Sliši še kot pravljična zgodba, a gre za resnično zgodbo, ki jo je doživela Štajerka Ksenja Sarlah.

Si predstavljate, da 22 let delate na sodišču kot sodna zapisnikarica, a ves ta čas sanjarite o dekoracijah, ki bi jih radi ustvarili? Dan je žal prekratek, vse gre mimo vas. Vsakdanja rutina – kosilo, večerja, otroci, vam ne da priložnosti, da uresničite svoje sanje. Nato se zgodi prelomnica. Mož želi, da ste srečni, poda pobudo, da pustite službo in zaživite svoje sanje. Sliši še kot pravljična zgodba, a gre za resnično zgodbo, ki jo je doživela Štajerka Ksenja Sarlah.

Vsaka soba ima svojo zgodbo

»Vsa zahvala gre možu, da mi je to omogočil. Po tehtnem premisleku sva ugotovila, da on k sreči zasluži dovolj za oba. Tudi meni se je odprla možnost, da sem sedaj zaposlena in počnem tisto, kar imam rada. Zelo rada pišem, ogromno idej in “materiala” še imam v glavi. Pred tednom dni je izšla tudi moja prva knjiga, moj prvenec.« Dekoriranje in notranji design ji predstavlja izziv. Ob božičnih praznikih mora imeti pri njih doma vsaka soba svojo zgodbo. Mnogo idej najde na Pinterestu: »To stran obožujem in prijateljici, ki mi jo je naložila na telefon, bom hvaležna do konca življenja.« Okraševanje se je v njihovi družini pričelo zadnji teden novembra, ko se je Ksenja lotila izdelave venčka.

Vse v roza odtenkih

Letos imajo v dnevni sobi in v jedilnici vse v roza odtenkih. V hčerini sobi je izdelala smrekico iz obešalnika, ki je podoben tistemu krojaškemu, zanj je odštela cca. 30 evrov. Mož ji je pri tem pomagal, izrezal je spodnji krog in ga zavaril. »Nato sem v ta krog postavila obešalnik in na spodnji del napletla girlando, odločila sem se za mehko, ki se dobro upogiba. Nato sem vse kar je bilo zeleno pošpricala s sprejem – belim snegom, obesila verigo drobnih lučk in pričela z okraševanjem. Vse bučke, smrekice in cvetove sem obesila z malimi klinčki iz žice, da sem jih lahko trdno pritrdila ob girlando. Seveda bi jih lahko tudi obesila na že izdelane trakove, ki so bili na bučkah in smrekicah, vendar se mi zdi, da je bilo tako lepše. Stvar okusa.« Ker je bil zgornji del v sivi barvi, je tega obleka v njeno roza majico brez rokavov in jo prekrila s čipko.

V sinovi sobi se je letos poigrala z belo smrekico. »Ker je fant že skoraj najstnik, sem se odločila za malo bolj odraslo varianto. Kupila sem palčka, ga razrezala, mož pa mu je zlomil eno nogo zato, da jo sedaj ima pokrčeno in tako je nastal tale škrat, ki kuka skozi smrekico.«

Več kot 100 bučk krasi smreko v dnevni sobi

Poseben čas si je letos privoščila za njihovo glavno smrekico, ki je postavljena v dnevni sobi. Nanjo je navesila ogromno bučk in za piko na i dodala cvetove iz rož. Na smreki je več kot 120 okroglih bučk, dodala je še viseče bičke in cvetove roza rožic. »Z mlajšo hčerko sva izdelali še škornjček iz blaga, ki mi je ostal in bi drugače verjetno vse romalo v smeri,« opisuje.

Popestrila tudi zavita darila

Dan pred božičem se je poigrala še z zavijanjem daril. »Za mlajša dva otroka sem bila zelo vesela, saj sem našla res prijetna medvedka na otip, po zelo dostopni ceni. Potem sem nakupila še majhne pripomočke kot so smučke, sanke, smrekice,.. Vse te dodatke sem porabila pri zavijanju. Upam, da bom ujela pravi trenutek, ko se jim bodo zasvetile oči.«