Testenine so že dolgo izjemno priljubljene po celem svetu, saj so okusne, vsestranske in prava rešitev, kadar potrebujete nekaj hitrega in preprostega za kosilo ali večerjo. A morda jih ne pripravljate na najboljši način. Če jih še vedno kuhate v vodi, je čas, da poskusite kulinarični trik, ki bo vašo jed spremenil v pravo poslastico.

Namesto da testenine kuhate v vodi, jih skuhajte kar v omaki. Tako boste prihranili čas, umazali le eno posodo, predvsem pa boste dobili jed z izjemno bogatim okusom. Testenine bodo namreč med kuhanjem vpile tekočino in škrob, ki poskrbi, da bo omaka kremasta in polnega okusa.

Kako deluje trik?

Najprej pripravite omako ... Lahko je paradižnikova, kremna, zelenjavna ali mesna. Dodajte sestavine, ki jih običajno uporabljate, malo vode, nato pa kar surove testenine. Zavrite, zmanjšajte ogenj in pustite, da se vse skupaj kuha. Sprva bo videti nekoliko vodeno, a med kuhanjem bodo testenine vpile tekočino in ustvarile gosto, okusno omako.

S tem trikom lahko pripravite praktično vse ... Od bolonjske omake, do carbonare ali zelenjavnih omak. In kar je najlepše: jed bo vedno bogata, okusna in pripravljena v krajšem času.