Pust je pred vrati in zagotovo v tem času ne gre brez krofov. V Pokrajinskem arhivu Maribor, so že pred leti delili original recept za krofe iz srede 19. stoletja, ki se je, kot so zapisali, ohranil v gradivu gospoščine Puhenštajn. »Če bo kdo poskušal po njem narediti krofe, se v Pokrajinskem arhivu Maribor priporočamo za degustacijo,« so zapisali.

Recept objavljamo v celoti:

1 funt (0,56 kg) moke damo v posodo, na eno stran posode damo polovico maseljca (3,53 dcl) mleka in prav toliko kvasa ter toliko moke, da naredimo kvasec, ki ga pustimo vzhajati. V lonček damo 3 cela jajca in 4 rumenjake, 2 žlici sladkorja, nekaj soli, limonino lupinico in to vse skupaj žvrkljamo.

Ko kvasec vzhaja, dodamo sestavine, ki smo jih žvrkljali in še polovico od ½ maseljca mleka, dobro pregnetemo, nato dodamo polovico od ½ maseljca stopljenega masla in pregnetemo testo, dokler se ne loči od posode.

Nato naredimo krofe, jih dobro pokrijemo, postavimo na toplo in čakamo, da vzhajajo. Nato jih ocvremo v ne prevroči masti, če bo mast prevroča, se bodo obračali, prav tako, če bodo premalo vzhajani.