49-letnik je po tem, ko je ugrabil avtobus Ljubljanskega potniškega prometa in sta ga policista pridržala, umrl. To je pokazala obdukcija..

Pred nekaj meseci se je zgodil incident na avtobusu Ljubljanskega potniškega prometa. 49-letnik iz Kranja grozil vozniku in od njega zahteval, da ga odpelje na določeno lokacijo. Avtobus sta nato opazila policista, ki sta videla, da je voznik zapeljal čez rdečo luč na semaforju, pri tem pa je nase opozarjal tudi z uporabo utripajočih luči in mahanjem. Policista sta se zato odpravila za njim in ga prestregla, preden se je avtobus vključil na avtocesto.

Ko sta ga želela prejeti je zamahnil proti njima, zato sta uporabila plinski razpršilec in ga uspela vkleniti. Ta je nato začel kazati zdravstvene težave. Ni se odzival, zato so ga začeli oživljati. Takoj so poklicali reševalce. Ko so ti prišli, je bil osumljenec še živ, vendar je pozneje umrl.

Smrt ni bila posledica uporabljenih prisilnih sredstev

»Kot že omenjeno, so policisti prisilna sredstva – plinski razpršilec, telesno silo in sredstva za vklepanje in vezanje (lisice) – zoper 49-letnika uporabili zakonito in strokovno, smrt moškega pa ni posledica uporabljenih prisilnih sredstev,« so pojasnili iz PU Ljubljana in dodali, da navedeno izhaja tudi iz zdravstvene dokumentacije (zapisnik o obdukciji, izvedeniško mnenje in toksikološka preiskava), ki jo je pridobila komisija in iz katere je razvidno, da pri uporabi prisilnih sredstev ni prišlo do poškodb, ki bi kakor koli vplivale na smrt, in da je prišlo do odpovedi srca. Podrobnejših informacij o njegovem zdravstvenem stanju pa zaradi pietete do pokojnika ne moremo razkriti.