Lokalno

Iz Marproma sporočajo, da je zaradi hortikulturnih del vzpostavljena delna zapora krožišča Ljubljanska ulica–Ulica pariške komune, ki bo predvidoma trajala do vključno 20. februarja 2021.

Uredništvo3 ure

Na Zavodu za turizem Maribor z uradnimi statističnimi podatki za celotno leto 2020 še ne razpolagajo, a minulo leto je bilo za ponudnike turističnih storitev zelo slabo. Do 1. oktobra je bilo v mestu sicer unovčenih 6152 turističnih bonov.

Uredništvo7 ur

Tedensko potrebujejo 350 do 400 odvzetih enot, da lahko poskrbijo za nemoteno preskrbo s krvjo v vseh treh bolnišnicah – UKCM, SB Murska Sobota  in Ptuj.

Tea Tošić Golob7 ur

Število vseh hospitaliziranih covid bolnikov v UKC Maribor je do včerajšnjega dne znašalo 181 oseb, med njimi je na intenzivnem zdravljenju 40 pacientov.

Uredništvo15 ur

Testiranja se je danes udeležilo 174 oseb, od tega jih je bilo 24 pozitivnih na covid-19.

Uredništvo15 ur

Stanovalci in zaposleni v Študentskih domovih Univerze v Mariboru so se združili in ob spremljavi globalnega južnoafriškega hita Jerusalema posneli skupni plesni izziv, da bi epidemiološkim razmeram navkljub dokazali, da so tesno povezani.

Sara Jagodič19 ur

Župan mag. Janez Kramberger, ki je božično novoletne praznike preživel na covid oddelku UKC Maribor, se je s pismom zahvale poklonil vsem, ki se in se še bodo borili za vsakega obolelega. “Preživljati praznike med bolniki, ki se borijo za sapico zraka, ti da hitro vedeti, kako nepomembne so sicer vsakodnevne skrbi, kadar je na vrsti vprašanje zdravja.”

Damjan Veršič21 ur

V Javnem holdingu Maribor so pojasnili, da bodo vplivi zvišanja minimalne plače po posameznih podjetjih različni. V Nigradu bo denimo slaba tretjina zaposlenih pod pragom minimalne plače, zato bo potrebno doplačilo razlike. V večini javnih podjetij si bodo sicer prizadevali za ohranitev cenovne politike iz leta 2020. Medtem pa na holding že prehajajo prvi zaposleni.

Damjan Veršič1 dan

Dosedanji vršilec dolžnosti direktorja zavoda, ki mora do polnega imenovanja pridobiti še soglasje Mestnega sveta Mestne občine Maribor, bo funkcijo opravljal za mandatno obdobje štirih let.

Uredništvo1 dan

Mestni svetniki MO Maribor so župana Sašo Arsenoviča obvestili o zbiranju podpisov za organizacijo izredne seje mestnega sveta, na predlog predstavnikov civilne iniciative Za pravično delitev prometnega bremena v centru Maribora.

Uredništvo2 dneva

Letošnji prejemnik zlate plakete JSKD za življenjsko delo je glasbenik Zlatko Kaučič, med dobitniki srebrnih plaket sta dva Mariborčana, filmski ustvarjalec Franc Kopič ter soustanoviteljica in predsednica Kulturnega društva nemško govorečih žena Mostovi Maribor Veronika Haring.

Uredništvo2 dneva