Po objavi neljube situacije v Mestnem parku, smo v naše uredništvo prejeli še več podobnih izkušenj prestrašenih bralcev.

Po tem, ko smo objavili neljub dogodek Mariborčanke v Mestnem parku, smo v naše uredništvo prejeli še več podobnih zgodb. V članku je neznanega storilca prepoznala ženska, ki je zaradi varnosti družine in otrok, želela ostati anonimna: “Po prebranem članku in opisu storilca vam lahko povem, da ta “mladi” moški, a vendar že “stari” znani policije, živi na Dalmatinski ulici na Taboru.”

“To kar je doživela ta gospa, stanovalci Dalmatinske ulice doživljamo vsak dan!”

Opisala je, da se vsak dan srečujejo z glasnim, živalskim kričanjem. Poleg tega naj bi udarjal v vse kar vidi in mu pride na pot. Tuje mu ni niti ustrahovanje in zvonjenje na zvoncih tamkajšnjih hiš. “Policija je vsak teden pred hišo. Vemo, da je bil ta moški tudi na zdravljenju. Ko prihaja po ulici se preprosto vsi skrijemo v hiše. Zakaj? Ker mu nihče nič ne more! Bojimo se za otroke. Policija pride na dom in nato odide. Mi pa ostanemo z njim v ulici,” opisuje razočarana bralka, ki bi si želela v svojem domovanju znova počutiti varno.

Na zgodbo so se odzvali tudi številni drugi

V Mestnem parku je imela podobno izkušnjo tudi Urška, zgodilo se je pozimi. V mraku je šla na sprehod mimo gostilne Pri treh ribnikih, s seboj je imela dva psa. Približal se jim je moški: “Ko je bil meter stran je najprej nekaj rekel mojim psom, ki sem ju brez besed peljala naprej. V istem trenutku je hotel brcniti psa, nato pa še mene.” Za njo je hodila gospa, ki jo je prav tako napadel, nato naj bi enako storil s še enim parom.

“Enako izkušnjo sem imela jaz, zadnjič na Taboru blizu Hoferja, pri Telekomu. Ko sem šla mimo moškega, ki je bil približno enakega opisa in starosti kot ta v članku in ko sem bila kakšen centimeter mimo njega, se je obrnil in me želel brcniti, vendar sem na srečo bila očitno zanj prehitra,” je opisala Vesna in dodala: “Definitivno pa lahko povem, da je izraz na njegovem obrazu bil zastrašljiv in ni deloval ravno ok. Tako, da očitno nas je več s takimi izkušnjami.”

Kršitelj v Mestnem parku še ni bil prijet

Obrnili smo se na PU Maribor, kjer so nam potrdili, da je bila kršitev v Mestnem parku naznanjena policiji, kršitelj pa še ni bil prijet: “Ko bo kršitelj prepoznan in prijet mu bomo predočili prekršek in mu izdali plačilni nalog.” 

V zvezi s situacijo na Dalmatinski so nam dejali: “Po Zakonu o organiziranosti in delu v policiji, ta obvešča javnost o zadevah s svojega delovnega področja, če s tem ne škodi svojemu delu ali upravičenim koristim drugih. Na vprašanje, ki se nanaša na konkretno osebo, zaradi določil Zakona o varstvu osebnih podatkov, ne moremo odgovoriti.”