Lokalno

Kot je v zadnjih dneh opaziti, so poskrbeli tudi za otroke, ki bodo lahko po sprostitvi ukrepov uživali na lesenih igralih in trampolinih, odstranili pa so adrenalinski park.

Uredništvo3 ure

V času epidemije so zdravstveni delavci UKC Maribor priskočili na pomoč Domu starejših občanov Ljutomer in poskrbeli, da se bodo tudi ob morebitnem drugem valu, zaposleni v domu bolje znali spopasti z virusom.

Uredništvo5 ur

V delu članka “Gostilna Pri treh ribnikih bo šla v najem, a vsebino bo določala občina” smo podali napačno informacijo. Zapisali smo, da gostilna Pri treh ribnikih ne obratuje.

Uredništvo11 ur

Dela na Glavnem trgu do konca maja očitno ne bodo končana. Šest kandelabrov javne razsvetljave bo visokih 15 metrov. Gostilna Maribor se bo odpirala postopoma.

Jaša Lorenčič16 ur

Tudi danes so se na ulicah Maribora in v drugih slovenskih mest zbrali protestniki, večinoma na kolesih, ki izražajo svoje nestrinjanje s politiko vlade.

Uredništvo1 dan

Vodstvo ptujske bolnišnice je priznalo, da se je kljub dobrim namenom izbrani način komunikacije v zvezi z aprila načrtovano selitvijo okuženih varovancev ljutomerskega doma starejših k njim izkazal kot ponesrečen in neprimeren. Kot so pojasnili, njihovega prihoda niso zavrnili, zato obžalujejo, da je javnost to spregledala.

Uredništvo1 dan

Maske v nakupovalnem središču Europark so zaenkrat še vedno obvezne.

Uredništvo1 dan

Od ponedeljka, 1. junija 2020 se odpirajo enote Mariborske knjižnice po rednem delovnem času. Obiskovalcem bo tako ponovno omogočen prost dostop do knjižnih polic in samostojno izbiro gradiva. Urnik odprtosti je objavljen na spletni strani knjižnice.

Uredništvo1 dan

Družba Pomgrad d.d. je skupaj s partnerskim izvajalcem podjetjem Strabag d.o.o. 18. maja 2020 pričela z izvajanjem del za izgradnjo podaljška Ceste proletarskih brigad. Dela v vrednosti slabih 11,5 milijonov EUR bodo v skladu s pogodbenim rokom zaključena predvidoma v roku 600 dni, so sporočili z občine.

Uredništvo1 dan

Po dobrih dveh mesecih so se lahko včeraj v Maribox prvič ponovno vrnili ljubitelji filma. Kot so povedali obiskovalci, so se z veseljem vrnili v kino, všeč so jim prenovljena kavarna in dvorane, z veseljem pa čakajo, da bodo kmalu lahko ob filmu hrustali še pokovko. 

Uredništvo1 dan

Ker ponesrečene osebe včeraj niso uspeli najti, se iskalna akcija neznanca, ki je padel v Dravo, danes nadaljuje.

Uredništvo2 dneva