Maribor

OFEM je mednarodno tekmovanje, organizirano vsaki dve leti. Večinoma se ga udeleži preko 3500 športnikov in športnic. Tekmovalci nastopajo v desetih panogah, od katerih eno določi organizator.

Uredništvo1 ura

V pogodbi z DRI so te določili pri 420.000 evrih, končni obračun pa po njihovem kaže, da so bili pri pripravi finančnega načrta precej natančni.

Uredništvo2 uri

Da pa smo Slovenci izjemni v inoviranju in reševanju tudi globalnih izzivov, je dokazal slovenski študent, ki je ustvaril posebno napravo za merjenje kakovosti zraka.

Uredništvo3 ure

Mogočen spomenik kneza Koclja v centru Maribora je edina konjeniška skulptura v celi državi, a očitno brez vsake vrednosti. Ker ga že leta nihče ne vzdržuje, so iz njega pričeli odpadati celi kamniti bloki, odgovoren arhitekt pa ne ve, na koga se obrniti.

Vanja Čiček13 ur

Iz hotelskih sob največkrat izginjajo brisače, kopalni plašči in tudi dekorativni dodatki, zmanjka tudi kakšen vzglavnik.

Gabrijel Toplak1 dan

Neploden je vsak šesti do sedmi par, kar pomeni, da imajo mnogi pari težave z zanositvijo. V UKC Maribor so zato organizirali predavanje o neplodnosti in razgovor o tej temi.

Uredništvo1 dan

Električni avtobus Maister Povprečno dnevno prevozi okoli 80 kilometrov in prepelje okoli 70 potnikov.

Tea Tošić Golob2 dneva

Lani se je v UKC Maribor rodilo še več otrok kot leto prej. Največ porodnic si želi epiduralne analgezije, v UKC Maribor pospešeno delajo na tem, da bo na voljo 24-ur.

Tea Tošić Golob2 dneva

V Sloveniji je v registru več kot 2000 nevarnih psov. Zaradi posledic napada psa v zdravstvenih ustanovah pri pacientih največkrat obravnavajo poškodbo glave. V primeru najhujših poškodb lahko pride do usmrtitve psa.

Tea Tošić Golob2 dneva

Nekaj po 18. uri so intervenirali pri vodnem zajetju pri Draš centru v Mariboru.

Gabrijel Toplak2 dneva

Na pohorskem smučišču je obiskala mlade tečajnike Smučarske šole Ilke Štuhec.

Gabrijel Toplak2 dneva