Urbani gladiator je ekipni izziv, namenjen vsem starostnim skupinam vseh stopenj pripravljenosti. Udeleženci na različno dolgih trasah premagujejo raznolike ovire. Čas ni prvotnega pomena, ampak sta v ospredju teambuilding in druženje.

Športni dogodek v sklopu Maribor Sport Festa je potekal danes, od 11. ure, na treh različno dolgih trasah v dolžinah od 8 do 15 kilometrov, start in cilj pa sta bila na Grajskem trgu.

Prijavljenih je bilo veliko skupin

Na letošnjem Urbanem gladiatorju je bilo prijavljenih kar 42 skupin, ki so se soočili z najrazličnejšimi športnimi izzivi – plezanje preko stene, hoja po gumah, drča velikanka, vlečenje in prevračanje gum, hoja po “štengah”, plazenje pod električnim pastirjem, puzanje po blatu, nošenje bremen, vlečenje bremen, preskok ognja, jadranje oz. veslanje, metanje sulic, preskok ovir.

Vojaške poskoki za neizpolnjene naloge

Na dogodku se je potrebno ob zabavi vendarle tudi potruditi, zato so za neizvedbo ovir oziroma neizpolnjevanje nalog pri ovirah predvidene kazni. Vojaške poskoke ali svetovno znane burpije (v količini 20 kom, odvisno od težavnosti ovire) je bilo potrebno izvesti vsem tistim, ki ovir niso želeli ali niso zmogli premagati. Ženskam so dali na voljo tudi sklece. Če posameznik tudi kazni ni bil sposoben izvesti, so morali le-to opraviti ostali člani ekipe. Pomočniki organizatorjev so pomagali šteti, ko so bili tekmovalci že preutrujeni.