Občina Benedikt kupila poslovni prostor, v katerem želi poleg ambulante urediti tudi lekarno. To pa bo mogoče šele, ko bo sosednji Lenart med soustanovitelji Lekarn Maribor.

Župan Občine Benedikt mag. Milan Repič je s podjetjem PIP-Z d.o.o. podpisal kupoprodajno pogodbo za nakup poslovnega prostora v velikosti 166 kvadratnih metrov. Gre za objekt bivše trgovine Koloniale na Čolnikovem trgu v središču občine. Kupnina znaša 142 tisoč evrov, Občina pa si prizadeva, da bi v objektu uredila prostore za zdravnika in lekarno.

Število občanov se povečuje, občina temu sledi z investicijami

Benediška občina je v zadnjih letih zaradi urejene stanovanjske in ostale infrastrukture zelo zanimiva za mlade družine, ki se v kraj pospešeno priseljujejo. Veliko pove podatek, da je bilo pred 21-mi leti, ko je občina postala samostojna, v kraju okoli 1900 prebivalcev, danes jih je že okoli 2600. Občina sledi naraščajočemu številu občanov s številnimi investicijami; urejanjem cestnih odsekov in optičnega omrežja, gradnjo kanalizacije – v teh dneh so zaključili dela v naselju Sveti Trije Kralji, energetsko sanacijo strehe na osnovni šoli in javne razsvetljave, …

Čakamo na spremembo odloka. Javni zavod Lekarne Maribor lahko odpre podružnično lekarno v občini, ki je soustanoviteljica javnega zavoda, ali pa v sosednji občini soustanoviteljice. Nam je sosednja občina Lenart, ki ima že vrsto let lekarno, ni pa med njenimi ustanovitelji. Ko bodo v Lenartu uspeli urediti soustanoviteljstvo, se bodo odprle možnosti za podružnične lekarne tudi v sosednjih občinah, seveda tudi v Benediktu.

V Benediktu od leta 2017 ponovno deluje zdravstvena ambulanta, ki pa jo želijo preseliti na novo lokacijo, v prej omenjeni poslovni prostor. Župan Milan Repič je pojasnil, da si v občini želijo tudi lekarno, pot do nje pa ne bo lahka. »Čakamo na spremembo odloka. Javni zavod Lekarne Maribor lahko odpre podružnično lekarno v občini, ki je soustanoviteljica javnega zavoda, ali pa v sosednji občini soustanoviteljice. Nam je sosednja občina Lenart, ki ima že vrsto let lekarno, ni pa med njenimi ustanovitelji. Ko bodo v Lenartu uspeli urediti soustanoviteljstvo, se bodo odprle možnosti za podružnične lekarne tudi v sosednjih občinah, seveda tudi v Benediktu.«

Lenart z najbolj donosno lekarniško enoto, vendar brez soustanoviteljstva

Da si v občini Lenart prizadevajo za soustanoviteljstvo javnega zavoda Lekarne Maribor nam je potrdil tudi tamkajšnji župan mag. Janez Kramberger. Ta prizadevanja občinske uprave po njegovih besedah trajajo že 10 let, in to kljub temu, da je med vsemi lekarniškimi enotami Lekarn Maribor lenarška med najbolj donosnimi.

Med vsemi lekarniškimi enotami Lekarn Maribor je lenarška med najbolj donosnimi.

Zakaj Občine Lenart po vseh teh letih še ni med ustanovitelji omenjenega javnega zavoda, s čimer je, glede na določila Zakona o lekarniški dejavnosti, v prekršku, pa v enem izmed prihodnjih prispevkov na Maribor24.si.