Policisti so začeli še bolj aktivno izvajati nadzor cestnega prometa, kar bodo počeli tudi v bodoče, saj so hujše kršitve cestnega prometa še vedno zelo pogoste. Izpostavljamo nekaj najhujših.

Včeraj so imeli policisti s PU Maribor polno dela. Ustavili so 6 voznikov, ki so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja, nekateri tudi vinjeni in celo z ukradenimi registrskimi tablicami.

Brez registracije, z ukradenimi tablicami, celo brez vozniškega izpita

Ob 9.30 so na Lackovi cesti v Mariboru ustavili 59-letnega moškega iz Bezene, voznika osebnega avtomobila znamke Citroen Saxo. V postopku so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu  vozilo zasegli, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Ob 13.45 uri so na Panonski ulici v Mariboru ustavili 31-letnega Mariborčana, voznika osebnega avtomobila znamke Audi A4. V postopku so ugotovili, da tudi ta voznik nima vozniškega dovoljenja, saj še ni opravil vozniškega izpita. Ugotovili so tudi, da vozilo, ki ga je vozil ni registrirano in da ima na vozilu nameščeni registrski tablici, ki ne pripadata vozilu, ki ga je vozil. Policisti so mu vozilo zasegli, izdali plačilni nalog, tudi zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Mladoletnik vozil brez izpita

Malo pred 15. uro so v Apačah (občina Kidričevo) ustavili mladoletnega voznika skuterja. V postopku so ugotovili, da tudi ta voznik nima vozniškega dovoljenja, saj še ni opravil vozniškega izpita. Policisti so mu vozilo zasegli, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu
sodišču. Po zaključenem postopku so ga predali materi in jo seznanili s storjenim prekrškom.

Ob 17.02 so na Ilichovi ulici v Mariboru ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,88 mg/l alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Vozil pod vplivom drog, brez veljavnega dovoljenja in z ukradenimi tablicami

Ob 20. uri so na Kolodvorski ulici v Slovenski Bistrici ustavili 42-letnega Ptujčana, voznika osebnega avtomobila znamke Fiat Punto. V postopku so ugotovili, da tudi ta voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Tudi ta voznik je vozil vozilo, ki ni bilo registrirano. Preizkus alkoholiziranosti je sicer pokazal, da v organizmu ni imel alkohola, je pa hitri test na droge pokazal, da je pod vplivom prepovedanih drog. Policisti so mu odredili strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Za nameček so v njegovem vozilu našli dve različni registrski tablici, ki sta bili obe ukradeni v
Mariboru. Policisti so mu vozilo in registrski tablici zasegli, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču in kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu.

Vozil brez opravljenega izpita in vinjen

Ob 20.53 pa so na Meljski cesti v Mariboru ustavili 26-letnega Mariborčana, voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot 106. V postopku so ugotovili, da tudi ta voznik nima vozniškega dovoljenja, saj tudi on še ni opravil vozniškega izpita. Tudi ta voznik je vozil vozilo, ki ni bilo registrirano in ki je imel na vozilu nameščeni registrski tablici drugega vozila. Za nameček pa mu je elektronski alkotest pokazal 0,25 mg/l alkohola. Ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja bi moral biti popolnoma trezen. Policisti so mu vozilo zasegli, tudi zoper njega pa bodo podali tudi
obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.