Maribor

Zakurili avtomobilske gume, skoznje pa metali papirnate aviončke. Četudi je šlo le za umetniško inštalacijo, je gost črn dim privabil gasilce, ki so na kraj prispeli zaman …

Vanja Čiček4 ure

V bližini Mercator centra na Taboru bo do leta 2022 izgrajen nov poslovni center z 10. nadstropji, v katerega se bo selila Zavarovalnica Sava. Zraven so obeta še poslovno trgovinski center.

Vanja Čiček16 ur

Mestna občina Maribor išče ponudnika za ureditev državne kolesarske poti po desnem delu Drave med Limbušem in Mariborom. Dolžina kolesarske povezave znaša cca. 7155 metrov, predvideni ukrepi pa zajemajo dolžino 2127 metrov.

Uredništvo16 ur

Možni so tudi močnejši nalivi in ob tem se lahko meja sneženja kar hitro spušča.

Uredništvo1 dan

Edino Plečnikovo delo v Mariboru, jezuitsko kapelo Srca Jezusovega na Ljubljanski 13, gre v rušenje. Jezuiti, ki so lastniki celotnega zemljišča, so se kapelo odločili prodati zasebnemu podjetju iz Avstrije, ki bo na njenem mestu zgradila novo parkirno hišo. Gre za isto podjetje, ki si lasti stavbno pravico garažne hiše pri UKC Maribor.

Vanja Čiček2 dneva

Na Leona Štuklja v Mariboru so se danes, na organiziranem pustovanju Zveze prijateljev mladine, zbrale pustne maske in zarajale na norčavem pustnem torku.

Uredništvo2 dneva

Po spletu se širijo informacije, da imamo v UKV Maribor že paciente, obolele s koronavirusom. V UKC Maribor pojasnjujejo, kakšna so dejstva.

Uredništvo2 dneva

Vrtec Otona Župančiča Maribor si prizadeva organizirati veliko medgeneracijskih druženj. Otroci skupine Vrabčki, so se letos prvič pridružili pustnemu rajanju v društvu ŠENT.

Uredništvo2 dneva

Prebivalci Maribora zaradi stanja v sosednji Italiji, ki se sooča z najhujšim izbruhom koronavirusa zunaj Kitajske, pospešeno nakupujejo vsakodnevne potrebščine, zaradi strahu pred okužbo pa v trgovinah in lekarnah zmanjkuje dezinfekcijskih in antibakterijskih sredstev ter zaščitnih mask.

Uredništvo2 dneva

6 milijonov vredna investicija prenove Glavnega trga s Koroško cesto, 50 let stare cevi pa ostajajo. Zakaj na občini niso pred prenovo odločili menjati tudi kanalizacije? Podžupan Samo Peter Medved pojasnjuje, da so bili prepozni, zato morajo sedaj opraviti finančno ekvivalenten postopek.

Vanja Čiček3 dnevi

V Sloveniji so doslej na koronavirus testirali 13 ljudi.

Uredništvo3 dnevi