Maribor

Včeraj je bilo hospitaliziranih le še pet oseb, dve potrebujeta intenzivno pomoč. V vsem tem času so iz UKC Maribor odpustili kar 91 pacientov.

Uredništvo2 uri

Gre za najsodobnejši tovrstni aparat v državi, s katerim bodo izvedli minimalno 6000 preiskav letno.

Uredništvo5 ur

Potem ko je bila točka na seji pred slabima dvema tednoma umaknjena, naj bi mariborski mestni svetniki danes naposled le razpravljali o podražitvi ravnanja z odpadnim blatom iz čistilne naprave.

Uredništvo8 ur

Muslimani v Mariboru so v času epidemije priskočili na pomoč ljudem v stiski, ki zaradi ogroženosti ali drugih razlogov niso smeli zapuščati stanovanja. Z nakupom in dostavo zdravil in živil so v zadnjih dveh mesecih v Mariboru pomagali več kot 170 ljudem.

Uredništvo1 dan

Od jutri bodo blagajne Marproma ob delavnikih odprte med 6. in 20. uro ter ob sobotah med 8. in 16. uro, medtem ko bodo ob nedeljah in praznikih zaprte.

Uredništvo1 dan

Danes je na prvem letošnjem Promenadnem koncertu v paviljonu Mestnega parka nastopila Godba Ruše, katere začetki segajo že v 19. stoletje.

Uredništvo1 dan

Iz Snage so sporočili, da so v petek v mariborskem parku zasadili prvo gredo. “Celotna promenada v Mestnem parku bo odeta v živahne barve sezonskega cvetja predvidoma do ponedeljka,” so dejali.

Uredništvo1 dan

Začeli so z gradnjo obvoznice med Limbuško cesto in Cesto proletarskih brigad pri Qulandiji. Nova cesta bo skrajšala pot do centra mesta in avtoceste predvsem krajanom Limbuša in Laznice ter občanom občine Ruše.

Uredništvo1 dan

Danes se je tudi uradno odprla Fontana vin v Vodolah pri Mariboru. Gostje so na Posestvu Sončni raj v sproščenem ambientu obkroženemu z naravo, lahko poskusili osem različnih vin. Manjkala nista niti dobra glasba in topel obrok.

Anita Grgić2 dneva

Mariborska mestna občina danes obeležuje enega od štirih spominskih dni. Z njim se spominja dogodkov, ko je Jugoslovanska ljudska armada 23. maja 1991 obkolila učni center teritorialne obrambe v Pekrah. Letos 29. obletnice tega za slovenski osamosvojitveni proces pomembnega dogodka zaradi epidemije ne bodo počastili s tradicionalno slovesnostjo.

Uredništvo2 dneva

V UKC Maribor se zdravi le še šest oseb, ki so okužene z novim koronavirusom. Do sedaj so iz bolnišnice odpustili že 90 oseb, ki so zbolele za omenjenim virusom.

Uredništvo2 dneva