Včasih pijemo kavo, ki je že nekaj časa stala na mizi v skodelici. Nikoli pa se ne vprašamo, ali je to sploh zdravo?
Črno kavo lahko pijemo tudi po daljšem času
Če pijete črno kavo, vam ni treba skrbeti, da bi negativno vplivala na vaše zdravje. Vendar pa postana kava ne bo imela enakega okusa kot sveže pripravljena. Po približno 30 minutah se njen okus občutno poslabša. Če mislite, da boste okus izboljšali s segrevanjem v mikrovalovni pečici, se motite. Mikrovalovna pečica sicer uniči bakterije, vendar ni nujno, da vse; prav tako pa ne bo izboljšala okusa kave. Črno kavo brez mleka lahko pogrejete na štedilniku, saj se bo kava enakomerneje segrela in vse bakterije bodo izginile.
Kava z mlekom je hitreje pokvarljiva
Kave z mlekom ni priporočeno piti po več urah, saj je mleko hitro pokvarljivo v mešanici s kavo in pri sobni temperaturi. Bolje je, da si v takih primerih skuhate novo kavo, piše Faktor.