Lokalno

Priznala je, da ni prijetno, ko dobi elektronsko sporočilo, da krati otrokove pravice in strokovne razprave o škodljivosti: “Čisto jasno je, da je potrebno marsikdaj vklopiti »zdravo kmečko pamet«.”

Tea Tošić Golob14 minut

Na liniji številka 16 Dogoše–Zg. Duplek, je z današnjim dnem, 19. septembrom, dodano avtobusno postajališče Maribor – UKC.

Uredništvo2 uri

Skate park je vsak dan poln otrok in odraslih, kar dokazuje, da je Maribor tovrstno pridobitev zares potreboval. Obiskujejo ga tudi tujci, med uporabniki pa zaznavajo vse več deklet.

Tea Tošić Golob3 ure

Lepo vreme med vikendom vabi, da se udeležite katere od številnih aktivnosti, ki v Mariboru potekajo v sklopu Tedna mobilnosti 2020. Vas morda mika kolesarski lov na zaklad? Državno prvenstvo v rolkanju ter nedeljski tečaj rolkanja? Flashmob? Preverite, kam vse se lahko odpravite.

Jerneja Potočnik4 ure

Zaradi naravnih danosti in dobre strateške lege je kolesarjenje po Framski turnokolesarki poti lahko zelo zanimivo, dinamično in poučno, saj je pot speljana skozi več pohorskih vasi, mimo naravnih, kulturnih in zgodovinskih znamenitosti, kmečkih turizmov in turističnih kmetij.

Andreja Bjelan4 ure

Mariborske tržnice opozarjajo obiskovalce, da je od danes naprej obvezna uporaba zaščitnih obraznih mask tudi na tržnicah. V Mesno mlečni paviljon je dovoljen vstop samo 20 kupcem.

Uredništvo4 ure

Mariborsko tovarno in livarno avtomobilskih delov Cimos bodo zaprli, je poročal Radio Slovenija. Novica o takojšnjem zaprtju proizvodnje je danes presenetila 150 tamkajšnjih delavcev. Razlog za zaprtje so težave, povezane z zapiranjem gospodarstva zaradi covida-19, in splošne težave avtomobilske industrije.

Uredništvo15 ur

Univerza v Mariboru obeležuje 45 let obstoja v spremenjenih okoliščinah, med drugim je covid-19 močno omejil prisotnost na današnji slovesnosti s podelitvijo nagrad in priznanj študentom in profesorjem ob dnevu univerze. Najvišje priznanje, naziv častni doktor, je prejel Wolfgang Jelinek z Univerze v Gradcu.

Uredništvo18 ur

V UKC Maribor imajo na oddelku za intenzivno terapijo bolnikov s covidom-19 zaščitne opreme trenutno dovolj, a imajo velike težave zaradi pomanjkanja prostora in kadra, je opozorila vodja oddelka Alenka Strdin Košir. Trenutno sicer zdravijo tri bolnike, skupno pa so jih v drugem valu zdravili devet.

Uredništvo18 ur

Senat Univerze v Mariboru je danes na seji potrdil podelitev naslova “zaslužnega profesorja” red. prof. dr. Ludviku Toplaku in naziv “častnega doktorja” zasl. prof. dr. Wolfgangu Jelinku.

Uredništvo21 ur

Danes se v obliki razširjene ekološke tržnice obeležuje že 21. praznik Ekoloških kmetij. Na mariborski tržnici boste lahko tako našli vse od sadja in zelenjave, sirov, mok, čajev do zgodnjih jesenskih plodov.

Jerneja Potočnik23 ur