Lokalno

Na pohorskem smučišču je obiskala mlade tečajnike Smučarske šole Ilke Štuhec.

Gabrijel Toplak1 ura

Nedavna objava vabila druge največje zdravstvene ustanove v državi študentom zdravstvene nege je sprožila negodovanje nekaterih zaposlenih.

Uredništvo3 ure

Do nadaljnjega bo deloval vsak dan v času dnevne smuke med 9. in 16. uro.

Uredništvo9 ur

Po nižinah bo sprva deloma deževalo deloma snežilo, popoldne in zvečer pa večinoma snežilo.

Uredništvo10 ur

Začetek letošnjega že 60. Kurentovanja bo na Ptuju 2. februarja, točno ob polnoči na domačiji 2. princa karnevala Matevža Zokija v Budini pri Ptuju.

Gabrijel Toplak10 ur

Že letos naj bi bil opazen porast števila potekal veljavnost osebnih dokumentov, medtem ko bo največ osebnih izkaznic in potnih listov poteklo leta 2022.

Gabrijel Toplak10 ur

Ena izmed posebej zanimivih poslikav se je nahajala v podhodu ob mariborski tržnici. A le ta je bila v preteklih dneh prebarvana s črno barvo.

Tea Tošić Golob11 ur

Trener in učitelj smučanja ter bivši alpski smučar dr. Goran Gumze poudarja, se morajo tako začetniki kot tudi bolj izkušeni smučarji priučiti pravilne tehnike smučanja oziroma jo vsako sezono izboljševati.

Gabrijel Toplak12 ur

Turistična agencija Martura je kot krovna partnerica projekta Flavors of Styria – Okusi Štajerske danes v hotelu Arena pod Pohorjem izpeljala uradno predstavitev tega projekta. Poskrbeli so tudi za novo aplikacijo.

Uredništvo1 dan

Klinika za pediatrijo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor bo z donacijo družbe Lek dobila nov respirator, ki je ključnega pomena pri zdravljenju najmlajših bolnikov. Na družbo se je s prošnjo za pomoč obrnila mamica enega od otrok, ki se je zdravil v tej bolnišnici.

Uredništvo1 dan

V Mariboru imamo v prvih tednih januarja daljša obdobja, ko so v zraku višje koncentracije onesnaževal, kot so delci PM10. Poleg avtomobilov je kriva tudi kurilna sezona, zlasti če ne kurimo pravilno.

Uredništvo1 dan