Avstrijska Magna je okrepila kapitalski vložek v svojem hčerinskem podjetju v Sloveniji.

FOTO: Magna

Avstrijska Magna je okrepila kapitalski vložek v svojem hčerinskem podjetju v Sloveniji. Občina Hoče je medtem na ministrstvo za kmetijstvo že poslala predlog, na kakšen način se izogniti poseku dela rogoškega gozda.

10-milijonska injekcija

Iz podatkov na spletni strani Ajpesa izhaja, da je Magna Metalforming slovensko podružnico Magna Steyr avtomobilski dobavitelj dokapitalizirala z 10 milijoni evrov. Časnik Dnevnik je tudi obelodanil, da naj bi lakirnico v občini Hoče-Slivnica gradilo podjetje Pomgrad, ki je zmagalo v konkurenci devetih vabljenih podjetij iz Slovenije, Madžarske, Avstrije ter Bosne in Hercegovine. Posel je ocenjen na 40 milijonov evrov, od tega naj bi Magna gradbincu plačala 25 milijonov evrov.

Kot je znano bi v lakirnici delo našlo okoli 400 ljudi, zahteva Magne pa je bilo tudi pravnomočno gradbeno dovoljenje v začetku julija letos.

O Rogoškem gozdu tudi ministrstvo za kmetijstvo

Medtem je občina Hoče na ministrstvo za kmetijstvo poslala predlog, po katerem bi nadomestna kmetijska zemljišča uredili v Darsovi gramoznici in se tako izognili poseku dela rogoškega gozda. Ravno o tem je v Hočah nedavno tekla tudi javna razprava. Del krajanov, organiziran v Civilno iniciativo, zahteva, da občina in država dobrih 8 hektarjev rogoškega gozda pustita na miru in prostor za nadomestna kmetijska zemljišča poiščeta drugje.