Na družbenih omrežjih in na spletu je opaziti povečano zanimanje za informacijo, da je mogoče koledarje iz leta 1996 uporabiti tudi letos, saj je v obeh primerih prestopno leto, ki se je začelo na ponedeljek, poroča STA. To odkritje je sprožilo navdušenje med ljubitelji 90. let prejšnjega stoletja, ki so se odpravili v iskanje skoraj 30 let starih koledarjev, kot poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zanimivo je omeniti, da so bile predsedniške volitve v ZDA prav tako leta 1996 izvedene 5. novembra, enako kot letos. Poleg tega so se takrat odvijale tudi olimpijske igre, čeprav datumi ne sovpadajo s trenutnimi olimpijadami. 

Popularni motivi Vojne zvezd, Barbie in Disney

Po poročanju AFP so v ameriški spletni trgovini eBay prodali več 100 koledarjev iz leta 1996, pri čemer so bili med najbolj iskanimi tisti z motivi Vojne zvezd, Barbie ter s slikami igralke Pamele Anderson. Cene teh koledarjev so se gibale od približno 45 do 92 evrov, medtem ko je koledar z likom Disneyjeve junakinje Pocahontas dosegel skoraj 140 evrov.

Trend iskanja koledarjev iz leta 1996 se odlično vklaplja v val nostalgije po devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ki se kaže v različnih področjih, vključno z modnimi trendi, pričeskami ter ponovno priljubljenostjo serije Prijatelji. Spletna stran Time and Date pa je izpostavila, da je letos prav tako mogoče ponovno uporabiti koledarje iz leta 1968 in 1940.