Maribor

Po uvodnem tednu pouk v osnovnih, srednjih šolah in na fakultetah že poteka skorajda nemoteno. Preverili smo, kako zapisano deluje v praksi.

Ana Lah4 ure

Koronavirus ne prizanaša. Ostajamo doma, zaprti med štiri stene, čakajoč na vedno nove vesti … Pomembno je, da prav v tem času še posebej poskrbimo za svoje duševno zdravje in se, če se nam zazdi, da svojih občutij in tesnob ne obvladujemo več, obrnemo po pomoč.

Jerneja Potočnik4 ure

Obnova spomenika, ki je eden najbolj prepoznavnih v Mariboru, bo občino stala skoraj 20.000 evrov, zajemala pa bo manjše popravke, zalitje razpok na kipih in obnovo pozlate.

Andreja Bjelan4 ure

Od je danes ustavljeno delo v vseh ambulantah, odpovedane so operacije, vključno s karcinomskimi. Objavljamo seznam zasebnih zdravnikov specialistov, ki brezplačno svetujejo pomoči potrebnim.

Uredništvo1 dan

V zadnjih dneh so bili odpovedani nenujni ginekološki pregledi, prav tako ni dovoljena prisotnost partnerja pri porodu. Govorili smo z Marino Popovič Frangež, ki nam je med drugim dejala kako skozi te težke dni in česa vse je sposobno žensko telo.

Tea Tošić Golob1 dan

Varstvo in upravljanje Stražuna je sistemsko precej pomanjkljivo, stanje namreč zelo zapleta velika lastniška razdrobljenost.

Andreja Bjelan1 dan

Akciji, ki se začenja že jutri, so zaradi izrednih razmer, ko začenja primanjkovati tudi zalog krvi, v sodelovanju z UKC Maribor in Rdečim križem priskočili tudi pri NK Maribor.

Uredništvo2 dneva

Kljub začasni prepovedi prenekateri očitno še ne upoštevajo odloka, te fotografije smo posneli danes med drugim tudi v Mestnem parku.

Uredništvo2 dneva

V UKC Maribor, kjer ugotavljajo, da nadaljnjega širjenja okužbe med zaposlenimi niso zaznali, je na respiratorjih šest oseb.

Uredništvo2 dneva

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so zaradi hitrega naraščanja okuženih aktivirali fazo 5. To pomeni, da bodo jutri ustavili delo v vseh ambulantah in odpovedali operacije.

Uredništvo2 dneva

Kljub temu pa v obratu v Dvorakovi ulici 14 dosledno izvajajo stroge zaščitne ukrepe, da bi kar najbolj zmanjšali možnost prenosa okužbe.

Uredništvo2 dneva