Obvestilo: Spoštovani obiskovalci, v večernih in jutranjih urah bomo izvajali nujna vzdrževalna dela, zato lahko prihaja do občasnih izpadov in nedelovanja spletnega portala. Hvala za razumevanje!

Kultura

MOM je naposled dobila gradbeno dovoljenje za gradnjo odra na Dravi – parterja v zalivu pri Vodnem stolpu.

Uredništvo4 ure

Legendarni Orleki letos praznujejo 30-letnico neprekinjenega delovanja. V soboto bodo nastopili na Festivalu Lent, pridružili se jim bodo tudi drugi.

Uredništvo4 ure

Ljubitelji rolerjev, kotalk in drugih koleščkov so se danes podali na 12-kilometrsko traso po Mariboru.

Uredništvo2 dneva

Na Pohorju bodo že drugič ponudili slovite borovničeve kulinarične dobrote, obljubljajo tudi zabavni program.

Uredništvo6 dni

Skupnost muzejev Slovenije letos organizira že 17. Poletno muzejsko noč. Kot vedno, bo tudi tokrat potekala tretjo soboto v juniju, 15. junija 2019, od 18. do 24. ure. V tem času bodo številni muzeji in galerije široko odprli svoja vrata in ponudili številne brezplačne vsebine in programe.

Tjaša Lešnik1 teden

Balet Slovenskega narodnega gledališča Maribor se je odpravil na gostovanje v Romunijo, kjer bo danes z baletoma Hora in Stabat Mater v koreografiji Edwarda Cluga v mestu Oradea odprl festival European Music Open. Festival letos med 11. in 16. junijem poteka četrtič, so sporočili iz omenjene baletne hiše.

Uredništvo1 teden

Društvo Zgodba o klopeh in ljudeh, ki v Mariboru postavlja unikatne klopi, ki so popestrile že marsikateri kotiček mesta, predstavlja javnosti že 15. takšno klop.

Uredništvo1 teden

V središče tokratne počastitve obletnice Trubarjevega rojstva postavljajo Trubarjev pomen za nastanek, razvoj in dosežke Biblijskega zavoda v Urachu.

Uredništvo1 teden

Mariborska knjižnica v letošnjem letu praznuje 70. obletnico. Kljub velikemu jubileju prihodnost glavne mestne knjižnice na Rotovškem trgu še vedno ostaja neznanka.

Tjaša Lešnik2 tedna

Ta vikend bo potekal že osmi dobrodelni 24-urni vzpon na Martnico na ruškem Pohorju.

Uredništvo2 tedna

Stoletje sanj, celovečerni dokumentarni film o najstarejšem slovenskem izumitelju Petru Florjančiču, v četrtek 6. junija 2019, prihaja na spored v Maribox. Vstopnice so že v prodaji.

Uredništvo2 tedna