Maribor

V okviru Skupne službe za varstvo okolja Skupne občinske uprave Maribor trenutno teče akcija pomoči, ki je namenjena mariborskim osnovnim šolam.

Uredništvo32 minut

Od ponedeljka, 30. novembra, do konca trajanja epidemije bodo v bližini UKC Maribor in pobreškega pokopališča veljale dodatne spremembe parkirnega režima.

Uredništvo4 ure

Zaprtje večine obrtnih dejavnosti ni prineslo pričakovanih rezultatov. Z odprtjem dejavnosti pa bi zagotovili popoln nadzor nad izvajanjem zaščitnih ukrepov.

Tea Tošić Golob10 ur

Zakaj je bila to nemara najboljša tekma doslej pod Maurom Camoranesijem? Tudi zato, ker Ažbetu Jugu sploh nismo dali ocene. Nismo imeli za kaj. Aljoša Matko pokazal, da je potrpežljiv in prebrisan. Sistemi res niso pomembni. In menjave? O, kako so se časi spremenili.

Jaša Lorenčič10 ur

Svet naj bi zastopal interese uporabnikov storitev novoustanovljenega Javnega holdinga Maribor, v katerem bo poslej šest občinskih podjetij. Obenem bi opozarjal na pomanjkljivosti ter predlagal izboljšave.

Andreja Bjelan10 ur

Število vseh hospitaliziranih covid bolnikov se nekoliko umirja in zdaj znaša skupno 203 bolnike, skupno število vseh umrlih se je zvišalo in zdaj znaša 121, skupno število vseh do sedaj odpuščenih covid bolnikov pa je doseglo številko 453.

Uredništvo20 ur

Mala borka se je leta 2017 kot prvi otrok rodila v mariborski porodnišnici, pol leta zatem pa ji zdravniki postavili diagnozo, zaradi katere mora imeti vsak dan neprekinjeno 12-urno dializo.

Uredništvo22 ur

Senat Univerze v Mariboru je v torek sprejel strategijo razvoja univerze za obdobje 2021-2030, ki je po navedbah rektorata nastavljena zelo ambiciozno. Podrobneje bodo njeno vsebino javnosti predstavili v začetku leta 2021.

Uredništvo23 ur

V urgentnem centru UKC Maribor se v zadnjem tednu srečujejo z vztrajnim porastom priliva bolnikov s covdiom-19. Po besedah predstojnika urgentnega centra UKC Maribor Gregorja Prosena razlog za to porast še ni znan, obstaja pa možnost povezave z nedavnim martinovanjem. Ob tem Prosena skrbi tudi prihajajoči veseli december.

Uredništvo1 dan

Danes in jutri je pričakovati zmerno onesnaženost zraka z delci PM10 skorajda po vsej državi, razen na Primorskem.

Uredništvo1 dan

Te dni so družbena omrežja preplavila sporočila in zahvale zaposlenim Skupine Nove KBM, ki so v eni največjih prostovoljnih dobrodelnih iniciativ pomagali praktično v vseh segmentih družbe, kjer je pomoč potrebna.

Uredništvo1 dan