Maribor

Prvotno so grad želeli preurediti v hotelski kompleks, a so ugotovili, da v mestu ni večji potreb po novih nastanitvah, zato so v podjetju zaprosili za spremembo namembnosti. Grad se bo tako prelevil v moderen stanovanjski objekt.

Vanja Čiček1 dan

Zaradi nezadovoljstva so svetniki Mestne četrti Studenci razrešili predsednika MČ Danila Filipa Križmana. Ta se je sedaj ostro odzval na njihove očitke.

Tea Tošić Golob2 dneva

Ljubljanski Rinfutl je pričel sodelovati s Palomo za dobavo WC papirja brez plastične embalaže, dogovori potekajo tudi v Mariborski zero waste trgovini Zelena japka.

Vanja Čiček3 dnevi

Zgodba glede plačila odkupne vrednosti gondole in žičniških naprav se vleče že iz časov prejšnje mestne oblasti.

Gabrijel Toplak3 dnevi

Cene za uro storitve so precej višje v Mariboru, kot okoliških občinah. V Mariboru čaka za pomoč na domu osemdeset starostnikov.

Gabrijel Toplak3 dnevi

Pozor, zastrupljevalci psov so ponovno na delu. Tokrat je zaradi nastavljenega strupa umrl kuža Flin v lasti Mariborčanke …

Vanja Čiček3 dnevi

V času del bodo zaprli tudi avtobusno postajališče TPC City, zato bo za avtobuse mestnega potniškega prometa urejeno nadomestno postajališče.

Uredništvo3 dnevi

Med predavatelji so gostje z univerz, s katerimi fakulteta uspešno sodeluje na znanstvenoraziskovalnem in izobraževalnem področju, med drugim univerze v Edinburghu, Bostonu, Lublinu in Hangzhouju.

Uredništvo3 dnevi

Kljub temu da trenutne razmere na avtomobilskem trgu niso ravno rožnate, imajo v hoški Magni velike načrte za prihodnost.

Vanja Čiček4 dnevi

Danes so predstavniki državljanske pobude 50 minut med Mariborom in Ljubljano predstavili svojo vizijo, v okviru katere je prvotnega pomena vzpostaviti hitro vsakodnevno železniško povezavo med središčem in drugim največjim mestom v državi.

Vanja Čiček4 dnevi

V zadnjem času je mestna občina od stanovalcev v mestnem središču prejela več pobud za podaljšanje časa plačevanja parkirnine, kakor tudi uvedbo le-te v ulicah, ki so še ostale “brezplačne” za parkiranje.

Uredništvo4 dnevi