Lajfstajl

Štajerska pediatrinja Tina Božičnik in podjetnica Teja Klavs sta stopili skupaj in ustvarili spletno šolo za starše – Profi Starš. K sodelovanju sta povabili strokovnjake iz različnih področij, med njimi tudi Nastjo Pavel – Moja Babica ter Angeliko Höbenreich, ginekologinjo in porodničarko z dodatnim znanjem ajurvede.

Tea Tošić Golob5 dni

V bližini Krajinskega parka Mariborsko jezero in prelepe bresterniške narave najdemo vrhunski zobozdravstveni center BK Dental, ki v prijetnem vzdušju, s strokovno ekipo in najsodobnejšo opremo poskrbi, da bo vaših težav z zobmi naposled konec, vaš nasmeh pa osupljiv.

Uredništvo7 dni

Nenadne spremembe, ki so nastale po razglasitvi pandemije bolezni COVID-19, so povzročile povečanje nekaterih duševnih obremenitev, stresa, tesnobnosti ter drugih duševnih stisk zaposlenih, ki se lahko odražajo pri delu.

Uredništvo1 teden

O tem, kaj je za zaprtimi vrati spalnice, se praviloma ne govori. Toda glasov številnih žensk, ki med spolnim odnosom občutijo krivdo, se sramujejo svojega telesa ali se, ker nikdar ne dosežejo orgazma, počutijo nenormalne, je preveč, da bi jih preslišali. Tišino v slovenskem prostoru prekinja tudi posebna spletna stran mladih študentk.

Jerneja Potočnik1 teden

Helena Kodrič Mori ni le uspešna podjetnica je tudi avtorica pravljice, ki otroke na lahkoten način popelje na potovanje razumevanja lastnega čudeža življenja in ki bodočim staršem ponuja upanje ob občutku nemoči v želji za otrokom.

Tea Tošić Golob1 teden

Nataša Jeza Kotnik kreira Facebook stran Jutra so zame, kjer ljudi vzpodbuja k vstajanju dve uri prej, kot je nujno. Pravi, da naj bo jutro čas za osebnostno rast, za hobije, za gibanje… čas samo zase.

Anita Grgić1 teden

Slovenka Barbara Sorčič, mlada oblikovalka in snovalka podjetja Swimsor, je pred časom pričela z izdelovanjem trajnostnih kopalk iz materiala econyl. Gre za material, ki ni v breme okolju, prav tako pa v njenem podjetju veljajo visoki etični standardi, kakršnih ni moč najti v svetu “hitre mode”.

Uredništvo1 teden

»Z leti še vedno Zavzeti« se imenuje priznanje, ki ga je v virtualni obliki za svoj še posebno pozoren odnos do starejših zaposlenih dobilo podjetje Lunos d.o.o. Podjetje tako ne slovi le po kvalitetnih in učinkovitih prezračevalnih sistemih ter dolgi tradiciji, ampak tudi po odličnih odnosih v podjetju.

Uredništvo2 tedna

Kako pomemben je prijeten dom s svežim, čistim zrakom, smo lahko zares spoznali šele v preteklih tednih. Kakovost zraka je namreč ključna pri ubranitvi pred boleznimi, boju z alergijami, ustvarjanju popolnega doma ter navsezadnje, za naše zadovoljstvo.

Oglasno Sporočilo2 tedna

Če ste se kdaj s svojim bratom ali sestro prerekal/a glede tega kdo je pametnejši, ji/mu lahko končno ponudiš odgovor znanstvenikov. Do takšnih zaključkov so prišli na Univerzi v Edinburghu.

Uredništvo2 tedna

Obstajajo službe, ki zaradi svoje narave delavcem, ki jih opravljajo, povzročajo nemalo težav. Nekatere lahko vodijo do izgorljivosti, pretiranega stresa, posledično tudi do kronične depresije.

Uredništvo3 tedni