V lenarškem športno rekreacijskem centru so veseli novih pridobitev.

Športno rekreacijski center Polena v Lenartu je tudi v teh poletnih dneh dobro obiskan. Športne površine (nogometno igrišče z umetno travo, pomožno nogometno travnato igrišče, kasaška steza, ki jo uporabljajo tudi sprehajalci in tekači, asfaltirana steza za kolesarje in rolanje, igrišče za odbojko na mivki, balinišče, fitnes na prostem za odrasle, kolesarska pump track steza, motorična igrala, …) omogočajo prebivalcem Lenarta in okoliških krajev številne možnosti za rekreacijo, poleg tega pa je center privlačen tudi za družine z otroki.

Manjša dotrajana igrala so zamenjali z novim večjim kombiniranim

Zanje je Občina Lenart v teh dneh postavila novo večje kombinirano igralo, ki so ga uredili v sklopu projekta Igra, smeh, zdravje na Poleni. Projekt, vreden približno 30 tisoč evrov, sofinancirata Evropska unija, sklad ESRR, in Republika Slovenija. “Prej tri manjša in dotrajana igrala smo zamenjali z novim, velikim, ki je namenjen predšolskim otrokom in osnovnošolcem do četrtega razreda. Sicer bomo v okviru omenjenega projekta organizirali še nekaj otroških prireditev. V juniju smo en tak dogodek za prvo triado otrok osnovne šole že pripravili, naslednji bo 4. avgusta,” nam je povedala Darja Ornik z lenarške občinske uprave in dodala, da je partner v projektu domače planinsko društvo, ki bo iz tega naslova kupilo nekaj planinske opreme.

Steno bodo poimenovali po Tadeju Golobu

V neposredni bližini novega igrala na Poleni pa že stoji plezalna stena, ki bo v celoti zaključena v naslednjih 14 dneh. Izvajalec mora na steno namestiti še oprimke, še pred tem pa naj bi nanjo narisali podobo Tadeja Goloba, slovenskega pisatelja, novinarja, kolumnista in alpinista, po katerem bo stena poimenovana, ter dodali ustrezen napis. Okoli igrišča in stene, znotraj talnega nasutja, manjkajo še leseni zaključki. Uradno otvoritev plezalne stene načrtujejo 9. septembra, ko bo na Poleni potekal dan športa.

Verjetno na območju občine Lenart in tudi širše ni človeka, ki bi osvojil toliko osemtisočakov. Je Lenartčan in ta na način smo mu izkazali pozornost.

In zakaj so se odločili za poimenovanje stene po Tadeju Golobu? “Verjetno na območju občine Lenart in tudi širše ni človeka, ki bi osvojil toliko osemtisočakov. Je Lenartčan in ta na način smo mu izkazali pozornost,” pojasnjuje župan. Sicer pa gre za profesionalno plezalno steno, izdelano iz specialnih materialov, ki jo je predlagalo Planinsko društvo Lenart. Stena bo prosto dostopna vsem, na njej bodo gotovo potekali tudi plezalni tečaji.

Kramberger še dodaja, da bodo v sodelovanju z Leo Zinauer, inženirka hortikulture, ki občini svetuje pri zasaditvah, v jesenskem času na ustreznih mestih med igrali posadili nekaj dreves, ki bodo dolgoročno zagotavljala senco.

Vrednost projekta je 70 tisoč evrov

Gre za samostoječi balvan višine do 4,5 metrov z različnimi nakloni previsa, s klasičnimi in sodobnimi diagonalnimi prehodi med različnimi nakloni. Stena z 90 kvadratnimi metri efektivne plezalne površine bo primerna za vse generacije plezalcev, od popolnih začetnikov, do tekmovalcev. Plezalna stena, ki bo imela vsaj 25 točk/kvadratnih metrov za pritrditev 720 oprimkov, je izdelana tako, da bo omogočala nadgradnjo z elektronskim sistemom eClimber za kreiranje in prikazovanje plezalnih smeri s prižiganjem led luči in upravljanjem preko telefona. Projekt je ocenjen na 69.052 evrov (z DDV), sredstva zagotavlja lokalna skupnost iz občinskega proračuna, v višini 20.000 evrov ga sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.