Kultura

Zelo dobro obiskan petkov koncert skupine Tabu v Hiši OZ. Pozna se, u kako se pozna, da ljudje pogrešajo koncerte. Skupina je dva, trikrat prišla nazaj na oder. Skoraj pretežko je prešteti. Vrnila bi se na oder še in še in še. Kdo ve, kam vse bi še skočila pevka Eva Beus. Skakala je po zvočnikih, med ljudi, člani skupine, ki pravi: »Naš moto je, da ne j…. žive sile!«

Jaša Lorenčič11 ur

Evropska komisija je objavila javni razpis Music Moves Europe, ki je namenjen okrevanju in trajnostnemu razvoju glasbenega sektorja v Evropi.

Uredništvo15 ur

V sklopu srečanja pesnikov, kritikov in prevajalcev poezije Pranger bodo drevi ob 20. uri na Aninem dvoru v Rogaški Slatini naznanili, kdo je letošnji dobitnik ali dobitnica Stritarjeve nagrade za mladega kritika oziroma kritičarko.

Uredništvo2 dneva

Na 67. filmskem festivalu v Pulju, ki bo potekal od 18. do 26. julija, bodo prikazali več slovenskih filmov.

Uredništvo2 dneva

Dogodki na Letnem odru v Rušah bodo tudi letos potekali v avgustu. Organizatorji so prepričani, da lahko zagotovijo varnost za vse udeležence in zaposlene.

Uredništvo2 dneva

Letošnje poletje je v Mariboru res kolesarsko, po mestnih ulicah pa v zadnjih tednih potekajo posebni umetniško-zgodovinski kolesarski sprehodi, nad katerimi bdijo Mariborska kolesarska mreža, Umetnostna galerija Maribor in Muzej narodne osvoboditve Maribor. Eden od sprehodov bo potekal tudi danes popoldan.

Uredništvo3 dnevi

Nocoj bo prireditev na Kongresnem trgu v sklopu Festivala Ljubljana posvečena v čast 90. rojstnega dne skladatelja Mojmirja Sepeta. Poklonila se mu bosta radijska ansambla pod vodstvom Patrika Grebla z gosti. Pripravili so spored, ki bo segal od njegovega simfoničnega ustvarjanja prek filmske glasbe do vsem znanih popevk.

Uredništvo3 dnevi

Rovi pod Ptujskim gradom so vedno burili domišljijo prebivalcev in obiskovalcev Ptuja. Ali res vodijo do Borla in Vurberka? Kaj dejansko se dogaja v rovih pod ptujskim gradom? Kaj dela v rovu Orfejev spomenik? Baje so noter ene vinske degustacije v temi?

Uredništvo4 dnevi

Iz Javne agencije za knjigo republike Slovenije so sporočili, da bo Slovenija častna gostja Frankfurtskega knjižnega sejma leta 2023 namesto leta 2022.

Uredništvo5 dni

Včeraj v poznih večernih urah je zagorelo na dvorišču pri Osnovni šoli Martin Konšak.

Uredništvo1 teden

V nedeljo, 5. julija se bo zgodila glasbena pravljica z naslovom Mali plac v okviru sklopa prireditev Art kampa. Glasbena predstava temelji na slikanici z naslovom Pot močvirskih škratov na Mali plac, avtorja Uroša Grilca in ilustratorja Gorazda Vahna.

Veronika Pirman1 teden