Maribor letos praznuje častitljivih 857 let. Praznik Mestne občine Maribor vsako leto meseca oktobra simbolično praznujemo s slovesnostjo, letos pa je praznovanje dobilo nove razsežnosti. Nocoj ob 18. uri so se na izhodiščnih točkah zbrali pohodniki in se povzpeli na pet vrhov: Piramido, Trikotno jaso, Lovski dom Malečnik, Urbana in Meranovo. Na vrhovih so jih pričakali koncerti, kresovi, svetlobni snopi in veselo druženje.

Pred vzponom so pohodniki prejeli brezplačne naglavne lučke.

Novim zmagam naproti

Na vrhu Piramide je zbrano množico pozdravil župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič: “Lepo, da ste prišli. Na nekatere stvari smo čakali 10 ali 20 let, da se lastnemu prazniku poklonimo se poveselimo skupaj, pa smo čakali 857 let. Samo enkrat je prvič in vsi tukaj ste del zgodovine.”

Mariborski župan je dejal: “Verjamem, da nas bo ogenj, ki že gori na Meranovem, Trikotni jasni, Urbanu in Malečniku, nekoč povezal. Gremo novim zmagam naproti!”

Kresovi in svetlobni snopi

Na Piramidi so že zgodaj zvečer prižgali lučke. Ob 20.10 so na štirih preostalih vrhovih zagoreli kresovi, na Piramidi pa so namesto ognja prižgali svetlobne snope. Zbrane sta s koncertom razveselila EMKEJ in Vid Turica.