Maribor

Okolica Maribora skriva velike bazene majhnih ribogojnic, ki okolico oskrbujejo z ribami. Naključno smo izbrali dve izmed njih, se odpravili v Ribogojnico Fram v zavetju pohorskih dreves ter selniško Ribogojstvo Trabe v bližini dravske obale in preverili, kako se gojijo ameriške postrvi.

Jerneja Potočnik22 ur

V slovenskih gozdovih na območju Dinarskega gorovja je bilo ta teden mogoče slišati tuljenje, a ne tako, ki bi ga pričakovali – s prav posebnim namenom so tulili biologi in drugi naravoljubi, med katerimi je bilo tudi nekaj mariborskih.

Jerneja Potočnik3 dnevi

Europark praznuje rosnih 19 let, v ta namen so v največjem nakupovalnem središču v Mariboru za goste priredili posebno zabavo.

Uredništvo2 dneva

V letu 2019/20 se je v mariborske javne vrtce vpisalo nekaj več otrok kot lani. Poleg nedavno pogorelega Waldorfskega vrtca, ki se seli v bližnjo osnovno šolo, so v tovrstne selitve primorani tudi nekateri oddelki mariborskih javnih vrtcev.

Uredništvo2 dneva

Mnogi bodo pospravljali svoje omare in pričeli pripravljati jesensko-zimsko kolekcijo. Spet drugi bodo morda pospravljali svoje garaže. Vse rabljene izdelke bodo ponovno prodali na sejmu rabljene opreme Druga priložnost.

Uredništvo2 dneva

V Mariboru bo danes slovesno odprtje 3. Evropske juniorske računalniške olimpijade, na kateri se bo 90 osnovnošolcev iz 24 evropskih držav pomerilo v znanju in spretnostih računalniškega programiranja.

Uredništvo2 dneva

Akcija bo v veterinarskih ambulantah, saj v Društvu za zaščito živali Maribor opažajo, da je prav preveliko število lastniških živali v glavnem tudi vzrok velikega števila zavrženih in zapuščenih živali.

Uredništvo3 dnevi

Trgovina Zelena japka na Dominkuševi, ki ponuja izdelke brez embalaže, je bila deležna večje prenove. Predstavnica Snage je ob “ponovni otvoritvi” dejala, da si želijo tudi širjenja v preostale predele mesta.

Vanja Čiček3 dnevi

V sredini septembra Snaga Maribor organizira brezplačno zbiranje nevarnih odpadkov – preverite, katere odpadke lahko oddate ter kdaj in kje bo najbližja premična zbiralnica.

Uredništvo3 dnevi

Po dolgem čakanju se bo v Mariboru gradilo, tokrat podjetje Pomgrad s pogodbo v vrednosti 11,45 milijonov evrov napoveduje začetek gradnje podaljška Ceste proletarskih brigad.

Uredništvo3 dnevi

Le 100 metrov od luksuznega glampinga v Limbušu se v Dravo izliva kanalizacija. Kanalizacijsko omrežje v Spodnjem Limbušu je namreč le napol zgrajeno, gradnjo novega črpališča pa načrtujejo za letos.

Vanja Čiček4 dnevi