Maribor

Najbolje je bila ocenjena restavracija Mak, sicer pa je bilo med tisoč najbolje ocenjenimi restavracijami na svetu kar osem slovenskih.

Uredništvo6 ur

Na Nigradu so pred dnevi pričeli z načrtovano obnovo starejšega drevoreda na Dalmatinski ulici. Dan kasneje pa naleteli na neprijetno presenečenje.

Tea Tošić Golob9 ur

Na Pohorju bo to soboto, 14. decembra, uradna otvoritev nove zimske sezone s promocijsko ceno dnevnih smučarskih vozovnic. Smučarje in ostale obiskovalce bo čakal pester spremljevalni program.

Uredništvo10 ur

Dedek Mraz se bo danes v pravljičnem spremstvu ustavil na številnih lokacijah po mestu. Na teh postankih si bodo otroci lahko ogledali predstavo “Reševanje ledene princese”.

Uredništvo11 ur

Bike park Pohorje bo od aprila vključen v Gravity card, ki z isto vozovnico omogoča vožnjo v dvajsetih evropskih kolesarskih parkih.

Petra Bombek18 ur

Podjetje Nigrad je s praznično krasitvijo mesta pričelo letos oktobra, medtem ko se bodo odstranjevanja okraskov lotili v januarju prihodnje leto.

Gabrijel Toplak18 ur

Frizerski salon na Tržaški že štiri leta razvaja svoje stranke, tako na poslovnem kot družabnem področju.

Gabrijel Toplak2 dneva

Na območju Mestne občine Maribor imamo kar 165 ukrepov umirjanja prometa, največ v obliki asfaltnih grbin in ploščadi. Takšno fizično umirjanje prometa je ob objestnih voznikih nujno potrebno.

Tea Tošić Golob2 dneva

Nekdanji mariborski župan »brez dlake na jeziku« o stanju v mestu po prvem letu novega župana, kdo bi zaradi knjižnice moral »oditi«, prenosih sedežev posameznih državnih institucij in o stikih z Dalajlamo. Kakšno bi bilo mesto danes, če bi ostal župan?

Gabrijel Toplak2 dneva

Zgodovina Pobrežja bi bila brez svetlo modre stavbe, ki generacije sprejema že 120 let, povsem drugačna. Osnovna šola Toneta Čufarja Maribor te dni obeležuje svojo obletnico, pripravljajo pa mnoga druženja, razstavo ter svečano akademijo.

Jerneja Potočnik3 dnevi

Upad precepljenosti v Sloveniji, ki se kot trend pojavlja v zadnjih letih, so opazili tudi mariborski študenti medicine. Osnovali so projekt Vakcinet, ki se uspešno sooča s prevladujočimi miti in neresnicami o cepljenju, vse od tega, da cepiva vsebujejo živo srebro, do tega, da povzročajo avtizem in kronične bolezni. Pogovarjali smo se z vodjo projekta, Ano Keršič.

Jerneja Potočnik3 dnevi