DOGODKI

Kultura

Razstava je na ogled v mestu Tampere. Pittova dela so avtorefleksija, Cave pa se osredotoča na hudiča ob različnih priložnostih.

Uredništvo1 teden

Končna odločitev bi naj prišla v kratkem, do takrat pa se poraja še mnogo vprašanj.

Uredništvo1 teden

V Mariboxu bo to sredo premiera glasbeno-dokumentarnega filma Rock za prijatelja z dobrodelno noto.

Uredništvo1 teden

Letošnja Rožančeva nagrada, ki okrona najboljše esejske zbirke, je nekaj posebnega, saj obeležuje svojo 30-letnico.

Uredništvo2 tedna

S koncertom pianista Aleksandra Gadžijeva in Simfoničnega orkestra SNG Maribor pod taktirko Gianne Fratta se danes začenja Festival Maribor.

Uredništvo2 tedna

Čeprav je od EPK v Mariboru minilo že kar nekaj časa, je ostalo veliko prvotnih načrtov neizpeljanih.

Uredništvo3 tedni

Polna dvorana Lutkovnega gledališča Maribor in stoječe ovacije so sinoči pospremile spektakularno predstavo Fusion Reactor, glasbenika, plesalca in koreografa Žigana Krajnčana, širši javnosti bolj znanega tudi iz šova Slovenija ima talent.

Uredništvo3 tedni

Danes praznujemo 10. obletnico izvedbe projekta Evropska prestolnica kulture. V Minoritski cerkvi bo na ogled razstava, ki si jo lahko ogledate do 29. septembra.

Uredništvo4 tedni

V okviru 33. Poletnega lutkovnega pristana, ki se je v sredo zaključil v Mariboru, sta bili po presoji občinstva najboljši predstavi Ču-ču. Žvižg. Hov! Otroškega gledališča Liberec iz Češke ter Lutkovni zajec in samostanska miš Lutkovnega gledališča Maribor (LGM). Slednja je bila med festivalom premierno uprizorjena.

Uredništvo4 tedni

V sklopu 20. mednarodnega kiparsko-slikarskega simpozija Forma viva, ki od 26. avgusta do 9. septembra poteka v Makolah, bodo drevi v Sodnem stolpu v Mariboru odprli kiparsko-slikarsko razstavo, med drugim tudi nagrajenih skulptur dosedanjih devetnajstih simpozijev.

Uredništvo4 tedni

Na tematskem večeru za dame so si predstavnice nežnejšega spola lahko ogledale film Prvič resnično srečna.

Uredništvo4 tedni