Lokalno

Ko je junija leta 1680 v mestu in primestjih iz neznanega vzroka umrlo več oseb, mesto ni storilo ničesar za preprečitev morebitne epidemije, tako da se je kuga neovirano širila. V kratkem času jih je umrlo še več, tudi v hišah najbogatejših meščanov.

Jon Knez5 ur

Snagini zbirni centri delujejo nemoteno z omejitvijo vstopa, nemotena tudi zbiranje in odvoz odpadkov. Odvoz kosovnih odpadkov začasno ustavljen, akvarij-terarij zaprt.

Damjan Veršič5 ur

Okužbe v Občini Lenart konkretno rastejo, a so na drugi val pripravljeni.

Uredništvo20 ur

Dela bodo končana predvidoma do januarja 2021, UKC Maribor pa investicijo pokriva iz lastnih sredstev.

Andreja Bjelan1 dan

Župani mestnih občin so uskladili enotno ukrepanje v času epidemije covida-19. V vseh mestnih občinah bo mestni javni potniški promet prešel na poletni vozni red. Mestnih igrišč in igral pa zaenkrat še ne bodo zaprli, saj se je tudi obisk teh igrišč zmanjšal, so sporočili po včerajšnji virtualni seji skupščine Združenja mestnih občin Slovenije.

Uredništvo1 dan

Pogrebi in obiski pokopališč so dovoljeni v skupini do največ šest oseb, več se jih lahko zbere le, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva. 

Uredništvo2 dneva

V domu pod Gorco je na novo pozitivnih na covid-19 21 stanovalcev in štirje zaposleni. Zdravstveno stanje stanovalcev je stabilno.

Uredništvo2 dneva

V Mariboru bodo v prihodnjem tednu vrtci delovali na osmih lokacijah. Vrtec bo namenjen le družinam, kjer starši delajo na takšnih delovnih mestih, da dela ne morejo opravljati od doma.

Uredništvo2 dneva

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor na akutnem oddelku za covid-19 trenutno zdravijo 45 bolnikov, še 14 jih je na oddelku za intenzivno terapijo. Kot je povedal strokovni direktor Matjaž Vogrin, v naslednjih dneh pričakujejo hitro naraščanje številk.

Uredništvo2 dneva

V Centru Mond Šentilj glede nadaljnjega poslovanja čakajo na odlok vlade. Glavnina njihovih gostov še vedno prihaja iz Avstrije.

Damjan Veršič2 dneva

Danes poteka obravnava predloga Zakona o finančni razbremenitvi občin (ZFRO), ki bi povečal prihodke občin in zmanjšal nekatere stroške.

Uredništvo2 dneva