Maribor

Sezona pečenih kostanjev se bo kmalu pričela. Letos jih boste lahko kupili na novi lokaciji na Glavnem trgu.

Uredništvo4 ure

Med konkretnimi cilji, ki so si jih zadali slovenski rotarijci, je med drugim navedel očiščenje Slovenije plastenk, dvig precepljenosti proti klopnemu meningoencefalitisu ter vzpostavitev spletne Rotary akademije.

Uredništvo11 ur

Na DRI pravijo, da je morebitno podaljšanje pogodbe v pristojnosti infrastrukturnega ministrstva, kjer pa še vedno iščejo optimalno dolgoročno rešitev za obratovanje.

Uredništvo12 ur

Na liniji številka 16 Dogoše–Zg. Duplek, je z današnjim dnem, 19. septembrom, dodano avtobusno postajališče Maribor – UKC.

Uredništvo16 ur

Skate park je vsak dan poln otrok in odraslih, kar dokazuje, da je Maribor tovrstno pridobitev zares potreboval. Obiskujejo ga tudi tujci, med uporabniki pa zaznavajo vse več deklet.

Tea Tošić Golob18 ur

Danes bodo rokometaši RK Maribor Branik odigrali prvo domačo tekmo v sezoni, pred katero bo mogoče kupiti sezonsko karto.

Jerneja Potočnik18 ur

Lepo vreme med vikendom vabi, da se udeležite katere od številnih aktivnosti, ki v Mariboru potekajo v sklopu Tedna mobilnosti 2020. Vas morda mika kolesarski lov na zaklad? Državno prvenstvo v rolkanju ter nedeljski tečaj rolkanja? Flashmob? Preverite, kam vse se lahko odpravite.

Jerneja Potočnik18 ur

Zaradi naravnih danosti in dobre strateške lege je kolesarjenje po Framski turnokolesarki poti lahko zelo zanimivo, dinamično in poučno, saj je pot speljana skozi več pohorskih vasi, mimo naravnih, kulturnih in zgodovinskih znamenitosti, kmečkih turizmov in turističnih kmetij.

Andreja Bjelan18 ur

Mariborske tržnice opozarjajo obiskovalce, da je od danes naprej obvezna uporaba zaščitnih obraznih mask tudi na tržnicah. V Mesno mlečni paviljon je dovoljen vstop samo 20 kupcem.

Uredništvo19 ur

Mariborsko tovarno in livarno avtomobilskih delov Cimos bodo zaprli, je poročal Radio Slovenija. Novica o takojšnjem zaprtju proizvodnje je danes presenetila 150 tamkajšnjih delavcev. Razlog za zaprtje so težave, povezane z zapiranjem gospodarstva zaradi covida-19, in splošne težave avtomobilske industrije.

Uredništvo1 dan

Univerza v Mariboru obeležuje 45 let obstoja v spremenjenih okoliščinah, med drugim je covid-19 močno omejil prisotnost na današnji slovesnosti s podelitvijo nagrad in priznanj študentom in profesorjem ob dnevu univerze. Najvišje priznanje, naziv častni doktor, je prejel Wolfgang Jelinek z Univerze v Gradcu.

Uredništvo1 dan