Lajfstajl

V hitrem tempu vsakdana nega zase in skrb za zunanji videz postajata ena od pomembnejših stvari – toda kaj je tisto, kar naše telo/lasje, zares potrebuje? O mislih in opažanjih ter pričakovanjih sodobnega sveta, smo se pogovorili z Natašo Lovrič, iz frizerstva Weis, na Pobrežju.

Uredništvo10 ur

Sindrom bolnih hiš je pogost pojav, kateremu botrujejo številni zdravstveni problemi, pogosto brez odkritega vzroka. Če živite v “bolni hiši”, se ne rabite preseliti, saj obstaja preprostejša rešitev v obliki prezračevalnega sistema.

Vanja Čiček18 ur

»Takega nasmeha ne srečaš pogosto. Ker bi ga želel videti še kdaj, te, če si za to, vabim na kavo.« Pred kratkim smo se s prijateljicami srečale na tradicionalni predpraznični kavi, pogovor pa je nehote privedel do vprašanja »Kako se smejimo?«. Spomnila sem se svoje zgodbe, ki se mi še danes zdi prav filmska.

Uredništvo1 dan

Hidrosolubilni vitamini ali vitamin topni v vodi so vitamini skupine B in C vitamin. Običajno se dobro absorbirajo iz prebavnega trakta in se v telesu ne kopičijo. Zato tudi hitreje nastopi pomanjkanje teh vitaminov.

Uredništvo2 dneva

Bližajoči se prazniki vabijo k temu, da že sedaj izdelate načrt, kam se boste letos podali s svojimi najdražjimi. Od bresterniške pravljične dežele do Božička na jasi ob Ljubljani, obmorskih pravljičnih bitij ter mozirske Božične bajke – izbira je povsem vaša. Katero destinacijo pa bi predlagali vi?

Jerneja Potočnik3 dnevi

Tri Mariborčanke so združile moči in poskrbele, da bodo najmlajši, ki bodo decembrske dni preživljali na pediatriji, občutili praznični duh.

Tea Tošić Golob3 dnevi

Nekateri dodajo partnerjev priimek, nekateri zakonci se odločijo, da bodo imeli oba, spet drugi poiščejo nov priimek. Obstajajo tudi primeri, da se moški odloči v celoti odpovedati svojemu priimku in vzame ženinega.

Uredništvo3 dnevi

Večina izmed nas pozimi pogosteje zboli. Nemalokrat se iz navadnega prehlada razvije akutno vnetje sinusov, ki ga lahko uspešno zdravimo s homeopatijo.

Uredništvo6 dni

Nebo bo prihodnje leto postreglo z nekaj zanimivimi astronomskimi pojavi.

Uredništvo6 dni

Pozvali smo vas, da z nami delite adventne venčke, ki krasijo vaš dom. Objavljamo deset tistih, ki so najbolj pritegnili našo pozornost.

Uredništvo1 teden

Slovenija ponuja nešteto skritih kotičkov, ki vsak zase ponujajo nepozabna doživetja. Tudi v domačem okolišu boste prav vedno našli lokacijo, ki vas bo presenetila s svojimi posebnostmi. Za vas smo skrbno izbrali nekaj najbolj zanimivih doživetij iz vaše regije s področja kulinarike, športa, turizma in wellnessa.

Uredništvo1 teden