Številni uživajo hrano, za katero ne vedo od kod izvira ali iz kakšnih sestavin je narejena. In čeprav žvečilne gumije ne pojemo, sestavine iz katerih so narejene, presenečajo.
V preteklosti so žvečilne gumije izdelovali iz soka drevesa Sapodilla. BBC Science Focus je opravil raziskavo, kjer so ugotovili, da večina podjetij zdaj uporablja snov, imenovano poliizobutilen. Gre za glavno sestavino butilne gume, materiala, ki se pogosto uporablja za avtomobile. Uporablja pa se tudi v različnih namenih v zdravstvenih domovih ter v številnih medicinskih izdelkih.
Poliizobutilen nato zmešajo z različnimi užitnimi materiali, ki zmes gume naredi ugodno za žvečenje. To osnovo nato obogatijo z različnimi sladili, barvili in aromami.
Številni pozitivni učinki žvečenja
Nekatere študije so pokazale, da je lahko žvečenje žvečilnega gumija med opravljanjem nalog koristen, saj izboljša različne vidike delovanja možganov, kar vključuje večjo budnost, spomin, razumevanje ter bolje odločanje.
Na začetku je lahko žvečenje nekoliko moteče, vendar na dolgi rok lahko pomagajo k boljši osredotočenosti.
Prav tako je lahko žvečilni gumi koristen pripomoček za tiste, ki si želijo izgubiti nekaj kilogramov. Gre za precej nizkokaloričen posladek, ki daje sladek okus, ne da bi pri tem negativno vplival na samo prehrano.