Lokalno

Število okužb v zadnjih 24 urah v Sloveniji se je ustavilo pri številki 31.

Uredništvo3 ure

V ponedeljek, 17. 8. 2020, se izteče rok za prijavo na razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov v Študentskih domovih Univerze v Mariboru za študijsko leto 2020/2021, spominjajo Študentski domovi Univerze v Mariboru.

Maruša Lubej4 ure

Slovenski kmetje in prodajalci domačih izdelkov se namesto za slovenske večkrat raje odločijo za avstrijske tržnice, saj se jim zdijo bolj prijazne in ugodne, s tem pa nam v tujino bežijo kvalitetne, lokalne dobrine.

Jerneja Potočnik11 ur

Mariborski župan Saša Arsenovič je danes zjutraj že četrtič postal očka. Iz prvega zakona ima dve hčerki.

Uredništvo1 dan

Obilno deževje je povzročilo težave v Mariboru. Na delu so poklicni in prostovoljni gasilci, ki že opravljajo črpanje meteornih vod.

Uredništvo1 dan

Tudi mariborski policisti med 10. In 16. avgustom sodelujejo pri izvajanju poostrenih dejavnosti za zmanjšanje problematike hitrosti v cestnem prometu in evropsko usklajenem nadzoru hitrosti. Danes med 7. in 14. uro izvajajo poostren nadzor cestnega prometa s področja hitrosti, po metodologiji Veriga.

Maruša Lubej1 dan

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko vsako leto ponuja pestro paleto dejavnosti za osnovnošolce in srednješolce, na počitniško akademijo s poučnimi delavnicami pa vabi tudi letos.

Uredništvo1 dan

Po dolgih mesecih brez žive glasbe in brezskrbnih prireditev se končno približuje festival, ki smo ga čakali – Festival Lent. Sicer ga čaka nekaj sprememb, kot je premik Večerovega odra na Rotovški trg, a Lent bo!

Jerneja Potočnik1 dan

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor namerava kljub novemu koronavirusu, ki močno vpliva na njegovo poslovanje, zaključiti letošnje leto z uravnoteženim poslovnim izidom.

Uredništvo1 dan

Odlok o načrtu za kakovost zraka med drugim predvideva več ukrepov na področju učinkovite rabe energije, uporabe obnovljivih virov energije in drugih ukrepov na področju prometa, ki naj bi pripomogli h kakovostnejšemu zraku in bolj zdravemu okolju.

Andreja Bjelan1 dan

Štajerska varda je danes sporočila, da je vložila kazensko ovadbo zoper del svetnikov Občine Ormož, ki so ji odrekli gostoljubje. Med drugim svetnikom očita zlorabo uradnega položaja in uradnih pravic, javno spodbujanje sovraštva in obrekovanje.

Uredništvo2 dneva