Mestno mini električno vozilo Maister zaradi tehničnih težav ni na razpolago.

Kot pišejo na Marpromu, je mestno mini električno vozilo Maister zaradi tehničnih težav, ki so se pojavile, od 26. aprila do nadaljnjega ni na razpolago za brezplačen prevoz potnikov. Začasno bodo tovrsten prevoz v območju za pešce in ožjem središču Maribora v okviru zmožnosti opravljali z nadomestnim električnim mini avtom.

Malčka Maistra so zaradi okvare s prometa umaknili nazadnje že 12. aprila, a so ga zatem popravili po hitrem postopku.

Veliko okvar za 70 tisočakov težko naložbo

Mestno mini vozilo Maister je stal 70 tisoč evrov, plan pa je bil, da bo vozil sedem dni v tednu 12 ur na dan. A čim so ga na občini kupili in spravili v promet, že je prišlo do prve okvare, potem še do druge. Malčka so sicer vedno uspeli sanirati, a okvaram, kot zgleda, le ni konca. Vožnjo z mini električnim vozilom, ki naenkrat sprejme do 6 potnikov, lahko naročite s klicem na telefonsko številko 030 700 035 in voznik bo prišel po vas na dogovorjeno mesto. Prav tako ga lahko tudi ustavite, če ga srečate v središču mesta, in voznika prosite, da vas zapelje do želenega cilja.

Mini električno vozilo je namenjeno predvsem stanovalcem v središču mesta, starejšim in gibalno oviranim ljudem, staršem z majhnimi otroki in obiskovalcem mesta ter turistom.