Lokalno

Samo Robič je prevzel vodenje štaba Civilne zaščite Maribor.

Veronika Pirman8 ur

V Mariboru je ženska več mesecev bivala v svojem avtomobilu. Včeraj je bilo vozilo odstranjeno z javnega parkirišča.

Tea Tošić Golob9 ur

V začetku junija so prenehali s sprejemom pacientov v UKC Maribor, a sedaj bodo s sprejemi postopoma ponovno pričeli.

Tea Tošić Golob10 ur

Danes je v Mestni občini Maribor potekal sestanek med županom Sašo Arsenovićem in Aleksandro Pivec, ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, na katerem so obravnavali številne za MOM pomembne teme.

Veronika Pirman11 ur

Iz Snage Maribor sporočajo priporočila in usmeritve zoper širjenja okužb covid-19.

Uredništvo11 ur

Letošnja edina prejemnika medalje za hrabrost sta policista Policijske postaje Ptuj Sašo Habjanič in Aleš Serdta, ki sta junaško posredovala ob požaru.

Uredništvo12 ur

Oddaja vlog za brezplačne vozovnice javnega potniškega prometa za upokojence je že v teku. Gneča na točkah, kjer se vloga lahko odda, kaže na veliko zanimanje, hkrati pa lahko dolge vrste na vročem soncu za populacijo starejših predstavljajo resno zdravstveno tveganje.

Jerneja Potočnik18 ur

Mariborska kolesarska mreža organizira poseben natečaj za oblikovanje plakata, letaka in nalepke, s katerimi željo spodbuditi hojo in kolesarjenje ter tako v naše mesto vnesti več elementov trajnostne mobilnosti.

Uredništvo18 ur

Občinski svet občine Starše, v kateri je 25. junija umrl tamkajšnji župan Bojan Kirbiš, je na današnji seji sprejel ugotovitveni sklep o prenehanju mandata županu.

Uredništvo1 dan

Dogodki na Letnem odru v Rušah bodo tudi letos potekali v avgustu. Organizatorji so prepričani, da lahko zagotovijo varnost za vse udeležence in zaposlene.

Uredništvo1 dan

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je imenoval novega poveljnika štaba Civilne zaščite Mestne občine Maribor. Z 10. julijem 2020 bo vodenje štaba prevzel Samo Robič. Dosedanji poveljnik Aleš Ciringer, ki je CZ MO Maribor vodil od maja 2015, ostaja član štaba.

Uredništvo1 dan