Lokalno

To soboto se bo pohod z rdečimi baloni odvil ne le v Mariboru, temveč v celotni Sloveniji in tudi onkraj meje. Letos so pozornost usmerili na žensko, ki v praksi nima zadostne psihološke pomoči.

Tea Tošić Golob4 ure

Na štajerski avtocesti proti Ljubljani sta se zgodili dve prometni nesreči. Vozite previdno.

Uredništvo7 ur

V UKC Maribor imajo že dva tedna oblikovan krizni štab. Kot so sporočili do nadaljnjega znotraj območja UKC Maribor ne bo dovoljeno parkirati, je pa parkiranje v garažnih hišah še vedno možno, urgentni prevozi in dostop do urgence so pa še vedno omogočeni.

Uredništvo8 ur

Obenem bo prišlo do sprememb tudi pri vozovnicah za več voženj in mesečnih vozovnicah. Preverite nov cenik vozovnic.

Uredništvo10 ur

Potem ko je ruški občinski svet na dopisni seji razrešil dosedanjega direktorja Cezama Tomija Prosnika, je na isti seji imenoval vršilca dolžnosti Javnega zavoda Centra za mlade Ruše – Cezam. Cezam bo odslej vodila Lucija Smolnik.

Ana Lah11 ur

Možni so tudi močnejši nalivi in ob tem se lahko meja sneženja kar hitro spušča.

Uredništvo13 ur

Snaga prvega marca spreminja urnik odvoza mešanih komunalnih odpadkov v zunaj mestnih občinah.

Uredništvo14 ur

Ohladilo se bo, meja sneženja se bo ob močnejših padavinah ponekod v notranjosti Slovenije lahko spustila do nižin.

Uredništvo15 ur

Edino Plečnikovo delo v Mariboru, jezuitsko kapelo Srca Jezusovega na Ljubljanski 13, gre v rušenje. Jezuiti, ki so lastniki celotnega zemljišča, so se kapelo odločili prodati zasebnemu podjetju iz Avstrije, ki bo na njenem mestu zgradila novo parkirno hišo. Gre za isto podjetje, ki si lasti stavbno pravico garažne hiše pri UKC Maribor.

Vanja Čiček20 ur

Na Leona Štuklja v Mariboru so se danes, na organiziranem pustovanju Zveze prijateljev mladine, zbrale pustne maske in zarajale na norčavem pustnem torku.

Uredništvo1 dan

Po spletu se širijo informacije, da imamo v UKV Maribor že paciente, obolele s koronavirusom. V UKC Maribor pojasnjujejo, kakšna so dejstva.

Uredništvo1 dan