Na Vodnikovem trgu svoja vrata odprl prenovljeni lokal Zlati Lev, tokrat v povsem novi preobleki. Iz nekdanje gostilne je nastala sodobna pivnica, ki že ob otvoritvi obeta, da bo postala eno izmed osrednjih mariborskih zbirališč za ljubitelje piva in dobre hrane.

Od gostilne do sodobne pivnice

"Če gremo malo v zgodovino, leta 2000 smo tukaj začeli z gostilno. Po 25 letih pa smo se odločili za novo zgodbo," pravi lastnik Goran Horvat, ki je tudi tokrat zasnoval koncept prenove.

Kot pojasnjuje, je ideja o pivnici dozorevala dve leti, leto dni pa so pripravljali konkretno prenovo. "Iskali smo nekaj, česar v Mariboru še ni, nekaj drugačnega. V mestu je sicer nekaj lokalov, ki točijo pivo, ampak prave pivnice, s tako bogato ponudbo piv pa ni. Zato smo se odločili, da Zlati Lev postane pivnica."

[[image_4_article_78378]]

Pivo z vsega sveta – in tudi domače

Nova pivnica Zlati Lev ponuja kar enajst točilnih pip, kar je kot pravi Horvat. "Osnova ponudbe je domače pivo, sicer pa točimo piva iz Irske, Češke, Nemčije in Slovenije," pojasni. Ob tem so prostor dopolnili še z "beer shopom", kjer je na voljo več kot 80 različnih ustekleničenih piv iz različnih koncev Evrope in sveta.

[[image_1_article_78378]]

Hrana, ki spada k pravi pivnici

A Zlati Lev ni le pivo – pomemben del ponudbe ostaja tudi kulinarika. »Pivnice so znane po tem, da se ob pivu tudi dobro je. Žar imamo že od leta 1993, ohranili smo ga tudi zdaj,« pove Horvat.

Na jedilniku se tako znajdejo sočne krače, domače klobase, rebrca in burgerji – klasike, ki jih ne sme manjkati v prav nobeni pivnici. "Danes brez burgerja ne gre. A naša prioriteta bodo zagotovo krače, klobase in rebrca. In seveda žar," dodaja Horvat.

[[image_3_article_78378]]

Sezonska ponudba in stalna svežina

Ponudba piva bo sezonska in raznolika, zato se bo redno menjavala. "Poleti prihajajo lažja, sadna piva. Vsaka sezona bo prinesla nekaj novega. Vrste piva se bodo menjevale. Tako bo vsak obisk drugačna izkušnja."

[[image_2_article_78378]]

Dogajanje v kleti – mirno, sproščeno, zabavno

Prenovljeni so tudi kletni prostori, kjer tokrat ne bo več klasičnega klubskega programa. "To ni več prostor za zabave do ranega jutra. Namesto tega bomo se usmerili v bolj umirjene dogodke. Kot so stand-up večeri, kvizi, mogoče kakšne degustacije. Želimo ohraniti sproščeno, prijetno vzdušje," sklene Horvat.