Swingerji iz znane plaže v Rovinju so se zaradi prepovedi javnega seksa preselili na drugo lokacijo, kjer mirno nadaljujejo s svojimi mesenimi razvadami.

Pred časom smo že pisali o zloglasni rovinjski plaži Punta Križa, ki je poznana kot “plaža seksa”. Zaradi medijskega pritiska pa tudi učinkovite redarske službe, ki je budno bedela nad razgaljenimi ljudmi, katerim je bil seks prepovedan, sedaj tudi lokalni prebivalci menijo, da je seksu na tej plaži odklenkalo.

Plaže razvrata

Tudi drugod po Istri pa je takšnih plaž po Istri veliko. Na 100posto.jutranji.hr omenjajo plažo Kanegro na severu Istre, kjer se podnevi kopajo družine, čez vikend in ponoči pa je plaža rezervirana za homoseksualce iz vse Evrope. Blizu Umaga je ena takšnih plaž Polynesia beach, pa tudi v Poreču se lahko pohvalijo z lastnim seks turizmom. Tukaj velja omeniti kar tri tovrstne lokacije, in sicer Červar Porat, plažo Sv. Nikola in Bijelo uvalo, o katerih so pred leti poročali za portal istrski.hr. Tudi Pula ima nekaj lastnih skritih kotičkov, kjer se predajajo mesenim užitkom.

Popularni tudi seks klubi

Zelo popularen je Swingers club Anaconda, ki je med sezono odprt vsak dan, sicer pa vsako soboto. V klubu organizirajo celo swingerske zabave ob praznovanju novega leta. Tudi v Labinu velja omeniti velja klub Casa Erotica, v Rijeki pa se zabavajo v Elite Swinger Club Prive.

FOTO: Anaconda Rovinj, Facebook

V klubih stroga pravila

V večini tovrstnih klubov sicer veljajo stroga pravila. Prepovedano bi naj bilo uživanje drog, v klub se ne sme vnašati hrane in pijače, kaditi je dovoljeno le v sobi za kadilce, v klub je prepovedan vstop v alkoholiziranem stanju. Strogo prepovedani so fotoaparati, mobiteli, kamere in druge naprave, ki kršijo diskretnost obiskovalcev, pišejo na strani kluba v Rijeki. Diskretnost je ena izmed pogojev, da takšni klubi sploh preživijo. Mnogo parov, ki že imajo otroke, se izgovorijo, da gredo na mirno dopustovanje na Hrvaško, v resnici pa hodijo uživati v tovrstne klube.

Prva zanimivo pa je v Dalmaciji povsem druga slika, saj tovrstnih plaž ali klubov praktično nimajo.