V ospredju gastronomskega dogodka pod gričem Kalvarija je sodelovanje dijakov in študentov gostinstva in turizma z uveljavljenimi strokovnjaki. Ob tem želijo po navedbah lokalnega zavoda za turizem ozaveščati o priložnostih, ki jih ponujajo poklici v gostinstvu in turizmu.
Na dolgi mizi na prostem na posestvu Biotehniške šole Maribor bo okoli 80 študentov in dijakov mariborskih šol za gostinstvo in turizem kuhalo in streglo 150 gostom.
Pethodni meni so sestavili dijak Srednje šole za gostinstvo in turizem (SŠGT) Maribor Lan Verko in študentka Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem (VSGT) Maribor Klara Šmigoc ter chefi Jorg Zupan, Luka Jezeršek in Sebastjan Plevčak.
Jedilnik bo po napovedih vključeval tradicionalno slovensko kot tudi sodobno in mednarodno kuhinjo, zaokrožil pa ga bo izbor lokalnih vin.
Za postrežbo, koktajl presenečenje in vinsko spremljavo bosta poskrbela dijak SŠGT Maribor Antonio Pintarič in študentka VSGT Maribor Ana Marija Šavli, ki sta se na dogodek pripravljala pod mentorstvom predavatelja Lovra Visočnika, barmana Davida Možiča in sommelierja Jerneja Lubeja.
"Žametna večerja med vinogradi ni le večerja, ampak nepozabno doživetje," sporočajo z mariborskega zavoda za turizem. V primeru slabe vremenske napovedi bo večerja v četrtek.