Kultura

O ponovni vzpostavitvi mestnega kina se je pričelo govoriti že letošnjega februarja, ko je bila objavljena nova koalicijska pogodba. Lokacija tedaj še ni bila točno določena, a so se na Mestni občini Maribor sedaj le zedinili in izbrali prostor za nove kulturne vsebine.

Tjaša Lešnik53 minut

Mariborski režiser in kulturnik Bojan Labović bo jutri, 20. maja v Mariboxu, predstavil film z naslovom Bik, za katerega je bil inspiracija prav pobegli bik, ki je v letu 2016 zataval na mariborske ulice in med meščani povzročil pravcato senzacijo.

Tjaša Lešnik7 ur

V IZUM so odprli likovno razstavišče in s tem dodatno obogatiti kulturno podobo Maribora.

Uredništvo8 ur

Mariborski dijaki, ki se poslavljajo od šolskih klopi, so zaplesali in se s tem simbolično poslovili od srednješolskih dni.

Uredništvo2 dneva

V torkovem polfinalnem večeru Evrovizije se ob najavi Slovenije kot zadnjega kandidata, ki gre v finale, nismo mogli znebiti občutka, da v slovenskem štabu le ni vse tako veselo.

Uredništvo3 dnevi

Rajzefiber se ni prijavil na javni poziv za prevzem prostorov na Gosposki 11, zato bo njihovo mesto prevzelo drugo socialno podjetje.

Vanja Čiček3 dnevi

Lutkovno gledališče Maribor bo v novi sezoni uprizorilo šest premier, dva jubilejna festivala, prav tako pa pripravljajo več mednarodnih sodelovanj.

Tjaša Lešnik4 dnevi

Včeraj, okoli 18. ure so gasilci zavarovali območje Čeligijevega stolpa, kjer se je okrušilo približno 20 kvadratnih metrov zunanje kamnite stene. Danes se situacija že proučuje.

Uredništvo4 dnevi

Leta 1922 so na mestu današnjega Akvarij-terarija izgradili prvo parkovno kavarno – slednjo bi sedaj radi ponovno obudili, Akvarij-terarij pa bi umestili pod vznožje Piramide.

Vanja Čiček5 dni

V okviru Tedna vseživljenjskega učenja Andragoški zavod Maribor – Ljudska univerza vabi na osrednjo prireditev Parada učenja – Dan učečih se skupnosti, ki bo potekal v 17 krajih na isti dan – 15. maja 2019.

Tjaša Lešnik5 dni

Kino Udarnik je kultna stavba v Mariboru, ki se ji že nekaj let piše negotova, klavrna prihodnost. Kdo so krivci za neizkoriščene potenciale in propadanje za Maribor zelo pomembnega kulturnega prizorišča?

Tjaša Lešnik6 dni