedeljka do sobote bomo na voljo med 10.00 in 20.00 uro, obstaja pa tudi možnost naročila hrane prek dostave na platformi Wolt,” nam je povedal Ivan Dobaj, lastnik podjetja Junior 1, ki je z znanjem in izkušnjami iz Takosa razvilo franšizo Lonche.

Posebna ponudba bo na voljo ob torkih in četrtkih

“Skušamo se približati najbolj pristni teksaško-mehiško kuhinji. Poudarek je zlasti na Brisketu – na počasi pečenih govejih dimljenih prsih, ki po 12 urah pečenja počivajo pet ur. Ta ponudba bo na voljo ob četrtkih. Ob torkih pa bomo imeli Taco`s Tuesday, ko bomo ponujali počasi pečena, dimljena in nacufana goveja lička.”

Kolikor se da, namreč podpiramo lokalne proizvajalce; tako imamo moko iz Babičevega mlina, paradižnik Lušt, …

Sicer pa v uličnem bistroju ponujajo tudi buritosse, perutničke, rebrca in fit solate ter nekaj sladkih jedi. “Sodelujemo s pivovarno Green Gold Brewing, ponujamo koktajle in kavo slovenskega proizvajalca iz Kamnika. Kolikor se da, namreč podpiramo lokalne proizvajalce; tako imamo moko iz Babičevega mlina, paradižnik Lušt, … Naš slogan je Eats&Beats, kar pomeni, da podpiramo lokalne neuveljavljene glasbenike, ki se bodo lahko predstavljali pri nas, določene bomo tudi sponzorirali. Na istem nivoju želimo namreč združiti hrano, glasbo in druženje,” še pravi Dobaj in dodaja, da je na murskosoboškem Expanu pred tem že testno deloval tovrstni ulični bistro, ki pa so ga sedaj preselili v Maribor. “Ta koncept je bolj primeren za urbana središča. Ena izmed prednosti te franšize je mobilnost.”