Včeraj se je v prostorih Gasilskega doma v Spodnji Polskavi zgodil incident, ko so telovadci zaradi vdora neuravnovešenega nasilneža morali zapustiti prostore.

FOTO: PGD Spodnja Polskava, Facebook

Včeraj zvečer okoli 19. ure se je v telovadnici v Gasilskem domu v  Spodnji Polskavi pripetil incident. Po naših neuradnih informacijah bi naj imeli tam ob tej uri skupinsko vadbo, a so jo zaradi vdora nasilneža, za katerega so pozneje ugotovili, da se sooča s psihičnimi problemi, morali odpovedati, ljudi pa poslali domov. Pri vdoru so po naših informacijah morali posredovati tudi gasilci, pozneje je prispela tudi policija.

Prispeli zaradi uničene lastnine, naposled storilca prisilno hospitalizirali

Kot je za naš osrednji mariborski spletni portal potrdil Miran Šadl iz PU Maribor, so policisti intervenirali zaradi poškodovanja tuje stvari. Po naših informacijah bi naj storilec zrušil vrata v prostore.

“Policisti so ob intervenciji ugotovili, da je osumljenec v takem psihičnem stanju, da potrebuje takojšnjo zdravniško pomoč. Zato so na kraj poklicali zdravnika, ki je odredil prisilno hospitalizacijo, policisti pa so zdravstvenemu osebju, na pisno zahtevo zdravnika, nudili asistenco,” za naš portal piše Šadl.

Ker gre v tem primeru več kot očitno za težave v duševnem zdravju, pa nam več podatkov zaradi zaščite interesa vpletenih oseb, niso mogli nuditi.