Čokoladna glamping vas na Limbuškem nabrežju, ki se bo odprla še to poletje, je za nekatere problematična, saj so odstranili večji del zelenja na tem mestu. A pri Teti Fridi mirijo, da tako ne bo ostalo.
Zadnje čase se na družbenih omrežjih pa tudi na sami lokaciji Limbuškega nabrežja pojavlja vse več vprašanj glede sosednjega gradbišča Tete Fride, ki teren že nekaj mesecev pripravlja za odprtje nove čokoladne glamping vasi ob Limbuškem nabrežju. Mnogi sprašujejo, kam je izginila lepa travnata površina, ki je doslej krasila nabrežje in zlasti čez vikend privabljala mnoge Mariborčane, ki so ob pogledu na reko počivali na trati ali pa posedali na bližnji klopci. “To je bil eden najlepših skritih kotičkov Maribora, sedaj trate sploh ni več. Le zakaj je potrebno tako degradirati lep kos narave?” se je prejšnji teden na Drava centru spraševala Mariborčanka, medtem ko je s prstom kazala na sosednjo gradbišče.

Pri Teti Fridi mirijo: Povrnili bodo zelenico in posadili nova drevesa

S Tete Fride medtem odgovarjajo, da “o kritiki nič ne vedo in jo celo težko razumejo, saj celotna investicija poteka na zasebnem zazidljivem zemljišču, ki pa so si ga resda pretekla leta ljudje skozi brezplačno uporabo kar nekako svojili.” Sicer mirijo, da celoten poseg poteka v skladu s smernicami naravovarstvenikov, saj da gradnja poteka na eko način z minimalnimi posegi v naravo. Celotna glamping vas bo namreč montažna, vključno s temelji.

Ob tem obljubljajo, da se “na to mesto vrača lepša zelenica kot kadarkoli prej, s pomlajenim in razširjenim naborom dreves. Območje bo tako še naprej habitat za številne živalske vrste, hkrati pa želimo, da predstavlja vzor sonaravnega turističnega razvoja na Dravi in ob Dravski kolesarski poti.”

Vasica bi se naj po dolgotrajni gradnji, ki so jo zavirale zlasti neugodne vremenske razmere, odprla še to poletje.

Na Drava centru upajo, da se bo negativni trend zaradi gradbišča sedaj obrnil

Kako pa na nastajajočo vas gledajo sosedje z Drava centra? Po besedah Boruta Rojsa, vodje centra, sami v preteklosti niso imeli  ekonomsko upravičene ideje za nakup zemljišča oziroma zelenice, kjer se gradi vas, so pa zanjo skrbeli in jo redno urejali. “S prodajo sosednje čolnarne Dravskih elektrarn Maribor, je na naše področje prišel investitor z jasno ekonomsko vizijo, v katero je vključil tudi zelenico.  Ne verjamemo, da bodo namesto zelenice betonske površine, saj po našem vedenju gradijo na sonaraven način,” je Rojs dejal za naš medij. Pa vendar zna biti vsaka tovrstna sprememba za obiskovalce centra moteča.
“Tudi na Drava Centru se pozna negativni vpliv gradbišča,” priznava, a vendar verjame, da “se bo ob zaključku projekta vpliv obrnil, predvsem s pretokom turistov, ki bodo na destinaciji ostajali daljši čas.”

“Želimo sodelovati z vsakim, ki ima poštene in dolgoročne namene”

Na vprašanje, če bodo zaradi večjega pretoka turistov ob sosednji glamping vasi poskrbeli tudi za večdnevno obratovanje restavracije, pa odgovarja, da je njen razvoj odvisen predvsem od kritične mase, ki bi upravičila tudi delovanje izven obratovalnega časa za vikende. “Si pa puščamo karte odprte, saj se oziramo za poslovnim partnerjem, ki bi z izkušnjami, voljo in seveda tudi lastnim finančnim vložkom bil sposoben in pripravljen razvijati gostinski del Drava Centra.” Poslovno želijo sodelovati z vsakim, ki ima dolgoročne in poštene namene, s čimer ciljajo tudi na sosednjo glamping vas pod okriljem Tete Fride.