Kultura

Dvorec Slivnica je pred tremi leti po izklicni ceni 180 tisočakov kupil Alexandr Komolov iz Rusije, danes ga prodaja po štirikratni ceni.

Vanja Čiček16 ur

Festival drame in gledališča balkanskega kulturnega prostora tekmovalnega značaja »Teatar na raskršću« so letos prvič organizirali v Srbskem narodnem gledališču Niš.

Uredništvo1 dan

V Lutkovnem gledališču Maribor bodo v četrtek, 21. marca 2019, premierno uprizorili predstavo Šivilja in škarjice. Vsem dobro poznano Kettejevo pravljico je režirala Tatjana Peršuh, igrata Barbara Jamšek in Uroš Kaurin.

Tjaša Lešnik1 dan

V Mariboru in na Ptuju so v okviru mednarodnega projekta BookCrossing in Little Free Library postavili več hišic, ki ponujajo začasen dom knjigam, ki jih lahko domov odnese kdorkoli, ki ga literatura zanima.

Tjaša Lešnik5 dni

V Drami Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo v petek, 15. marca 2019, v Stari dvorani premierna uprizoritev drame po romanu Henryja Jamesa Krila golobice v režiji Matjaža Bergerja.

Tjaša Lešnik6 dni

V sredo, 13. marca 2019 ob 19. uri, bo v preddvorani Vetrinjskega dvora otvoritev razstave Dušana Kastelica – Deček z mrčesom v glavi. Istočasno bo potekal tudi pogovor z avtorjem.

Tjaša Lešnik1 teden

Danes je god svetega Gregorja ali Gregorjevo, ki naznanja pomlad, in je tudi dan, ko se ptički ženijo. A leta 1969 je cerkev praznik premaknila na drug datum in povsem spremenila njegovo vsebino.

Vanja Čiček1 teden

Akademski slikar Bine Kovačič o uničeni zidni poslikavi na Gosposki 23: “To je mestna sramota”.

Vanja Čiček2 tedna

DZ ministra imenuje z navadno večino glasov poslancev. Glede na napovedi koalicijskih strank je pričakovati, da bo Poznič v DZ dobil ustrezno podporo.

Uredništvo2 tedna

Pustna nedelja je bila tudi tokrat rezervirana za tradicionalne povorke.

Uredništvo2 tedna