Z dogodkom, ki bo pred cerkvijo Sv. Josipa, bodo na željo prebivalcev Vele Luke počastili legendarnega glasbenega ustvarjalca.

Mesto, v katerem je hrvaški pevec preživel zadnje dneve pred smrtjo, 29. julija ob 21:30 pripravlja koncert. Z dogodkom, ki bo pred cerkvijo Sv. Josipa, bodo na željo prebivalcev Vele Luke počastili legendarnega glasbenega ustvarjalca. Na koncertu bodo nastopili Gibonni, klapa Ošjak, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Alan Bjelinski, Ante Gelo, Antonio Serrano, Dupini, Nikša Bratoš in Gudački orkestar. Vstopnice bo možno kupiti v velaluški Turistični agenciji ter agenciji Atlas Vela Luka.

Leto po smrti

Novica o smrti Oliverja Dragojevića je pretresla minulo poletje, po letu boja z rakom na pljučih je preminil lanskega 29. julija. Iz Splita, kjer je umrl, so mu tri dni kasneje pripravili veličasten sprevod, ki se ga je udeležilo več tisoč ljudi, v družinskem krogu pa so ga pokopali 1. avgusta. Dragojeviću v spomin je hrvaška vlada 31. julija razglasila dan žalovanja, ko so se zastave spustile na pol droga, po ulicah pa so odmevale njegove pesmi.

Hrvaška legenda

Dragojević se je v srca svojih rojakov, pa tudi mnogih tujih poslušalcev, zapisal s kar 23 izdanimi studijskimi albumi in neštetimi nepozabnimi koncerti. Med njegovimi pesmimi so med največjimi hiti zagotovo Cesarica, Vjeruj u ljubav, Galeb i ja, Moj lipi Anđele, Nadalina, Sviraj noćas za mojo dušo, Ča će mi Copacabana, Trag u beskraju in mnoge druge.