Lokalno

V intenzivnih kmetijskih pokrajinah ob Dravi in Muri je v devetih letih število travniških metuljev na kvadrant upadlo od pričakovanih 60 na 20 ali celo manj.

Vanja Čiček7 ur

Temperature so se ponekod povzpele tudi nad 20 stopinj Celzija, zato je na cestah že moč videti prve motoriste, ki so svoj jekleni konjiček po »zimskem spancu« zapeljali iz garaže.

Gabrijel Toplak16 minut

Letošnjega aprila so se pričele uporabljati nekatere novosti, ki jih je prinesel družinski zakonik leta 2017. Spremembe so tudi na področju rejništva.

Karin Kočevar10 ur

Bivša Osnovna šola Tabor II, ki se je kasneje preimenovala v OŠ Leona Štuklja, bo po kar 35 letih, odkar je bila zgrajena, deležna večje prenove.

Vanja Čiček19 ur

Če se le da, zaužijte dan praznično, a čimveč zunaj. Že jutri se namreč obeta poslabšanje …

Uredništvo9 ur

Včeraj so si lahko mimoidoči ogledali Petko v slavnostni rally opremi in spoznali zakaj se pravzaprav gre.

Uredništvo1 dan

Večina soglasij je bila izdana za raztros pepela iz žare na Mariborskem Pohorju, na zemljišču, ki je v lasti Mestne občine Maribor.

Uredništvo1 dan

V MO Maribor so fitnesi med občani dobro sprejeti. V prihodnjem letu načrtujejo nakup novih aparatov, a lokacija kjer bodo nameščeni še ni znana.

Tea Tošić Golob1 dan

Center Šteker, ki deluje pod okriljem društva IndiJanez, je brezplačen specializiran program v Mariboru, ki nudi celostno obravnavo na področju zasvojenosti z digitalnimi tehnologijami.

Karin Kočevar24 ur

V kolikor želite izvedeti več informacij o kačah se lahko obrnete na Kačofon.

Uredništvo1 dan

V torek, 23. aprila, le nekaj dni pred pričetkom svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v Mariboru, bo zaživel prostor za kampiranje.

Uredništvo1 dan