Kultura

V knjigi je zbranih enajst zgodb moških, ki prestajajo zaporno kazen ter fotografije njihovega zaporniškega okolja. V Galeriji Epeka bo potekala predstavitev knjige in otvoritev fotografske razstave “Vidiš, tukaj boš pa zdaj doma”.

Uredništvo3 ure

Prestavitev knjige Naš Maister se bo danes odvila v Univerzitetni knjižnici Maribor (UKM).

Uredništvo6 dni

Raje kot občudujemo, svoje mesto pogosto kritiziramo. A tokratna razstava v Galeriji Media Nox, v kateri sodelujejo tudi mariborski študenti, ponuja priložnost, da na Maribor pogledamo skozi prizmo podob priznanih umetnikov.

Jerneja Potočnik1 teden

Viscontijev film Rocco in njegovi bratje, osvetljuje življenje italijanskih migrantov z juga države v Milanu na severu.

Uredništvo2 tedna

Vokalna skupina Florentine iz Ruš se bo to soboto, ob 18. uri v Hramu kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi predstavila s prazničnimi melodijami.

Uredništvo4 tedni

Spodbujanje celotne produkcijske verige otroške in mladinske literature, ki temelji na inkluzivnosti, multikulturnosti in raznolikosti: od pisanja in izdajanja do prodaje knjig.

Uredništvo1 mesec

Ta vikend, med 21. in 22. decembrom, bo Vilinsko mesto v Vetrinjskem dvoru zaživelo v drugačni luči. K nam se bodo vrnili stari, srednjeveški časi, ki jih bodo za nas pričarali Maistri Marpurgi.

Uredništvo1 mesec

Evrovizija bo tokrat v stilu obzorja, ki povezuje zemljo in morje.

Daniela Leskovar1 mesec

Kot povedo na Mestni občini Maribor, naziv potrjuje, da občina zasleduje prave vrednote, ko kot lokalna skupnost spodbuja k razvoju bralne pismenosti, branja in bralne kulture.

Uredništvo1 mesec

V reškem pristanišču bodo preuredili znamenito ladjo v kulturni prostor za potrebe prihajajoče Evropske kulturne prestolnice.

Daniela Leskovar1 mesec

Krampusi, tradicionalni pošastni parklji iz Avstrije, so pozno popoldan zavzeli ulice pri sosedih ter tako na že star način prestrašili ali pa tudi zabavali obiskovalce.

Uredništvo2 meseca