Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor je stalna udeleženka te vsakoletne prireditve in je ponosna lastnica najvišjih priznanj in medalj.

Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor ne nudijo le izobraževanja za zaposlitev v eni najobetavnejših panogah na svetu, temveč dijakom ob predajanju znanja privzgajajo tudi zavedanje, da je za uspeh v življenju pomembno samoiniciativno delo, kreativnost in razvijanje osebnega pečata znotraj dela v kolektivu.

Pomembna je tudi kreativnost.

»Teh veščin ne morejo v polnosti razviti med klasičnim poukom, zato se vsako leto prijavljamo na projekte ter tekmovanja iz njihove stroke. Tako jim ponudimo priložnost za nabiranje novih izkušenj, za osebnostni in profesionalni razvoj, za spletanje novih poznanstev in širjenje socialne mreže, ki jim bo zagotovo koristila pri iskanju zaposlitve,« nam pove Sabina Košmrl iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor.

Na mednarodnem tekmovanju na Hrvaškem novi uspehi

Trenutno sta na otoku Brač na Hrvaškem dve ekipi, ki sta se z ravnateljem Dušanom Erjavcem, pomočnico ravnatelja Sonjo Porekar Petelin in mentorjem Tomislavom Podhraškim, udeležili mednarodnega tekmovanja »Biser mora«, kjer so se s predstavniki petnajstih drugih držav pomerili v pripravi vrhunskih jedi.

Bogatejši za srebrno in bronasto medaljo

Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor je stalna udeleženka te vsakoletne prireditve in je ponosna lastnica najvišjih priznanj in zlatih medalj. Letos se je ekipa dijakov drugega letnika, ki jo sestavljajo: Gaj Herman, Tonja Horvat in Tamara Capl, prvič preizkusila v tekmovanju in prejela bronasto medaljo, ekipa izkušenejših tretjih letnikov v zasedbi: Jernej Sirc, Tijan Wenzel in Aljaž Rampre, pa je obogatila šolsko polico dosežkov s srebrom. Ostali profesorji in dijaki so v tem času stiskali pesti v šoli in so na svoje predstavnike izredno ponosni.