Sladoled najdemo v različnih okusih, vendar s količino sladoleda ni dobro pretiravati.

Hrano težko razvrščamo v kategoriji ''dobra'' in ''slaba'''

Dietetičarka Tamar Samuels okleva pri označevanju katere koli hrane kot dobro ali slabo. "To lahko povzroči občutke sramu, krivde in strahu, kar lahko privede do nezdravega odnosa do hrane," je dejala. Dodala je, da ima vsak posameznik različne prehranske potrebe, ki se lahko močno razlikujejo.

Pazite na količino sladkorja

Na trgu je veliko različnih sladoledov z raznolikimi hranilnimi vrednostmi, zato je pomembno, da vedno preberete etikete. Ameriško združenje za srce priporoča, da dnevni vnos sladkorja ne preseže 36 g za moške in 25 g za ženske. Glede nasičenih maščob pa svetuje, da naj oseba, ki zaužije 2000 kalorij na dan, omeji vnos na največ 13 g dnevno. Tako lahko že ena porcija sladoleda pokrije celotno dovoljeno količino sladkorja in nasičenih maščob za dan. Sladoled resda vsebuje veliko nasičenih maščob in sladkorja, vendar je lahko del zdrave prehrane, piše haber.ba.v