Najmlajši se na svoj način soočajo z epidemijo koronavirusa. Učencev OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica – podružnice Kebelj se je najbolj dotaknila prepoved druženja, obenem pa nekateri že močno pogrešajo šolske klopi.

Otroci so v teh dneh na veliki preizkušnji. Zaradi epidemije koronavirusa so prisiljeni ostati doma, brez druženja, aktivnosti in obiskov. Mnogi že močno pogrešajo šolske klopi, čeprav jim dela za šolo ne zmanjka. Tudi najmlajši so tako ves čas izpostavljeni številnim informacijam, mnogi vseh stvari še morda ne razumejo povsem, a vedo, da gre za resno stvar in moramo paziti nase ter drug na drugega.

Tudi učenci Podružnične osnovne šole Kebelj (OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica) se dobro zavedajo, kaj se v teh tednih odvija po vsem svetu. V sklopu pouka slovenskega jezika so napisali čudovita vabila, čestitke in zahvale, v katerih Slovence vabijo, naj ostanejo doma ter se zahvaljujejo vsem herojem, ki te dni ogrožajo svoje zdravje, da pomagajo. Upoštevajmo njihova navodila in kmalu bo bolje!