Veliki finančni horoskop razkriva, kakšna bo letos situacija v denarnici.

Oven

V začetku leta je napoved za finančno stanje pozitivna in obljublja dodatni zagon. Manj prijetno obdobje s pomanjkanjem financ se ovnom obeta poleti. Nikar ne ignorirajte pomena majhnih stroškov in pri izdatkih bodite pazljivi. Avgusta se poskusite izogibati tveganjem, saj lahko veliko izgubite! Pozitivna sprememba je napovedana v septembru, ko se bodo pojavile nove, ugodne priložnosti. Jeseni bodo denarni tokovi živahni, pojavilo se bo nemalo stroškov, vendar boste ovni, rojeni predvsem v zadnji dekadi znamenja, zelo uspešni pri rokovanju z denarjem. Ob koncu leta se bo stanje umirili in šlo vam bo dobro – prednovoletni nakupi vam ne bodo predstavljali težav.

Bik

Začetni meseci ne bodo bleščeči, vendar se po koncu zime obetajo prilivi iz več različnih smeri. Naslednji meseci bodo sicer pomenili razmislek in iskanje novih možnosti. Lahko se zgodi, da boste z denarjem preveč lahkomiselni in potrudite se, da boste našli varne rešitve brez večjih tveganj. V septembru boste splavali, a v pozni jeseni znova pričakujte negativno spremembo. A brez strahu, saj se boste s pomočjo drugih vrnili v stare tirnice in december v finančnem smislu preživeli mirno.

Dvojčka

Letošnje leto dvojčkom ne prinaša večji finančnih izzivov, čeprav bo dinamično. Napovedano je več varčevanja, odlično obračanje denarja, morda se vam nasmiha tudi dobitek pri igrah na srečo (januar, marec, november). Manj prijetno obdobje bi naj bilo marca in oktobra, ki utegne presenetiti s kakšnim prevelikim stroškom. Pazljivi bodite decembra, ko vas k pretiranemu trošenju lahko zanesejo čustva.

Rak

V novo leto boste v finančnem smislu vstopili mirno, manjši pretres se obeta aprila, ko boste finance omenjali tolikokrat, da boste prejemali tudi očitke svojih bližnjih. Pomlad bo mirna, do konca poletja pa se bodo izmenjavali meseci uspešnosti in skrbi. Septembra bo prišlo do zelo pozitivnega preobrata, z drugimi boste sprejeli dogovore za skupno korist. V začetku zime pričakujte stroške za dom in domače, morda vam bodo povzročili kakšno neprespano noč.

Lev

Januar vam ne bo prihranil s finančnimi skrbmi, občutek boste imeli, da je denar na dosegu roke, a ga ne morete dobiti. Neugodno obdobje bo trajalo vse do maja, ko se bodo planeti obrnili v vašo korist. Uspešni boste pri investicijah, obvladovanju stroškov, dobro bi vam lahko šlo tudi pri igrah na srečo. Podobna sreča vam bo naklonjena v decembru, jeseni pa se nadejajte razpršenosti virov, čeprav boste slabe volje zaradi prevelikih pričakovanj. A konec bo dober in vmesna obdobja zaskrbljenosti bodo pozabljena.

Devica

Pred vami je mirno leto, ki ne prinaša velikih nihanj in skrbi. Denar vam sicer ne bo podarjen, a boste uspešni pri zaslužkih – morda se vam nasmehne sreča pri kakšni zavarovalnini, odprodaji česa ali tudi pri igrah na srečo (januar, maj, december). Pazljivi bodite pri postavljanju z denarjem in pri medosebnih stikih, ki vas lahko nekaj stanejo – predvsem v aprilu.

Tehtnica

Začetek in konec bo pozitiven, vmes bo nekaj turbulentnih obdobij. Lunin položaj bo prinesel številne spremembe in pestro dogajanje, Venera pa obljublja ugodno leto, čeprav ne bo lahko. Pomembno podporo predstavljata Saturn in Pluton, ki bosta prispevala k zagotavljanju finančne varnosti. Več skrbi bi naj imeli februarja, a se bi naj marca stvari postavile na svoje mesto. Spomladi bodite pazljivi, da denarnice ne boste odpirali tako zlahka, izogibajte se večjim investicijam. Proti koncu leta boste v svoje finance vlagali več napora, a boste pri tem uspešni.

Škorpijon

Leto ne bo zelo uspešno, a tudi ne porazno. Želje in pričakovanja boste imeli večja od realne situacije. Spomladi pazite na svoje izdatke, predvsem v dobro svojih bližnjih. Avgust in september bosta ugodna za razpršitev vaših investicij. Jeseni boste razmišljali o večjem nakupu, ki se vam bo zdel dosegljiv, a ni nujno, da boste pri tem uspešni. Rojeni v tretji dekadi znamenja boste leto finančno zaključili zelo dobro, drugi malce manj, a boste vseeno brez minusov.

Strelec

Največji izziv letošnjega leta bo stabilnost. Saturn, Pluton in Jupiter se bodo premikali po finančnem polju, zgodili se bodo nekateri mrki, ki vas bodo marsikaj naučili, a na koncu bo vse urejeno. Več uvidov boste deležni predvsem, če se v vašem življenju prepletata ljubezen in denar. Spoznanja vas najbrž ne bodo stala, a je vredno dobro premisliti. Najboljše obdobje za vas bo poleti, ki se bo zavleklo še v jesen.

Kozorog

Leto za vas ne bo cvetoče, a se vam ni potrebno bati preveč slabih situacij. Največ pozornosti svojim financam namenite marca, v naslednjih mesecih pa bo ponovno vse pod nadzorom in z denarjem boste znali rokovati in ga vlagati. Junija se ne spuščajte v naložbe, počakajte na avgust ali še bolje september. Največje pomanjkanje v letu planeti napovedujejo v oktobru, morda zaradi nekega neizplačila, nenadnih stroškov ali dolga, ki ga boste morali vrniti. Sreča se vrača z decembrom, ko bo v vaše znamenje stopil Jupiter.

Vodnar

V tem letu vašemu znamenju kraljuje Neptun, ki prinaša veliko potenciala, a tudi nekaj nejasnosti. A vendar, Neptunova povezava z drugimi planeti je pozitivna, zato posebnih skrbi na finančnem področju letos ne boste imeli. Opozoriti je potrebno na marec, ko se obeta izguba kapitala – sploh za rojene v tretji triadi znamenja. Najboljši mesec za investicije bo junij, v tem času bi lahko nekaj denarja tudi osvojili po sreči. Preostanek poletja ostanite pazljivi, že z oktobrom pa se vam obeta priliv iz različnih koncev. Zaključek leta bo pomenil pojav odličnih rešitev in finančnih idej, razmislite o finančni konstrukciji za večje investicije.

Ribi

V finančnem smislu to leto za vas ne bo posebej ugodno. V planiranje svojega denarja boste vložili veliko energije, a pri tem morda ne boste vedno uspešni. Na slabše vam naj ne bi šlo, vprašljivo pa je izpolnjenje pričakovanj. Prvo nelagodje pričakujte februarja, vendar je že v marcu videti večji priliv denarja. April prinaša finančne nesporazume in celo prepire, a boste z malo improvizacije spore uspešno rešili. Jeseni se izogibajte igram na srečo, saj vam planeti takrat niso naklonjeni. Kljub temu, pa se bo tudi pri vašem znamenju leto zaključili presenetljivo pozitivno, zato denarnica med prazniki ne bo prazna.