V požaru je nastala premoženjska škoda, ki znaša po nestrokovni oceni 350.000 evrov.

FOTO: PGD Kapla

Kot smo že poročali, je 7. januarja prišlo do hudega požara v Velikem Boču. Policija je danes sporočila nekaj podrobnosti, a vzroka požara še niso odkrili. Ogenj je popolnoma uničil stanovanjsko stavbo, velikosti 140 kvadratnih metrov, in pomožni objekt – apartmajsko hišo v velikosti 80 kvadratnih metrov, a k sreči v času požara tam ni bilo nikogar.

V intervenciji je sodelovalo preko 50 gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev, poroča Uprava RS za zašito in reševanje. Po naših neuradnih podatkih poškodovanih ni bilo. Zaradi oddaljenosti in težko dostopnega terena so imeli gasilci težave s prevozom vode na kraj požara.

Škode za okoli 350 tisočakov

“Policija je bila 7. 1. 2019, okoli 16.30 ure obveščena o požaru v Velikem Boču, na območju PP Ruše. Na kraj so bili napoteni gasilci in policisti, ki so po prihodu na kraj zbrali obvestila in opravili varovanje območja. Kriminalisti iz Sektorja kriminalistične policije PU Maribor in forenziki iz Nacionalnega forenzičnega laboratorija so ogled opravili 8. 1. 2019. Ugotovili so, da sta v požaru zgorela stanovanjska hiša in apartma. Do sedaj niso uspeli ugotoviti vzroka požara. V požaru je nastala premoženjska škoda, ki znaša po nestrokovni oceni 350.000,00€. Policija z zbiranjem obvestil za ugotovitev vzroka požara in razjasnitev okoliščin nadaljuje,” so sporočili s PU Maribor.