V začetku meseca okrobra se je zaključil Romunski teden nakita 2024 / Romanian Jewellery Week 2024, ki je posvečen sodobnemu nakitu. Gre za največji mednarodni dogodek v Romuniji, organiziran s strani nevladne organizacije Assamblage - National Jewelry Association, ki letos obeležuje 10. obletnico delovanja. Od leta 2020 je organizacija tudi organizator Romunskega tedna nakita in od leta 2023 uradna članica Evropske federacije oblikovalcev nakita.  

Štajerske barve je na dogodku zastopala Nataša Grandovec

Štajerske barve je s svojimi unikatnimi deli nakita zastopala tudi Mariborčanka, diplomirana oblikovalka nakita Nataša Grandovec. Meseca maja je sodelovala tudi na Slovenskem tednu nakita, ki je potekal v mesecu maju tega leta, v Centru Rog v Ljubljani.

[[image_1_article_70868]] 

Nataša Grandovec je ob tem dejala: "Mednarodni dogodek kot je Romunski teden nakita, je priložnost za izmenjavo mnenj in izkušenj. Iz ustvarjalnega vidika pa tudi priložnost videti kaj ustvarjajo kolegi, kolegice iz celega sveta. Navdušena sem nad stvaritvami kolegov, mlajših in tudi starejših, ki jih spremljam še iz časa mojega študija v Londonu in kasneje v Kanadi. Svet nakita je prav poseben svet, kjer je vse mogoče". 

Po 17 letih ustvarjanja v ateljeju na Ulici kneza Koclja v Mariboru, je konec poletja odprla nov atelje na Vetrinjski ulici 20 v Mariboru. 

Na dogodku sodelovali številni Slovenci

Na Romunskem tednu nakita so sodelovali tudi drugi oblikovalci iz Slovenije: Tjaša Petrič Cvet, Sanda Vidmar, Sara Mermal, Petra Bric, Peter Dragolič, Mlica Bubanja, Metka Mikuletič Mimoto, Kristina Drnovšek, Christoph Steidl Porenta.