Kultura

V Mariboru plesalci pogrešajo možnost skupinske improvizacije in spoznavanja drugih ustvarjalcev različnih plesnih in glasbenih stilov. Včerajšnji jam je bil poskus, če bi kaj takšnega pri nas sploh bilo zanimivo in z gotovostjo lahko trdimo, da je odziv presegel pričakovanja. Več kot dvajset gledalcev je potrpežljivo vztrajalo s šestimi plesalci prav do konca dogodka. Še več – obiskovalci so na koncu izrazili željo, da ob nekoliko manj močni svetlobi zaplešejo tudi sami.

Ana Lah3 ure

Zakurili avtomobilske gume, skoznje pa metali papirnate aviončke. Četudi je šlo le za umetniško inštalacijo, je gost črn dim privabil gasilce, ki so na kraj prispeli zaman …

Vanja Čiček4 ure

Danes bo ob 19. uri v Wetrinskem inovativni družabni glasbeno-plesni jam v Mariboru. Jerneja Fekonja, mariborska plesalka sodobnega plesa vabi na dogodek, ki se ga lahko udeležite kot plesalci ali gledalci. Daniel Marinič z zvoki harmonike poskrbel za glasbeno spremljavo.

Ana Lah1 dan

V razstavišču Pokrajinskega arhiva Maribor bodo odprli razstavo o bogati zgodovini nekdanje tovarne TVT Boris Kidrič Maribor.

Uredništvo6 dni

Svetovno znana slovenska pianistka Dubravka Tomšič Srebotnjak bo nocoj nastopila v mariborski Dvorani Union.

Uredništvo1 teden

Tone Partljič, dr. Andrej Fištravec in dr. Igor Žiberna bodo marca začeli z izobraževalnimi sklopi.

Uredništvo2 tedna

Je kultura to, da se enkrat na leto oblečemo v lepa oblačila, odpravimo v gledališče, vljudno sedemo ter v tišini prisluhnemo opernim arijam? Ali je kultura to, ko se smetana Slovenije zbere v dvorani ter prisluhne ganljivemu govoru o pomenu kulture? Morda pa kulture ni mogoče povsem jasno opredeliti … Kaj pa o kulturi in njenem pomenu pravijo mariborski kulturniki in kako lahko vsaj enkrat letno obiščete mariborske kulturne institucije?

Jerneja Potočnik3 tedni

V posebni oštevilčeni izdaji desete jubilejne kriminalke Cerkev je bilo izdanih le 100 izvodov. V nedeljo se bodo odpravili na osrednji kraj zločina.

Uredništvo3 tedni

Predvidenih je 70 dogodkov za vse okuse na več kot 30 lokacijah v mestu, od mestne tržnice in pristanišča do pop up nastopov pevskih zborov in igralcev na mestnih ulicah do večernih programov v barih in klubih.

Uredništvo4 tedni

Ponoči, ko naše mesto spi, se prebudijo nenavadna bitja, ki v svet prinesejo nešteto zvokov. Morda jih odrasli, ki trdno spimo, sploh ne opazimo, a otroška domišljija v zvokih vidi nekaj več – Ponočnjake. Tokrat se bodo muzikalični Ponočnjaki prikazali tudi v lutkovni predstavi režiserja Petra Kusa, ki bo premierno zaigrana že danes.

Jerneja Potočnik4 tedni

Zdravnica in humanitarka bila izbrana kot iskra širše slovenske javnosti.

Uredništvo1 mesec