6°C
,

FOTO: Mariborski študenti študijsko leto znova otvorili na »prvem roku«

10.10.2018 ob 19:11
Dogodek Gremo na prvi rok je bil tudi letos, že šesto leto zapored, obarvan humanitarno. Izkupiček od vstopnic je bil tudi letos v celoti namenjen v dobrodelne namene.

Včeraj zvečer so študenti na tradicionalni prireditvi Gremo na prvi rok skupaj otvorili novo študijsko leto. Organizator dogodka – Študentski svet Univerze v Mariboru – je poskrbel za to, da so se študenti že petnajsto leto zapored sprostili pred začetkom študijskega leta in pridobili novo energijo ter zagon za uspešno opravljanje prihajajočih študijskih obveznosti.

Študente in študentke je na odru prva pozdravila priljubljena pevka Nika Zorjan, ki je poskrbela, da se je publika dodobra ogrela ob prepevanju njenih najbolj znanih skladb. Za njo je oder prevzela legendarna pop rock skupina Tabu, ki je v dvorani UŠC Leona Štuklja poskrbela za odlično vzdušje. Malo po polnoči je za dvig srčnega utripa in energije poskrbela skupina Elvis Jackson. Za nepozabno nadaljevanje zabave pa je do zgodnjih jutranjih ur skrbela karizmatična skupina Farty Animals.

»Prvi rok je uspel! Naj uspejo, s čisto 10, vsi naslednji prvi roki tudi med letom. Profesorji, ki so včeraj zastavljali izpitna vprašanja, so v dvorani UŠC pričarali super vzdušje. Naj se zahvalim ekipi Študentskega sveta Univerze v Mariboru, ki stoji za organizacijo dogodka. Če vprašate mene, smo vsako leto boljši. Letošnji Gremo na prvi rok je bil 15. zaporedoma. Bravo! Super je bilo!  Hvala vsem študentom, ki ste z nakupom vstopnice pomagali ostalim kolegom študentom, ki prihajajo iz socialno šibkejših okolij. Hvala v njihovem imenu in naj bo prihajajoče akademsko leto izjemo, kot je bil izjemen naš Gremo na prvi rok,« je po uspešnem dogodku povedala Maja Žibert, prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru.

Za pomoč socialno šibkim

Dogodek Gremo na prvi rok je bil tudi letos, že šesto leto zapored, obarvan humanitarno. Izkupiček od vstopnic je bil tudi letos v celoti namenjen v dobrodelne namene. Z obiskom prireditve Gremo na prvi rok so tako študenti mariborske univerze sodelovali v dobrodelni akciji »Študenti za študente«. Enkratna denarna pomoč bo namenjena socialno šibkejšim študentom Univerze v Mariboru, ki kljub oteženemu socialnemu položaju uspešno opravljajo svoje študijske obveznosti. Razpis za pridobitev zbranih sredstev bo odprt do 24. oktobra, pogoji razpisa pa so objavljeni na spletni strani Študentskega svet Univerze v Mariboru.

Nina Krel, predstavnica stalne delovne komisije za socialne zadeve Študentskega sveta Univerze v Mariboru, je na humanitarno plat prireditve zelo ponosna: »Veseli nas, predvsem pa mene, da se študentje v takšnem številu udeležijo dogodkov. Še bolj pa me veseli, ker vem, da bomo lahko s tem denarjem pomagali veliko študentom do denarne pomoči. Znesek ni visok, pa vendar, dovolj velik, da jim malce olajšamo vstop v študijsko leto. Naj omenim še to, da se na razpis še vedno lahko prijavijo vsi, ki ustrezajo razpisnim pogojem. Te pa najdete na spletni strani Študentski svet Univerze v Mariboru.«

Morda vas zanima tudi?

Top tedna

ANKETA: Kdo ima vašo podporo v boju za županski stolček v Mariboru?

Do letošnjih lokalnih volitev je le še nekaj dni, glasujte za svojega favorita v boju za županski...

V centru Maribora brez razloga napadel mlajšo žensko, jo ozmerjal in udaril

Zgodilo se je na poti proti železniški postaji.

FOTO: Znan mariborski frizerski salon razširil prostore in obogatil ponudbo

Razširjena ponudba znanega frizerskega salona v Mariboru. Visoki otvoritveni popustil.

Najbolj brano

S prevozi želel v Ljubljano, na železniški pa so ga pričakali policisti

V Ljubljani ga je čakal sestanek, namesto tega je imel opraviti s policisti.

Magna takoj potrebuje nov kader, ponujajo plače čez 2000 evrov

Iščejo se ličarji, proizvajalci karoserij, mehaniki, pomožni delavci, kleparji...

FOTO in VIDEO: Ribičijo je zajel požar, več gasilcev na delu

V poznih večernih urah so ognjeni zublji zajeli Ribičijo.

Zadnje novice

Gradnja nove strehe na mariborski tržnici se znova oddaljuje

V začetku leta so napovedali, da bi se gradnja lahko začela že letos, če bodo postopki tekli bre...

Na predčasnih volitvah v Mariboru glasovalo čez 2500 ljudi

Na prejšnjih lokalnih volitvah je možnost predčasnega glasovanja izkoristilo 1557 ljudi.

Moški, ki naj bi sprožil eksplozijo na Pobrežju, še vedno v kritičnem stanju

V eksploziji, ki je razdejala celotno tretjo etažo sicer petnadstropnega bloka v Ulici bratov Greif...