Preberite kaj lahko naredite, če se zaradi pranja ali sušenja skrčijo vaša najljubša oblačila.

Vsem se nam je že zgodilo – iz sušilnega stroja ste potegnili svoj najljubši pulover in ugotovili, da bi lahko ustrezal majhnemu otroku, mogoče pa je bil sušilni stroj predolgo nastavljen na prevročo temperaturo in so vaše najljubše kavbojke ven prišle veliko krajše, kot bi si želeli.

Ko vidite svoja oblačila v takšnem stanju, se vam stisne pri srcu. Vaša prva reakcija bo morda ta, da jih zavržete ali podarite mlajšim sorodnikom, morda pa tudi donirate. Preden skrčena oblačila donirate ali zavržete preizkusite to enostavno metodo, ki vam lahko povrne pravo velikost oblačil.

Posodo ali umivalnik napolnite z mlačno vodo in dodajte merico otroškega šampona ali balzama za lase. Če je situacija nujna in nimate otroškega šampona lahko poskusite uporabiti tudi detergent, ki se uporablja pri pranju perila na občutljivih ciklih. V umivalniku ali posodi oblačila namakajte do 30 minut. Po 30 minutah odstranite oblačila iz vode in nežno iztisnite vodo iz oblačil, vendar ne sperite vode. Oblačila položite na ravno brisačo in jih zavijte ter nežno stisnite dokler niso več mokra, ampak samo vlažno. Oblačila nato položite na drugo suho ravno brisačo in jih nežno raztegnite nazaj na njihovo pravo velikost. Nato jih pustite, da se posušijo na zraku.

Zato nikakor ne obupajte naslednjič, ko se vam bodo oblačila skrčila. Preizkusite to enostavno metodo in povrnite svojim najljubšim kosom pravo velikost.