V vrtcu Kobanček v Selnici ob Dravi so se že tretjo leto zapored pridružili vseslovenskemu projektu Simbioza giba. “Posluh za naše ideje je imela tudi Občina Selnica ob Dravi, ki se je priključila akciji, ter občanom ponudila različne brezplačne »gibalne dogodke” in tako sodelovala pri izboru za Naj giba občino. Izveden je bil pohod na Vinski vrh, plesno – glasbena predstava, sprehod po sakralnih objektih in turnir v odbojki na mivki. S svojimi dejavnostmi, ki so jih znotraj občine organizirali posamezni občani in društva, si je naša občina letos pridobila posebno priznanje,” so zapisali na vrtčevskih spletnih straneh.

V projektu, katerega cilj je združiti čim večje število ljudi in jih na ta način ozaveščati, kako pomembno je gibanje za zdravje posameznika, sta sodelovali obe vrtčevski enoti; v Selnici ob Dravi in Sv. Duhu na Ostrem Vrhu. Cilj projekta je otrokom privzgojiti gibalne navade in preživeti nasmejano, družabno in gibalno popoldne. Projekt se je v maju odvijal kot medgeneracijsko druženje, vključili so različna društva, ki delujejo na področju športa in drugih gibalnih dejavnostih. K sodelovanju so povabili otroke, starše, stare starše in druge krajane občine.

Odzvali so se na vse zastavljene izzive

“V okviru projekta smo dobivali tedenske izzive, ki smo se jim pridružili pri najboljših močeh, sproti pa smo organizatorjem projekta posredovali naše refleksije in bili vedno znova pohvaljeni. Vse dejavnosti in namige smo objavljali tudi na naši spletni strani, ki je bila dostopna staršem in drugim krajanom. Letos prvič se nam je v projektu pridružila še Občina Selnica ob Dravi. Tako smo za predšolske in šolske otroke ter občane organizirali pohod na Vinski vrh, potekal je tudi turnir v odbojki, pohoda po Jabolčni poti in sakralnih poteh, Alenka Kolman je v Hramu kulture organizirala dejavnost za otroke. Za vse to smo bili izbrani za Naj giba občino. Odzvali smo se na vse izzive in zbrali več ur, kot je bilo potrebno,” nam je povedala Martina Jaunik, pomočnica ravnateljice za vrtec.