Včeraj je nekaj pred 21. uro je zagorelo v Waldorfskem vrtcu. Intervencija gasilcev se je zavlekla dolgo v noč, škoda je velika. Danes se je zbralo lepo število prostovoljcev, ki iz vrtca nosijo tisto, kar ni uničeno in pomagajo pri prvih sanacijskih delih.

Gasilci so po požaru dejali, da je zagorelo v montažnem objektu, ki je imel le eno etažo, ostrešje je posledično kompletno uničeno. Na delu je bilo kar 130 gasilcev, ki so požar uspeli umiriti šele okoli pol druge ure ponoči.

Po neuradnih informacijah je zagorelo zaradi kratkega stika, možno pa je tudi, da se je nesreča pripetila zaradi glodavcev. Celotno električno napeljavo so v vrtcu sicer obnovili v letu 2017.

Odzval sta se župan in minister

Po prejemu informacije, da je zagorelo v Waldorfskem vrtcu Studenček, je urgiral tudi župan Saša Arsenovič, ki je govoril z direktorico vrtca, gasilsko brigado Maribor, Uradom za gospodarstvo MOM in ministrom za šolstvo, znanost in šport dr. Jernejem Pikalom z namenom iskanja efektivne rešitve ob nastali nesreči.

Danes je Arsenovič s podžupanjo Heleno Kujundžič Lukaček obiskal vrtec, kjer poteka intenzivna delovna akcija selitve opreme v prostore sosednje Waldorfske šole, kamor bodo začasno nameščeni otroci.

Delovna akcija

Mariborčani so znova pokazali svojo srčnost in pripravljenost pomagati; danes se je v pogorelem vrtcu zbralo okoli 60 prostovoljcev, ki prenašajo preostalo opremo v prostore Waldorfske šole in čistijo območje.