V starosti 80 let je danes umrl bobnar skupine Rolling Stones Charlie Watts, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočil njegov agent.

Umrl v krogu družine

Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl naš dragi Charlie Watts,” je v sporočilu zapisal njegov agent. Dodal je, da je umrl mirno v bolnišnici v Londonu v krogu svoje družine.

Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl naš dragi Charlie Watts.

Žalostno novico so v zapisih delili mnogi priznani glasbeniki, Wattsovi nekdanji kolegi, med njimi denimo Ringo Starr, član legendarnih The Beatles:

 

 

Watts, ki je junija praznoval 80 let, je bil član Rolling Stonesov od leta 1963. Z Mickom Jaggerjem in kitaristom Keithom Richardsom je spadal med najstarejše člane slavne skupine.

Leta 2004 se je zdravil zaradi raka na grlu.

Najbolj umirjen med “divjaki”

Watts je veljal za precej mirnega v primerjavi z drugimi člani skupine in je bil redko v soju žarometov. Znan je bil po svoji ljubezni do jazza in bluesa.

Leta 1964 se je poročil s Shirley Ann Shepherd, s katero sta imela hčerko. “Charlie je bil ljubljeni mož, oče in dedek ter kot član Rolling Stonesov eden največjih bobnarjev svoje generacije,” je v sporočilu še zapisal agent.