Znan je datum uradnega odprtja Fontane vin v Vodolah. Na voljo bo osem vrst vin in dve brezalkoholni pijači

Fontano vin so na Posestvu Sončni raj v Vodolah testno odprli že v pričetku novembra 2019. Obiskovalcem je bilo na voljo šest vzorcev vin lokalnih vinarjev in dva brezalkoholna domača napitka. V polnosti bo zaživela 21. marca ob 11. uri, ko bodo prvo Fontano vin tudi uradno odprli. Kot kaže, se bo repertoar vin ob uradnem odprtju tudi nekoliko razširil.

Na Fontani vin svoje vino točijo: Turistična kmetija Protner, Turistična kmetija Emil, Turistična kmetija Bračko Rebernik, Vina Joannes, Ekološka kmetija Valentan, Vino Gala-Vinogradništvo Mlaker ter Vinarstvo in vinotoč Mak.

Poskusili boste lahko osem vrt vin in dve brezalkoholni pijači

Fontana vin Vodole je stičišče informacij ter unikaten prostor na katerem lahko poskusite osem različnih vrst vin (šest belih in dve rdeči) ter dveh brezalkoholnih zeliščnih sirupov domače ekološke pridelave.

Kot so zapisali, bodo ob tej priliki fontano najprej uradno predali v uporabo, da pa bo otvoritev toliko bolj vesela, bodo obiskovalci lahko zapeli in zaplesali ob glasbi Viničarjev.

Lastnik posestva odprt za vse odštekane ideje

»Že ko sva se z ženo odločila za nakup kmetije, je bila jasna želja, da želiva, da postanemo neka drugačna turistična destinacija v lokalnem okolju in vodilni ponudnik neke drugačne turistične popestritve,« je na današnji predstavitvi povedal Bogdan Mak, lastnik posestva in dodal, da so odprti za vse »odštekane« in drugačne ideje.

Kot smo že pisali, vrednost izvedbe fontane vin znaša 197.000 evrov. V Sončnem raju so sredstva zagotovili sami v okviru razpoložljivih zmožnosti. »V letu 2018 smo pričeli pripravljati obsežne raziskave in kalkulacije za popestritev naše ponudbe z atraktivnim elementom, ki bi navdušil obiskovalce Mariborske vinske ceste. Na podlagi tega smo prišli do zaključka, da je investicija upravičena ter se bo finančno povrnila v naslednjih petih do šestih letih,« pove Mak. V prvem letu si želijo, da bi jih obiskalo med sedem in deset tisoč obiskovalcev. Veliko si obetajo predvsem od tujih gostov, kamor želijo v zimskih mesecih ponesti glas o njihovi ponudbi. »Vsekakor pa bomo predstavljeno ponudbo širili in razvijali v smeri butičnega turizma z unikatnimi domačimi izdelki.«.