DOGODKI

Kultura

Včeraj so se festivalskemu dogajanju v Mariboru pridružila še ulična gledališča.

Uredništvo18 ur

Dijaki Srednje šole za oblikovanje Maribor so na nagradnem natečaju stripov Talking Bubbles dosegli kar dve prvi mesti.

Uredništvo2 dneva

Tokratni tridnevni festival uličnega gledališča, ki je eden najtežje pričakovanih delov Festivala Lent, bo že prvi dan postregel tudi z osupljivo predstavo Quadro,

Uredništvo2 dneva

“Čar mariborskih dvorišč je v tem, da so skupnostni prostor, ki se lahko v hipu prelevi v prizorišče intimnega dogodka,” pove Katja Beck Kos, vodja Živih dvorišč. Ustvarjalna ekipa letos vabi na pet dvorišč, ki si jih boste lahko ogledali med 23. in 25. junijem.

Helena Kosi Odlak2 tedna

V Slovenskem narodnem gledališču Maribor je včeraj potekal 57. gledališki festival Borštnikovo srečanje, letos že drugič v spomladanskem terminu.

Uredništvo2 tedna

V Mariboru se je danes s podelitvijo nagrad sklenil 57. Festival Borštnikovo srečanje, ki je od lani premeščen z jesenskega na zgodnje poletni čas.

Uredništvo2 tedna

V Mariboru se bo danes s podelitvijo nagrad zaključil 57. Festival Borštnikovo srečanje.

Uredništvo2 tedna

Filmski festival, katerega slogan je Culture Through Sport, bo ponudil več kot 35 igranih in dokumentarnih filmov na temo športa in olimpizma.

Uredništvo3 tedni

Predpremiera epske akcije, ki se odvija štiri leta po uničenju otoka Isla Nuber, je na sporedu že danes, na redni spored pa prihaja jutri.

Uredništvo3 tedni

V Lutkovnem gledališču Maribor (LGM) bodo v četrtek premierno uprizorili predstavo Gluha republika, ki je nastala na osnovi istoimenskega pesniškega dela ukrajinsko-ameriškega avtorja Ilye Kaminskega.

Uredništvo3 tedni

Maribor24 vas skupaj z SNG Maribor pelje na predstavo Under Construction v izvedbi Gledališča Glej.

Uredništvo3 tedni