Maribor

Mariborska železniška postaja je sredi prenove. Poleg tirov se urejajo peroni za lažje vstopanje na vlak, dodana bodo dvigala in tekoče stopnice do peronov. Glavna novost za potnike bo dodaten vhod na postajo iz Melja.

Gabrijel Toplak22 ur

V uredništvu medija Maribor24 smo prejeli pritožbo starša 4.b razreda na OŠ Janka Padežnika na Studencih, ki je nezadovoljen nad izbiro učilnice, katero obiskuje tudi njegov otrok. 22 otrok so premestili v kletne prostore šole, kjer bi naj primanjkovalo naravne svetlobe. Motijo jih tudi druge pomanjkljivosti izbranega prostora.

Vanja Čiček14 ur

Jutri bo Trg svobode v sklopu Tedna mobilnosti gostil prav posebno parado, tako, ki bo ozaveščala o alternativnih prevozih, pomenu čistega okolja ter prometni hierarhiji – kolesarsko parado. Vabljeni kolesarji in vsi, ki želite bolj zeleno mesto!

Jerneja Potočnik11 ur

Zamenjave v nadzornih svetih skorajda niso več novost, tokrat vest prihaja iz Doma starejših občanov pod gorco – Brkića, člana Desusa je namreč zamenjal mestni svetnik liste župana Arsenoviča, Aljaž Bratina.

Uredništvo15 ur

Zapora, ki bo 23. septembra postavljena zaradi obnove Streliške, prinaša nekoliko drugačno traso mestnih avtobusov. Preverite, kje bo avtobus vozil po novem in katera postajališča ne bodo v uporabi.

Uredništvo17 ur

V soboto bo pod novim vodstvom Andreja Krštinca, ki vodi Pivarno na Glavnem trgu in v centru že nekaj let zapored organizira Beer Fest (festival piva), ponovno zaživela koča na Žavcarjevem vrhu.

Vanja Čiček15 ur

Nova pešpot se bo vila pretežno skozi gozd na območju levega brega Drave, vse od veslaškega kluba do Sidra.

Uredništvo2 dneva

Tanjo Vindiš Furman naj bi po dvanajstih letih na čelu Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor zamenjala Irena Španinger.

Uredništvo2 dneva

Invalidi so v okviru evropskega dneva mobilnost na mestnih trgih in ulicah med drugim opozarjali na vsakodnevne težave, s katerimi se srečujejo.

Gabrijel Toplak2 dneva

Svet zavoda šole naj bi iz odvetniške pisarne prejel pismo, da naj zaradi vrste domnevnih nepravilnosti razmisli o odpoklicu Ivana Lorenčiča.

Uredništvo2 dneva

87 ujetnikov je po naporni poti odletelo v svobodo, med njimi tudi Vran. »Vranov let« je zanj, vse junake tistega časa ter žrtve, katerih imena morda še niso znana. Podali smo se v ostanek nacistične zgodovine v Mariboru, prisluhnili zgodovini ter spoznali Roberta Kerežija, ki bo pot jetnikov v njihov spomin pretekel.

Jerneja Potočnik2 dneva