Lokalno

Po besedah predsednika Mestne četrti Magdalena, se je končno našel investitor, ki je pripravljen graditi stanovanjski objekt v ti. Maksovi luknji in je že vložil predlog za spremembo prostorskega akta. Problem v MČ tudi propadajoči zdravstveni dom.

Tea Tošić Golob14 ur

V Maribor je prispel dolgo pričakovani McDelivery, preko katerega boste svoj najljubši hamburger in krompirček odslej dobili kar na dom – brez vožnje!

Uredništvo3 ure

Potem ko je predsednica Mausa Nataša Švikart priznala, da je z računa dvignila 30 tisočakov, so se oglasili še drugi starši. Sumijo, da je v času zbiranja izginilo še več tisoč evrov denarja.

Tea Tošić Golob6 ur

Na današnji seji mariborskega mestnega sveta bo govora tudi o menjavi direktorice Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada, novem občinskem časopisu in vnovičnih spremembah v režimu parkiranja.

Uredništvo11 ur

V Mariboru smo bili prvi v Sloveniji, ki smo začeli izobraževati prvi posredovalce, ki so v veliko pomoč pri urgentnih situacijah. Vsaka zamujena minuta zmanjša možnost preživetja za desetino.

Tea Tošić Golob13 ur

Doslej najobsežnejši program tega osrednjega gledališkega festivala v Sloveniji med drugim prinaša v dveh tednih 42 gledaliških uprizoritev iz Slovenije in tujine.

Uredništvo11 ur

V Mariboru bo izmenjaje sončno do delno oblačno, najvišja dnevna temperatura bo okoli 19 °C.

Uredništvo11 ur

Po vročem poletju, soncu in morski vodi, ki dodobra zdelajo naše lase, se je več kot primerno prepustiti rokam strokovnjakov ali pa preizkusiti nekaj trikov domače nege. Pogovarjali smo se z mariborsko frizerko Brigito Novak, ki bo skupaj z ekipo frizerk vašim lasem vrnila lesk in jih pripravila na hladne jesenske dni.

Uredništvo4 dnevi

Mariborska igrišča v glavnem (z nekaj izjemami) ustrezajo varnostnim standardom, niso pa dovolj inovativna, da bi prebudila otroško ustvarjalnost in dala možnost izbire. Edino, ki slednje dejansko ponuja, je mariborsko Doživljajsko igrišče, ki je na območju Maribora prav edinstveno.

Vanja Čiček2 dneva

Otvoritev se je nekoliko zavlekla zaradi pridobivanja potrebnih dovoljenj, sicer pa je tudi hotel Videc na Mariborskem Pohorju že pripravljen na prve goste.

Uredništvo1 dan

Ekipa zadruge Rajzefiber je razvila zanimiv potep po tem skrivnostnem podzemnem svetu, ki še po več desetletjih buri domišljijo Mariborčanov in Mariborčank.

Uredništvo1 dan