Veste, kaj je Rad Gumbo? Kraljica kreolske kuhinje, slastna obara, ki v edinstveno bogastvo okusov staplja afriško, francosko ter špansko kulinarično tradicijo. In kot je za omenjeno jed značilna »sveta trojica« čebule, zelene ter paprike, bo koncert United Blues & Rock Explosion in Rad Gumbo v znamenju svete glasbene trojice: rocka, bluesa in zydeca – kreolske glasbe, ki je svoje bluesovske korenine nadgradila z energičnimi tolkali ter vrtoglavimi plesnimi ritmi.

[[image_1_article_70760]]

V dvorani generala Maistra v Narodnem domu, se tako pripravlja vroč glasbeni večer, poln preobratov in presenečenj, v katerem si bodo temperamentni kreolski plesni ritmi podali roko z bluesovsko melanholijo in rockovskimi rifi. Z eno besedo: žur!

Zanj bodo poskrbeli prekaljeni glasbeni mački, ki so obredli največje koncertne in festivalske odre sveta ter sodelovali s celo vrsto legendarnih rockovskih in bluesovskih skupin. Njihov glasbeni DNK uspešno prenašajo v svoje glasbene projekte, s katerimi navdušujejo ljubitelje dobrega starega rock ’n rolla v Nemčiji, Avstriji in Švici pa tudi v Veliki Britaniji in na Hrvaškem. Ponudili bodo enega najnovejših, najodmevnejših in najuspešnejših – tudi po zaslugi vročih kreolskih začimb, ki bodo programu »od Allman Brothers do ZZ TOP« dodali sladko-pekočo piko na i.