Kultura

Kot povedo na Mestni občini Maribor, naziv potrjuje, da občina zasleduje prave vrednote, ko kot lokalna skupnost spodbuja k razvoju bralne pismenosti, branja in bralne kulture.

Uredništvo3 dnevi

V reškem pristanišču bodo preuredili znamenito ladjo v kulturni prostor za potrebe prihajajoče Evropske kulturne prestolnice.

Daniela Leskovar4 dnevi

Krampusi, tradicionalni pošastni parklji iz Avstrije, so pozno popoldan zavzeli ulice pri sosedih ter tako na že star način prestrašili ali pa tudi zabavali obiskovalce.

Uredništvo1 teden

Teodor Lorenčič, mariborski pesnik je bil sprejet v krovno srbsko pisateljsko organizacijo.

Uredništvo1 teden

Na festivalu Enimation predstavljajo izbrane animirane, igrane, dokumentarne in eksperimentalne filme otrok in mladih do 19 let.

Uredništvo2 tedna

Center ponovne uporabe (CPU) je uredil stanovanje v stilu 70. in 80. let prejšnjega stoletja.

Uredništvo3 tedni

Nagrado bo mariborskemu gledališkemu in televizijskemu igralcu, ki ima za sabo že več kot 60 različnih filmskih vlog, podelilo Društvo slovenskih režiserjev.

Uredništvo1 mesec

Svet invalidov Mestne občine Maribor in mariborska invalidska društva so v četrtek, 7. novembra 2019, v Kazinski dvorani SNG Maribor priredili že 10. Kulturni večer invalidov Maribora.

Uredništvo1 mesec

Drama Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor se je z Medejo v režiji Oliverja Frljića odpravila na gostovanje v Nemčijo, kjer bo danes nastopila na 4. berlinskem jesenskem salonu v gledališču Maxim Gorki. Gledališki program festivala se sprašuje, kaj danes pomeni biti ženska v družbah, za katere sta značilna seksizem in rasizem.

Uredništvo1 mesec

Narodni dom Maribor tudi v novembru prireja program, ki bo zadovoljil vse kulturne sladokusce v mestu.

Uredništvo1 mesec

Balet Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo v petek, 8. novembra 2018, v Veliki dvorani premierno izvedel balet Pepelka v koreografiji Jean-Christopha Maillota na glasbo Sergeja Prokofjeva pod taktirko Simona Robinsona. Naslovno vlogo bo odplesala Tijuana Križman Hudernik, ob njej bodo nastopili Ionut Dinita, Catarina de Meneses, Anton Bogov, Asami Nakashima, Tetiana Svetlična, Evgenija Koškina ter baletni ansambel in simfonični orkester SNG Maribor.

Uredništvo1 mesec