Kultura

Hip hop scena na Štajerskem se počasi prebuja. Ime Litter liter izvira iz šale, da štajerci radi pijejo – liter vina, liter radenske.

Uredništvo6 ur

V Umetnostni galeriji Maribor (UGM) odpirajo retrospektivno razstavo mojstra fotografije Stojana Kerblerja, ki je nastala pod okriljem ljubljanske Moderne galerije ob avtorjevi 80-letnici. Gre za fotografa, ki je zaznamoval tudi mariborski prostor. Med drugim bo na ogled izbor fotografij na ivernih ploščah, ki jih je avtor pred leti podaril UGM.

Uredništvo3 dnevi

Letošnji Letni kino Minoriti je vse bolj priljubljen med meščani. Ekipa z Žigo Brdnikom na čelu je prepričana, da filmskega okusa meščanov ni podcenjevati, saj njihov fantastičen odziv priča o prepoznavanju kakovostnega filma.

Vanja Čiček4 dnevi

Konec avgusta bo glasbeno obarvan, saj se bodo od 27. do 31. avgusta na Vodnem odru na Dravi zvrstili številni koncerti.

Uredništvo1 teden

Leta 2002 je kandidiral za predsednika republike, vpleten je bil v afero Patria 2.

Uredništvo3 tedni

V soboto, 3. avgusta, se začenja 30. Poletni lutkovni pristan, ki ga Lutkovno gledališče Maribor tradicionalno prireja avgusta. Festival bo do 1. septembra ponudil dvajset domačih in tujih predstav ter bogat spremljevalni program. Jubilejna izdaja mednarodnega lutkovnega festivala se bo poklonila dolgoletni tradiciji.

Uredništvo3 tedni

Ob zaključku retrospektivne razstave Zore Plešnar, Umetnostna galerija Maribor vabi Mariborčane, da se prepoznate na njenih fotografijah, ki jih je posnela v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja.

Uredništvo4 tedni

Zavod za turizem Maribor – Pohorje v sodelovanju s Kmetijsko gozdarskim zavodom je organiziral postavljanje klopotca pred Hišo Stare trte na mariborskem Lentu.

Uredništvo4 tedni

V soboto, 27. julija 2019, bo Zavod za turizem Maribor – Pohorje v sodelovanju s Kmetijsko gozdarskim zavodom organiziral postavljanje klopotca pred Hišo Stare trte na mariborskem Lentu.

Uredništvo1 mesec

Balet SNG Maribor s predstavo Peer Gynt koreografa Edwarda Cluga gostuje v slovitem ruskem gledališču Bolšoj v Moskvi. Sodobni balet, ki je praizvedbo doživel leta 2015 v Mariboru, bodo mariborski baletniki v eni najpomembnejših opernih in baletnih hiš na svetu izvedli danes in v sredo. Naslovno vlogo bo odplesal Denis Matvijenko.

Uredništvo1 mesec

Letni kino Minoriti je že na peti projekciji svoje tretje izvedbe podrl dosedanji rekord po številu obiskovalcev in to takšnega, ki ga na tem prizorišču ne bo več možno preseči. Nov film španskega mojstra Pedra Almodovarja Bolečina in slava je namreč to soboto na mariborski predpremieri do zadnjega kotička zapolnil Avditorij Lutkovnega gledališča Maribor s kapaciteto 520 sedežev.

Uredništvo1 mesec