Senad Softić je na sodišču dejal, da je orožje nosil s seboj za lastno varnost in zanikal, da bi kogarkoli tistega dne zasledoval, in da bi dejanje storil iz maščevanja ali ljubosumja.

Na zatožno klop mariborskega okrožnega sodišča je danes sedel 55-letni Senad Softić, ki ga je za streljanje na Titovi cesti v Mariboru, kjer smrtno ranil 52-letnega Rada Mitrovića, sodišče sicer obsodilo na enotno kazen 26 let zaradi umora in povzročitve splošne nevarnosti, a jo je višje sodišče razveljavilo.

Vanj je izstrelil 28 nabojev

Mariborsko okrožno državno tožilstvo mu očita o storitev umora in povzročitev splošne nevarnosti, saj je, je zapisano v obtožnici, 4. oktobra pred dvema letoma sredi belega dne na križišču Titove ceste in Ulice pariške komune sredi križišča ustavil avto, v katerem je bila trojica, oborožen s pištolo pristopil k avtu in v Mitrovića izstrelil 28 nabojev.

Še danes ne ve, kaj se je pravzaprav zgodilo

Senad Softić, še poroča Večer, je sodnici v zagovoru priznal streljanje in dejal, da dejanja ni načrtoval. V tem primeru, pravi, da to storil drugače in drugje ter dodal, da je šlo za hipno odločitev, dogodek pa naj bi bil posledica spleta okoliščin, slabega psihičnega in fizičnega stanja, zdravstvenih težav, slabih preteklih življenjskih izkušenj in njihovih posledic. »Še danes ne vem, kaj se je pravzaprav zgodilo,« je poudaril Softić. Dodal je, da je bil jezen na Mitrovića, saj naj bi se vtikal v njegovo družino. »Verjetno sem streljal zato, da ga ubijem,« je pojasnil, a tudi zanikal, da bi tistega dne zasledoval, ali bi dejanje storil iz maščevanja ali ljubosumja. Tistega dne sta srečala, tako Softić, po naključju.

Počutil naj bi se ogroženega in zasledovanega

Softić je na sodišču še povedal, da je imel orožje pri sebi zaradi lastne varnosti, saj so policisti pri njem opravili hišno preiskavo zaradi hrambe orožja, zato se je počutil ogroženega in zasledovanega. Dodal je še, da ni želel nikogar ogrožati in mu je tudi žal, da se je vse to zgodilo. Zato tudi je, je dejal, da takoj odložil pištole, ko se je zavedel ter se predal in počakal policiste. Sojenje se bo nadaljevalo prihodnji teden.