IR-grelni sistem Ekosen predstavlja najbolj ekonomičen način ogrevanja, hkrati pa gre za ekološki produkt.

FOTO: Ekosen

V zadnjih 60 letih je bil razvoj usmerjen predvsem v fosilna goriva, ki postajajo vse dražja. Danes je tukaj tehnologija, ki učinkovito pretvarja obnovljivo električno energijo v toplotno ter je primerna za osebno in poslovno uporabo, v stanovanjih in hišah. Sistem IR-ogrevanja je primeren za vse vrste objektov predvsem kot glavno ali pa za dodatno ogrevanje.

Infrardeča oblika energije je del naravnega spektra in izjemno ugodno vpliva na nas. Energija se takoj pretvori v toploto, zato se prostor segreje zelo hitro, ob tem pa imamo občutek, da na nas sije sonce. S toplotnim valovanjem ne segrevamo zraka, ampak trde površine, predmete, zidove in ljudi v prostoru, ki so v dometu panela. Tako vam ob steni ne bo več hladno, vaše noge pa bodo vedno tople, saj je toplota v prostoru razporejena enakomerno – med stropom in tlemi je le minimalna toplotna razlika.

Prostor, ki ga ogrevate, se ne bo ohladil še dolgo potem, ko boste IR-panele že izključili. 

S tem tipom ogrevanja preprečimo tudi gibanje toplega in hladnega zraka v prostoru, ki dviguje prašne delce. Toploto lahko uravnavamo s termostatom ali regulatorjem IR Sun v vsakem prostoru posebej. Prostor, ki ga ogrevate, se ne bo ohladil še dolgo potem, ko boste IR-panele že izključili. Regulator IR-ogrevanja IR Sun optimizira delovanje IR-ogrevalnih sistemov, saj vsakega spremeni v najbolj odziven, natančen in udoben sistem ogrevanja. Regulator IR Sun je izjemno energijsko učinkovit in prinaša do 30 odstotkov prihranka električne energije v primerjavi s klasičnimi termostati. Zato se odplača sam. S pomočjo IR-tehnologije boste odpravili vlago in plesen ter s tem lajšali bolezni dihal pa tudi bolečine v mišicah in sklepih. Ta inovativni in naravni sistem ogrevanja je zdrav in tako primeren za vse, predvsem pa za tiste, ki veliko sedijo, ali starejše, saj povečuje telesno energijo.

Prednosti IR-grelnega sistema Ekosen

 • IR-paneli Sunlife so preverjen in ustrezno certificiran proizvod.
 • Najboljši IR-paneli Sunlife imajo najdaljšo garancijo v Evropi (do 12 let) in več kot 30 let uporabnosti.
 • Z IR-paneli Sunlife prihranimo do 60 % pri stroških ogrevanja, v kombinaciji z IR-regulatorjem Sun pa še dodatnih 30.
 • So finančno dostopni, saj je naložba možna po korakih (danes opremite kopalnico, jutri dnevno sobo …).
 • Naložba je bistveno nižja v primerjavi z drugimi sistemi ogrevanja.
 • Občutek IR-toplote je izredno prijeten in naraven.
 • Toplota med tlemi in stropom je enakomerno razporejena.
 • IR-ogrevanje odpravlja vzroke za plesen in vlago, kar pozitivno vpliva na vaše zdravje.
 • Za vsak prostor lahko z IR Sun regulatorjem posebej nastavite želeno temperaturo.
 • Zaradi oblike in barve so paneli v prostoru skoraj neopazni.
 • IR-paneli nimajo gibljivih delov, zato vzdrževanje ni potrebno, obenem pa dosežejo dolgo življenjsko dobo.
 • Podaljšujejo tudi življenjsko dobo zgradbe.
 • Cena elektrike je stabilna na daljše obdobje, s čimer dodatno prihranite.
 • Naši grelni paneli so ekološki produkt.
 • IR-panele Sunlife prodajajo licencirani specialisti za IR-ogrevanje, ki zagotavljajo strokovno svetovanje in pravilen izbor produktov ter popolno podporo tudi pri in po nakupu.

V oddaji TV Ambienti je uporabnik podal svojo pozitivno izkušnjo z IR ogrevanjem:

IR-ogrevanje je najbolj ekonomično, saj so prihranki res veliki

IR-ogrevanje je najbolj ekonomično in prihranki so lahko izjemni. Če trenutno ogrevate na elektriko z navadnimi radiatorji, na olje ali utekočinjen plin, imate staro peč na zemeljski plin ali drva, ne uporabljate vseh bivalnih površin, potem boste lahko prihranili tudi več kot polovico vašega letnega zneska za ogrevanje, dokazljivi prihranki uporabnikov segajo do 60 odstotkov.

Če kupujete novogradnjo, so lahko vaši prihranki še večji, saj lahko prihranite do 70 odstotkov že pri investiciji v ogrevanje in druge vzdrževalne sisteme. Vse to je izračunljivo dejstvo, če gledamo skupne stroške lastništva ogrevalnih sistemov, ki vključujejo vzdrževanje, porabo, dobo uporabnosti in investicijo.

Želite izvedeti več o IR-ogrevanju?

Za pripravo rešitve za IR-ogrevanje s sistemom Ekosen pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 30 10 ali pišite na e-naslov info@ekosen.si.

Lahko obiščete tudi salon pri Mariboru v Miklavžu na Dravskem polju, Ptujska cesta 17, tel. 02 620 81 99, salon v Mengšu, Gorenjska cesta 19, tel. 01 320 73 30. Več o ponudbi si lahko ogledate na www.ekosen.si in na www.irsun.si.

Vas zanima, koliko bi privarčevali v 1., 5., 15. in 25. letih, če bi Vaš dom ogrevali z IR-grelnim sistemom Ekosen? Preveri na: www.ekosen.si/izracun