Mariborski policisti so izsledili osumljenca, ki sta prejšnji teden z uporabo orožja poskušala prisiliti 45-letnega moškega v stanovanjskem bloku v Mariboru, da jima izroči denar in prepovedano drogo. Gre za stara znanca policije, katerima je preiskovalni sodnik po zaslišanju odredil pripor, so danes sporočili z mariborske policijske uprave.

Slika je simbolična

Policiste so o dogodku obvestili v četrtek v popoldanskih urah, ko so dobili informacijo, da je neznani moški pred eno od poslovnih stavb v Mariboru ustrelil s pištolo v zrak in se odpeljal.

Pred stanovanjem v zrak ustrelil opozorilne strele

Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja so policisti in kriminalisti ugotovili, da so dva moška, stara 43 in 38 let, ter 42-letna ženska prišli v stanovanjski blok v Mariboru do 45-letnega moškega ter ga z grožnjami, fizično silo, uporabo nevarnih predmetov in orožjem poskušali prisiliti, da bi jim izročil denar in prepovedano drogo.

Oškodovanec je uspel pobegniti iz stanovanja in pričel klicati na pomoč, zaradi česar so osumljenci kraj zapustili, eden izmed njih pa je pred stanovanjskim blokom s pištolo izstrelil naboj v zrak. Skupaj so se vsi s kraja odpeljali z osebnim avtomobilom.

Oškodovanec je uspel pobegniti iz stanovanja in pričel klicati na pomoč, zaradi česar so osumljenci kraj zapustili, eden izmed njih pa je pred stanovanjskim blokom s pištolo izstrelil naboj v zrak. Skupaj so se vsi s kraja odpeljali z osebnim avtomobilom.

Policisti in kriminalisti so vse tri v večernih urah izsledili v bližini Maribora in jim odvzeli prostost. Ob prijetju so osumljencem zasegli orožje in strelivo ter ostale nevarne predmete, ki so jih uporabili pri kaznivem dejanju.

Eden izmed osumljencev osumljen tudi nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva

Moška osumljenca so v preteklosti že obravnavali za kazniva dejanja z elementi nasilja. Na podlagi zbranih obvestil in dokazov so ju policisti zaradi utemeljenega suma poskusa storitve kaznivega dejanja ropa v soboto s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru.

Za kaznivo dejanje ropa je zagrožena kazen od treh do 15 let zapora, za nedovoljeno proizvodnjo in promet orožja ali eksploziva pa od šest mesecev do pet let zapora.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so ugotovili, da obstaja utemeljen sum, da je eden izmed osumljenih izvršil tudi kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, zaradi česar so zoper njega podali kazensko ovadbo tudi za to kaznivo dejanje. Za kaznivo dejanje ropa je zagrožena kazen od treh do 15 let zapora, za nedovoljeno proizvodnjo in promet orožja ali eksploziva pa od šest mesecev do pet let zapora.