Kultura

Svet invalidov Mestne občine Maribor in mariborska invalidska društva so v četrtek, 7. novembra 2019, v Kazinski dvorani SNG Maribor priredili že 10. Kulturni večer invalidov Maribora.

Uredništvo3 dnevi

Drama Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor se je z Medejo v režiji Oliverja Frljića odpravila na gostovanje v Nemčijo, kjer bo danes nastopila na 4. berlinskem jesenskem salonu v gledališču Maxim Gorki. Gledališki program festivala se sprašuje, kaj danes pomeni biti ženska v družbah, za katere sta značilna seksizem in rasizem.

Uredništvo3 dnevi

Narodni dom Maribor tudi v novembru prireja program, ki bo zadovoljil vse kulturne sladokusce v mestu.

Uredništvo4 dnevi

Dokumentalista mariborskih grafitov Ugor Unuk in Tanja Cvitko bosta v petek spregovorila o mestu, kot ga izrisujejo mestne stenske poslikave. Dan kasneje sledi grafiti intervencija na območju KC Pekarna.

Uredništvo6 dni

Dobrodelno društvo Koraki za korakce v ponedeljek, 4. novembra, prireja dobrodelen koncert Uresničimo sanje.

Uredništvo1 teden

Na Prvi gimnaziji Maribor bodo od 5. do 8. novembra 2019 ponovno potekali Klasični dnevi MMXIX. Prireditve so namenjene sedanjim, nekdanjim in tudi bodočim dijakom klasične gimnazije ter vsem, ki so jim blizu antika, latinščina in humanistika.

Uredništvo2 tedna

Včeraj, v soboto 26. oktobra, se je v Mariboru odvil prvi modni sprehod, kjer so se navdušenci podali v šest izbranih modnih trgovin in ateljejev. Organizatorji so pripravili tudi prvi mariborski modni zemljevid, ki ga bodo ponujali tudi turistom.

Uredništvo2 tedna

Veliko nagrado 54. Festivala Borštnikovo srečanje (FBS) za najboljšo uprizoritev prejme še ni naslova v režiji Tomija Janežiča in produkciji Slovenskega mladinskega gledališča. Poleg te je strokovna žirija posebej izpostavila še uprizoritev Ali: Strah ti pojé dušo v režiji Sebastijana Horvata in produkciji ljubljanske Drame.

Uredništvo2 tedna

Z nocojšnjo podelitvijo nagrad se bo v Mariboru po 14 dneh sklenil 54. Festival Borštnikovo srečanje. Osrednjo nagrado, Borštnikov prstan za življenjsko delo, letos prejme dolgoletna članica Slovenskega mladinskega gledališča Marinka Štern.

Uredništvo2 tedna

V Mariboru v prostorih GT22 deluje fotografska platforma, ki želi fotografijo razvijati širše kot samo na papirju. Odprta temnica, ki jo lahko najame vsak, ki se ukvarja s fotografijo je stičišče mladih pa tudi malo starejših mariborskih fotografov.

Uredništvo2 tedna

Kratki igrani filma Bik scenarista in režiserja Bojana Labovića bo prikazan v tekmovalnem regionalnem programu mednarodnega festivala kratkega filma Film Front v Novem Sadu, so sporočili s Slovenskega filmskega centra (SFC). Festival, ki ga pripravljajo od leta 2003, bo potekal od 24. do 27. oktobra.

Uredništvo3 tedni