“Jaz sem. Ti si. Veronika,” je sporočilo, ki po finalu Evrovizije še toliko bolj glasno odmeva tako doma kot v tujini. Veronika je tako odstrla tančico Siren, ki združujejo introspekcije navdihnjene s strani mističnih zgodb lepe Helene, Elektre, Ofelije, Carmen in Veronike Deseniške.

[[image_1_article_70656]]

Raiven se je v dekadi raziskovanja in iskanja inovativnih pristopov uveljavila kot alkimistka zvoka, ki s svojim edinstvenim pristopom in globokim razumevanjem glasbenih žanrov premika meje mogočega.

Glasbenica je že kmalu po končanem študiju na Akademiji za glasbo začela nastopati v ljubljanski operi (Orfej v peklu, Evgenij Onjegin), še posebej opazna pa je bila v naslovni vlogi v operi Maria de Buenos Aires. Od izida prvega singla Jadra leta 2014 pa vse do albuma REM je ustvarjala mistične in temačne zvočne pokrajine, za katere je prejela tudi prestižno strokovno nagrado zlata piščal. S skladbo Volkovi je zmago zabeležila tudi na festivalu Popevka 2021.

Desetletje raziskovanja in iskanja inovativnih pristopov v glasbi so jo kalila v eno najzanimivejših slovenskih glasbenic današnjega dne, v alkimistko zvoka, ki s svojim razumevanjem glasbenih žanrov uspešno briše meje med njimi. 

Najnovejše glasbeno poglavje zaokroža z izdajo albuma

Svoje najnovejše glasbeno poglavje zaokroža z izdajo albuma Sirene pt. 1, pod katerega se podpisuje kot avtorica glasbe in besedil ter kot producentka. Kratkometražec prinaša dialog med preteklostjo in sedanjostjo, je zrcalo, v katerega se je ujel odličen odsev družbe ter sodobnega časa. Glasbenica album opisuje kot stičišče, na katerem se v eno zlijejo strast opere in utripajoči ritmi elektro-popa. 

Slovensko predstavnico na Evroviziji bomo lahko poslušali 26. oktobra, ob 20.00 v dvorani generala Maistra Narodnega doma.