Lokalno

V nekaterih državah beležijo precejšen upad onesnaženosti. V Sloveniji imamo v primerjavi z mnogimi drugimi državami zelo kvaliteten zrak. Kako bodo trenutni ukrepi vplivali na samo kakovost zraka?

Tea Tošić Golob10 ur

Trenutne razmere od številnih, predvsem pa zdravstvenega osebja zahtevajo vse in še več. Zato se sprehodimo skozi čas in se s spomini na zdravstvene delavce poklonimo njihovim dejanjem. Naši trenutni zdravniki, reševalci, medicinci in drugi pa novo zgodovino pišejo prav sedaj.

Jerneja Potočnik10 ur

Brezplačno storitev je uvedel Center za pomoč na domu Maribor. Diplomirana medicinska sestra bo ljudem, ki so se znašli v novi vlogi negovalcev svojcev, svetovala kako pravilno izvajati to nego ter kako se pravilno zaščititi in delovati preventivno.

Uredništvo1 dan

V Zavetišču za živali Maribor upajo, da bosta imela letos srečo zaradi omejitve gibanja ljudi in večje ozaveščenosti “firbcev”. »Bodimo strpni, obzirni in ju pustimo na miru. Kasneje, ko se mladiči izvalijo, bomo lahko občudovali naraščaj v vodi.«

Uredništvo1 dan

Družba Slovenski državni gozdovi je zaključila s sečnjo lesa. Mestna občina Maribor je sporočila, da so jih obvestili, da nameravajo obnoviti trimsko stezo saj si želijo, da bi še bolje služila Mariborčanom.

Uredništvo1 dan

V mariborskih domovih za starejše se trudijo obvarovati stanovalce pred okužbo s koronavirusom, ob tem pa skušajo ostati pozitivni in narediti vse, da ne bi njihovim oskrbovancem ničesar manjkalo.

Andreja Bjelan1 dan

V počastitev Velike noči, najpomembnejšega krščanskega praznika, je Kongregacija za bogoslužje in disciplino zakramentov sprejela navodila in predloge za obhajanje bogoslužja v času epidemije COVID-19.

Gabrijel Toplak1 dan

Vladni ukrepi za preprečevanje širitve virusa COVID-19 so pri marsikomu spremenili dinamiko družinskega življenja, zato so številni »prisiljeni«, da tudi ves svoj prosti čas preživijo v domačem oziroma družinskem okolju. Kaj o tem pravijo strokovnjaki?

Gabrijel Toplak1 dan

S posebno donacijo pametnih tablic bodo učencem olajšali učni proces, neprekinjeno izobraževanje in stik z vrstniki.

Uredništvo2 dneva

ZPM – Zveza prijateljev mladine Maribor nadaljuje s svojimi dejavnostim za otroke in mlade naprej. Letošnji Mladi za napredek Maribora še poteka, zaključna prireditev je prestavljena. Odprt je razpis za prostovoljce, ki jih potrebujejo na letovanjih otrok v Poreču in na Pohorju.

Uredništvo2 dneva

V UKC Maribor je trenutno zaradi covid-19 hospitaliziranih 28 oseb, v zadnjih 24 urah pa je 1 oseba umrla.

Uredništvo2 dneva